Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

Dobrodružno-historický seriál odohrávajúci sa na začiatku 18. storočia v čase Zlatého veku pirátstva.  Príbeh sa odohráva v roku 1715 na ostrove New Providence na Bahamách. Toto miesto je jedinečnou baštou pirátov, zlodejov a vydedencov, ktorým vládne desivý pirátsky kapitán Edward Teach (John Malkovich), známy ako Čierna Brada. Ostrov je čoraz väčším ohrozením pre svetové veľmoci, ktoré kvôli aktivite pirátov strácajú významné zisky z medzinárodného obchodu. Čierna Brada má však mnohých nepriateľov aj vo vlastných radoch, ktorí sa proti nemu spoja a naplánujú sprisahanie s cieľom zbaviť ho pozície i života. Vrah menom Tom Lowe je sprisahancami poverený, aby v utajení prenikol do Teachovho sídla a zavraždil pirátskeho kapitána. Čím viac sa však Lowe dostáva do blízkosti legendárneho piráta, tým viac začína obdivovať jeho idey, novátorské myšlienky a originálne predstavy o usporiadaní spoločnosti. Lowe však samozrejme nie je jediným Teachovým nepriateľom a ak neuspeje vo svojej misii, budú sa o život charizmatického Čierneho Bradu usilovať aj ďalší. (Incantator)

(více)

Recenze (30)

KevSpa

všechny recenze uživatele

Po svižném úvodu přichází na řadu celkem nezáživný děj. Tam kde mnohými kritizovaný Black Sails dokázal minimálně navnadit, tady Crossbones poněkud selhává. Naštěstí je tu jako vždy skvělý John Malkovich, který si roli mile vyšinutého Černovouse dokáže pořádně užívat a scény, ve kterých figuruje, stojí za to. Škoda jen, že ačkoli má jít o hlavní postavu, toho prostoru v pilotním díle zas tolik nemá. Pilot - 60% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Strašně ukecaná nuda, která neviděla pirátskou atmosféru ani za obzorem. Obávaný Černovous zde v podání unaveného Malkoviche vypadá jako výstřední strejda od vedle. Od tvůrce skvělé kriminálky Luther jsem čekal o hodně víc. Po pilotu budou pokračovat nejspíše jen hodně silné povahy. 40% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot chce být za každou cenu dobrodružně zábavný, brání mu v tom ale nízký rozpočet a ubíjející vlny rádoby oduševnělých dialogů. Laurie věděl, proč sem nelézt, a Malkovich by už měl se sebou vážně něco udělat... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje hodnocení. Líbí se mi to víc než Black Sailes. Postavy mi přijdou důvěryhodnější a příběh zajímavější. I když problém s šifrou tam vyřešili stejně. Hlavně John Malkovich tomu dodává šťávu jako Černovous. I když jsem si tuhle postavu představoval trochu jinak. V BS mi chyběla nějaká známá tvář. Jinak Thomas Lowe je skvělá postava, která toho spoustu umí. I to prostředí mi přijde reálnější. Celé se to odehrává na neznámém ostrově v Karibiku. Tam si Černovous jako komodor založí svůj stát po vzoru antických městských států. To se samozřejmě nelíbí guvernérovi Jamajky. Takže po něm jde. Thomas Lowe dostane za úkol Černovouse zabít. Celé se to ale zvrhne a nakonec se k nim přidá. Poté už jenom bojují proti guvernéru Jaggerovi. Skončilo to otevřeně a žádná další série už bohužel nebude... "Chcete být slavný nebo mrtvý?" ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Edward Teach přehrává kapitána Flinta na celé čáře. Alespoň v mých očích. Crossbones sice má nižší rozpočet než Black Sails, ale v jeho případě je to spíše výhoda, protože musí sázet více na ukecanost a komornější scény, než na rozmáchlou výpravu a tady mají tvůrci po ruce Johna Malkoviche a Juliana Sandse, v čemž se jim Flintovi piráti nemohou rovnat ani náhodou. Navíc mi sedí i Claire Foy a Richard Coyle. Jistě, nebýt Malkoviche, seriál by nejspíš sklouznul k podprůměru, jenže on tu je a to je hlavní. Ale není to jen jím. Mě tady postavy přijdou přirozenější, uvěřitelnější a piráti jsou pirátštější. No a hlavně, a to je nejdůležitější, mě zajímá, jak to bude celé pokračovat, což se u Black Sails říct nedá. 80% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Taková light verze Black Sails, která je však zábavnější, než jeho první série. Ale Black Sails vyrostl v něco velkého, Crossbones tu možnost nedostal. Crossbones má naopak solidní tempo hned od začátku, méně se tam kecá a více koná. Jenže z toho není až tak cítit ta pravá pirátská atmosféra a po celou dobu mi tam chybělo to "něco," co Black Sails postupem získal. Malkovich jako Blackbeard je zvláštní volba, to bez debat, ale volba nakonec dobrá, protože kdykoli se objeví na obrazovce, tak si pro sebe získává celou scénu. Ale i ostatní mu zdatně sekundují. Look je velmi televizní, i když slušný rozpočet je postupem času znát a finále vyloženě překvapí poměrně rozsáhlou a režijně zvládnutou bitvou. Co už ale nepotěší je určitá roztříštěnost, kde se poměrně jasná zápletka nakonec úplně sesype a divák tak úplně netuší, kam celé to Černovousovo snažení vedlo. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

