Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

Dobrodružno-historický seriál odohrávajúci sa na začiatku 18. storočia v čase Zlatého veku pirátstva.  Príbeh sa odohráva v roku 1715 na ostrove New Providence na Bahamách. Toto miesto je jedinečnou baštou pirátov, zlodejov a vydedencov, ktorým vládne desivý pirátsky kapitán Edward Teach (John Malkovich), známy ako Čierna Brada. Ostrov je čoraz väčším ohrozením pre svetové veľmoci, ktoré kvôli aktivite pirátov strácajú významné zisky z medzinárodného obchodu. Čierna Brada má však mnohých nepriateľov aj vo vlastných radoch, ktorí sa proti nemu spoja a naplánujú sprisahanie s cieľom zbaviť ho pozície i života. Vrah menom Tom Lowe je sprisahancami poverený, aby v utajení prenikol do Teachovho sídla a zavraždil pirátskeho kapitána. Čím viac sa však Lowe dostáva do blízkosti legendárneho piráta, tým viac začína obdivovať jeho idey, novátorské myšlienky a originálne predstavy o usporiadaní spoločnosti. Lowe však samozrejme nie je jediným Teachovým nepriateľom a ak neuspeje vo svojej misii, budú sa o život charizmatického Čierneho Bradu usilovať aj ďalší. (Incantator)

(více)

Videa (11)

Ukázka z filmu 1

Recenze (30)

Helo 

všechny recenze uživatele

Oproti konkurenčnímu Black Sails mnohem slabší atmosféra, hudba i postavy, přesto však hodnotím stejně (ač v tomhle případě jsou 4* hodně slabé). Seriál mě totiž jakýmsi zvláštním způsobem bavil, pořád se tam něco dělo a s každým dílem se o kapku zlepšil. Stejně tak jako se z počátku tvářil až moc "přístupně", tak s přibývajícími díly přišlo i na nějakou tu syrovost, no a v díle posledním - jehož dobrou polovinu tvořila bitva - už bylo krve skoro jak ve Spartacovi (jen bez detailů). Sice je škoda, že seriál nakonec zrušili, ale na druhou stranu se nedivím. Alespoň že nabídl v celku uzavřený konec. ()

KevSpa

všechny recenze uživatele

Po svižném úvodu přichází na řadu celkem nezáživný děj. Tam kde mnohými kritizovaný Black Sails dokázal minimálně navnadit, tady Crossbones poněkud selhává. Naštěstí je tu jako vždy skvělý John Malkovich, který si roli mile vyšinutého Černovouse dokáže pořádně užívat a scény, ve kterých figuruje, stojí za to. Škoda jen, že ačkoli má jít o hlavní postavu, toho prostoru v pilotním díle zas tolik nemá. Pilot - 60% ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo dokonalé. Užívala jsem si každý díl. Uznávám, že některé díly byly slabší, co se děje týká, ale nic nemění na tom, že postavy jsou velmi sympatické (tedy až na guvernéra Jamajky) a příběh taky není k zahození. John Malkovich je rozhodně hlavním tahounem celého seriálu, protože roli Černovouse hraje opravdu skvěle. Seriál se mi líbil a dost mě mrzí, že ho zrušili, ale budu doufat v obnovení. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje hodnocení. Líbí se mi to víc než Black Sailes. Postavy mi přijdou důvěryhodnější a příběh zajímavější. I když problém s šifrou tam vyřešili stejně. Hlavně John Malkovich tomu dodává šťávu jako Černovous. I když jsem si tuhle postavu představoval trochu jinak. V BS mi chyběla nějaká známá tvář. Jinak Thomas Lowe je skvělá postava, která toho spoustu umí. I to prostředí mi přijde reálnější. Celé se to odehrává na neznámém ostrově v Karibiku. Tam si Černovous jako komodor založí svůj stát po vzoru antických městských států. To se samozřejmě nelíbí guvernérovi Jamajky. Takže po něm jde. Thomas Lowe dostane za úkol Černovouse zabít. Celé se to ale zvrhne a nakonec se k nim přidá. Poté už jenom bojují proti guvernéru Jaggerovi. Skončilo to otevřeně a žádná další série už bohužel nebude... "Chcete být slavný nebo mrtvý?" ()

Žralok

všechny recenze uživatele

Po pilotní epizodě se nemůžu ubránit až nápadnej dějovej podobnosti se seriálem Black Sails. Ať už jde o úvodní scénu nebo "vím něco co chceš, proto mě nemůžeš zabít". Pokud to bude alespoň stejně dobrý jako Černý plachty, budu spokojenej. Potenciál to má. S hodnocením samozřejmě počkám ještě pár dílů. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (1)

  • V souvislosti s obsazením role Černovouse se dlouho speklovalo o Hughu Lauriem, který ale nakonec nabídku odmítl. (IQ Tiqe)

Související novinky

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Dr. House jako slavný pirátský kapitán?

Dr. House jako slavný pirátský kapitán?

23.11.2012

Když letos v květnu skončil úspěšný seriál o „nemocničním Sherlockovi“, čekalo se, že Hugh Laurie pro změnu rozjede filmovou kariéru. Nějakou dobu se s ním počítalo třeba do role padoucha v novém… (více)

Reklama

Reklama