Reklama

Reklama

VOD (1)

David Wozniak (Vince Vaughn) patří mezi armádu singles, táhne mu na čtyřicet, životem se protlouká v mikině a teniskách a nechybí mu vlastně nic kromě zodpovědnosti a jakýchkoliv ambicí. Leckterý našamponovaný kravaťák by ho jednoduše označil za „lůzra" a souhlasily by i všechny jeho bývalé přítelkyně. Ale pokud si vzpomeneme na pořekadlo „Odříkaného chleba největší krajíc", na Davida teď čeká doslova celá pekárna. Zjistí totiž, že je biologickým otcem 533 dětí. Ano, 533. Slovy Pětsettřicettři. Před 20 lety daroval za peníze sperma a jeho spermabanka mu teď posílá velmi zajímavé úroky. Všechny jeho děti navíc teď požadují odtajnění identity svého biologického otce. Utéct, přestěhovat se, změnit si jméno, nebrat telefony, neotvírat dveře. Běžná řešení David kupodivu zavrhne. Namísto toho se ve slabé chvilce rozhodne vykašlat se na rady svého právníka a otevře Pandořinu skříňku - obálku s fotkami a životopisy svých čerstvě dospělých dětí a rozhodne se je potají poznat. Je to dobrý nebo špatný nápad? Každopádně hodně zábavný nápad! (Bontonfilm)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (361)

Carth 

všechny recenze uživatele

První, co tenhle film sráží, je naprosto retardovanej překlad názvu. Za druhý - na to, jak je prvotní zápletka absurdní, tak je zpracovaná civilně a bez trapnohumoru (a že si o to ale hodně říká), bohužel ale dost povrchně. No a za třetí je to posledních cca 20 minut. Daleko míň komedie, než by se podle názvu, nebo obsazení zdálo, ale je to milý, odsejpá to a jít to víc do hloubky, bylo by to naprosto super. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

náznaky, SPOILERy:________________: Humor je zde svěží, nenucený, je to fajn, je to sluníčkové. Taky je to ale spousta unuděného patosu, nelogického chování a dialogů. David dělal celý život zdánlivě blbá rozhodnutí, zlom v jeho životě nastává ve chvíli, kdy se on sám a v podstatě celá Amerika k jednomu z nich vrací. Stát se biologickým otcem pěti set dospělých lidí (leč stále harantů) ze dne na den je téma jistě zajímavé. Nějaké poselství, krom toho srdíčkového, se ale stejně nedostaví. Masturbátor zplodil celou generaci krásných a úspěšných newyorčanů jako vystřižených z časopisu. Celu dobu si říkáte, že tady něco nehraje, že takhle by to v reálu nikdy vypadat nemohlo. Děcka bezmyšlenkovitě pořádají hon na čarodějnici. Právně nemají šanci, morálně roztáčejí kolotoč ubohosti. Ta hluboká myšlenka a poselství náhlého přívalu zodpovědnosti a přehodnocení (vybudování) si nějakého žebříčku hodnot, ve výsledku působí strašně jednorozměrně. No a konec? Tím jak Davidovi těch 100 litrů hodili na stůl celý film potopili. Kdyby vzal prachy za žalobu a žil chvíli někde ve stínu, dětem se přiznal třeba za nějakých 5 let, po kterých by si na ono přiznání šetřil třeba darováním plazmy, byli bychom ušetřeni toho vzlyku hodného happyendu. Termín happyend tady totiž získává úplně nový rozměr. Jednoduchá, idylická předělávka dva roky starého námětu. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Smutný příklad toho, kdy se většího omylu než tvůrci dopustí distributor, který film naprosto zazdí idiotským názvem… Každý komu jsem říkal, na čem jsem byl v kině, se mě ptal, jestli to bylo porno… The Delivery Man je z těch snímků, který si nezaslouží méně než tři hvězdy a těžko budou získávat více jak čtyři. Celý se drží v nadsázce a nemá ambice jít kdovíjak do hloubky, jen se tak klouzá po povrchu a vybírá si záměrně jen některé epizody, aby tu pobavil, tu dojal diváka. To se docela daří, alespoň na mě tohle nenucené dílko fungovalo a především proto, že mě nijak nerozčílilo, neznechutilo nebo nepohoršilo nejapnými trapasy, přikloním se k vyššímu hodnocení. Konečně i díky tomu, že Vince Vaughn není otravný jako ve Stážistech (netlačí svůj projev do žádné pózy a hraje tak mnohem civilněji) a Cobie Smulders to jako nastávající mamince fakt sluší. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Komedie? To bych ani neřekl. Ano, Vince Vaughn je komediální herec, ale tohle bylo jednoznačně drama s pár úsměvnými momenty. Nemůžeme ale hned film označovat za komedii. Delivery man je zejména v českém znění dobře koukatelný snímek, který celkem zabaví. Bohužel některých dlouhých nudných pasáží, pak film ztrácel na tempu a zábavnosti. 69% ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughna mám rád. Je to takový sympaťák, který mě dokáže rozesmát mnohdy jen tím, že tam prostě je. Samozřejmě záleží na tom, jak je film napsán a natočen. V tomhle případě jsem se vším spokojen. Film rozhodně se zajímavých příběhem a zápletkou. Humorných scének s počtem, který by se dal nazvat nadprůměrným. Takový neškodný zabiják času, který vám ještě mimo to zabití ten čas zpříjemní. Filmy, jako je Delivery Man nebudou nikdy nějak extra hodnocené, ale jsou to příznačné díla americké filmové tvorby. 65% + Cobie Smulders = 70%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Keď sa David (Vince Vaughn) a Brett (Chris Pratt) rozprávajú večer na dvore o deťoch, vidíme ako Brettov syn schádza po schodoch smerom k pieskovisku a vzápätí z domu vychádza Brettova dcéra, ktorá ide na dvor. V ďalšom zábere vidíme, ako Brett hovorí svojmu synovi, aby nešiel na piesok, no v zábere je vidieť ako z domu opäť vychádza jeho dcéra, ktorá už dávno mala byť na dvore. (Hudakfilms)

Reklama

Reklama