kdyby se celá série udržela na úrovni především závěrečných dvou dílů, mohlo to být i za 4*... bohužel většina času jen hafo plků a akce žádná. I když o Malkovichových hereckých schopnostech není pochyb, Černovous s vypelichanou šedou bratkou nebyla zrovna nejlepší volba - o falšování historie ani nemluvě. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Je otrava koukat, jak seriál se slibným námětem doplněný o hollywoodskou hvězdu v hlavní roli opět ztroskotává na ochotnickém scénáři a obsazení zbytku postav. Oproti Crossbones se ale třeba na takový Almost Human dalo dívat alespoň jako na nenáročný výstřelek, který zaspal dobu. Tato utopická vize plešatého Černovouse a trampoty pirátského Dr. House jsou ale po všech stránkách tak špatné, že z toho ani rozum nedokáže pobrat přítomnost takové herecké persóny. Posledními hřebíky do rakve jsou absence děje a téměř čehokoli, co by seriál upevnilo v pirátském prostředí, úplně stejně totiž Malkovich mohl pobíhat v pyžamu kdekoliv a kdykoliv jinde. Ačkoli konkurenční Black Sails nejsou zatím taky žádným zázrakem, provedením i atmosférou jsou s Crossbones nesrovnatelné a je dobře že pro jednou padlo neobnovení seriálu pro další sérii na správné místo. ()

Žralok

všechny recenze uživatele

Po pilotní epizodě se nemůžu ubránit až nápadnej dějovej podobnosti se seriálem Black Sails. Ať už jde o úvodní scénu nebo "vím něco co chceš, proto mě nemůžeš zabít". Pokud to bude alespoň stejně dobrý jako Černý plachty, budu spokojenej. Potenciál to má. S hodnocením samozřejmě počkám ještě pár dílů. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Oproti konkurenčnímu Black Sails mnohem slabší atmosféra, hudba i postavy, přesto však hodnotím stejně (ač v tomhle případě jsou 4* hodně slabé). Seriál mě totiž jakýmsi zvláštním způsobem bavil, pořád se tam něco dělo a s každým dílem se o kapku zlepšil. Stejně tak jako se z počátku tvářil až moc "přístupně", tak s přibývajícími díly přišlo i na nějakou tu syrovost, no a v díle posledním - jehož dobrou polovinu tvořila bitva - už bylo krve skoro jak ve Spartacovi (jen bez detailů). Sice je škoda, že seriál nakonec zrušili, ale na druhou stranu se nedivím. Alespoň že nabídl v celku uzavřený konec. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo dokonalé. Užívala jsem si každý díl. Uznávám, že některé díly byly slabší, co se děje týká, ale nic nemění na tom, že postavy jsou velmi sympatické (tedy až na guvernéra Jamajky) a příběh taky není k zahození. John Malkovich je rozhodně hlavním tahounem celého seriálu, protože roli Černovouse hraje opravdu skvěle. Seriál se mi líbil a dost mě mrzí, že ho zrušili, ale budu doufat v obnovení. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Malkovich výborný,ale prostoru zatím dostal celkem málo a pilot mě tak úplně nepřesvědčil,že bych měl/chtěl sledovat dále.Start hodně svižný a slibný,ovšem zbytek se utopil v konverzační nudě.Možná zkusím ještě díl...60% ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Black Sails v bledě modrém. Ač vypadal pilotní díl dokonce poutavěji, tak následné epizody mně dokázaly uspat k zavržení celého seriálu. Dokonce ani J. Malkovich nic moc. 55% [skončil jsem po 5. epizodě, 2. série nejspíše nebude] ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Byť na první pohled nápad na přetvoření sice velmi výkonného, ovšem stále jen prostého sprostého lupiče a hrdlořeza Eduarda Uče, ve směsku Jánošíka, Moriartyho, Sokrata a Hitlera působí neskutečně bizarně, tak v podání Johna Malkoviche jde o hybrid překvapivě dobře fungující. Dnešní doba žel klade na bukanýry zcela jiné nároky, pročež výrazná absence nagelovaných metrosexuálů, kteří sice kromě vystavování svých pekáčů buchet umí hrát kulový (a to ještě pouze pokud by se rozhodli přestoupit na pro ně vhodnější gáj porno), což naštěstí z důvodu absence jakéhokoliv propracovanějšího charakteru jejich postav obvykle nevadí, zřejmě ve spojitosti s nezbytností alespoň občasného zapojení šedých buňek do procesu sledování popudila mnoho hodnotících natolik, že od nich Šedobradova kostěná kruciáta dostala černou známku. Nebýt konce, ve kterém byly pro mě nepochopitelně povoleny šrouby (žel i logice), váhal bych nad pětkou. ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

A to jsem Black Sails považovala za nezáživnou nudu. Black Sails jsem dosti ukřivdila... Malkovich byl vždy mým oblíbeným hercem, ale tady vypadá spíš jako senilní děda, jehož monotóní proslovy doslova uspávají. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě propadák, ale pirátskou jízdu si představuju podstatně jinak. Je až s podivem, že se tvůrcům povedlo utáhnout Malkoviche na tak nezáživný a unylý scénář, každopádně bez Johna by to u mě bylo ještě o hvězďouna méně. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Dva a půl roku zpátky jsem to očividně sledoval a hodnotil. Dnes nejsem schopný si skoro nic z toho vybavit ani podle fotek. Myslím, že to o seriálu něco vypovídá. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Nevadí mi období ve kterém se to odehrává. Nevadí mi opětovné tajemství ( sbírka hodin a duch mrtvé holky ) Nevadí mi ani herci. Jenže je to strašně nudně podané. Malkovich tady mluví tak pomalým hlasem že mu trvalo říct 3 věty pomalu 5 minut. Celý děj je nudný. Celá zápletka je nudná. Všechno okolo je nudné. Je to nudný a šptně udělaný seriál. Škoda. ()

Související novinky

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Dr. House jako slavný pirátský kapitán?

Dr. House jako slavný pirátský kapitán?

23.11.2012

Když letos v květnu skončil úspěšný seriál o „nemocničním Sherlockovi“, čekalo se, že Hugh Laurie pro změnu rozjede filmovou kariéru. Nějakou dobu se s ním počítalo třeba do role padoucha v novém… (více)

Reklama

Reklama