Reklama

Reklama

VOD (1)

David Wozniak (Vince Vaughn) patří mezi armádu singles, táhne mu na čtyřicet, životem se protlouká v mikině a teniskách a nechybí mu vlastně nic kromě zodpovědnosti a jakýchkoliv ambicí. Leckterý našamponovaný kravaťák by ho jednoduše označil za „lůzra" a souhlasily by i všechny jeho bývalé přítelkyně. Ale pokud si vzpomeneme na pořekadlo „Odříkaného chleba největší krajíc", na Davida teď čeká doslova celá pekárna. Zjistí totiž, že je biologickým otcem 533 dětí. Ano, 533. Slovy Pětsettřicettři. Před 20 lety daroval za peníze sperma a jeho spermabanka mu teď posílá velmi zajímavé úroky. Všechny jeho děti navíc teď požadují odtajnění identity svého biologického otce. Utéct, přestěhovat se, změnit si jméno, nebrat telefony, neotvírat dveře. Běžná řešení David kupodivu zavrhne. Namísto toho se ve slabé chvilce rozhodne vykašlat se na rady svého právníka a otevře Pandořinu skříňku - obálku s fotkami a životopisy svých čerstvě dospělých dětí a rozhodne se je potají poznat. Je to dobrý nebo špatný nápad? Každopádně hodně zábavný nápad! (Bontonfilm)

(více)

Recenze (361)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom prdel. Vince Vaughn nieje môj obľúbený herec a ani môj obľúbenec, ale toto dalo sa to. Celkom fajn príbeh, slušný herci (Smulders, Robertson, Pratt, Reynor). Ale čakal som, že sa nasmejem trošku viac. No tu šliapal aj druhý žáner, ktorý tu nebol len na okrasu. 80% - 4* ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Taková normální pohodová komedie. Vince Vaughn je sympaťák a i když už se tahle jeho klasická poloha mnohým okoukává, mně jeho styl humoru furt sedne. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vzácne vyvážená komédia s drámou. Sedia mi Vaughnove filmy, hlavne komédie a tu ma opäť nesklamal. Štandardný nadpriemerný herecký výkon a sympatický prejav... Oceňujem jednoduchý, oddychový dej, pri ktorom sa dalo príjemne zrelaxovať. V závere sa potom film snažil prejsť viac do drámy a vyždímať čo to aj z emocionálneho náboja, ale nemyslím si, že sa to podarilo. Film by sa mi páčil viac, keby ostal hlavne pri komédii, alebo keby bola dráma trochu viac nenútenejšia a netlačilo sa tak okato na pílu. 75/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nesmírně příjemné filmové překvapení. Trailer příliš nadějně nevypadal - a popravdě řečeno, kdybych na to nedostal v práci lupeny, v životě by mě nenapadlo na to jít. A to by zrovna v tomto případě byla strašná škoda, protože tenhle film vážně za vidění stojí. Šílený námět nečekaně ústí v chytrý a zábavný příběh o chlápkovi, který si na stará kolena začne dávat život do kupy - a je na to radost koukat. Třeba už jen proto, že tenhle film stojí stranou všech těch současných filmů zaplněných nádhernými mladými lidmi v trendy outfitech a pracujících v reklamě. Hlavní (anti)hrdina je řidič dodávky s masem, jeho holka je policajtka, a nad hlavou mu celou dobu visí Damoklův meč starých dluhů - civilnější dějové zasazení aby pohledal. Myslím, že minimálně od premiéry Lítám v tom nebyl v kinech podařenější film o životě a o tom, co je v něm skutečně důležité. Obávám se však, že tenhle film proběhne sály multikin dosti v tichosti, třeba i vinou obsazení no name herci a úchylného českého názvu, který slibuje docela jiný film. Osobně bych neměl problém dát tomuto filmu i plné hodnocení, ale na to mi tam přece jenom pár věcí nesedlo - třeba už jen ta myšlenka, že by nějaké děcko ze zkumavky chtělo poznat svého biologického otce - proboha jako proč?! A krom toho si myslím, že ani ten počet Davidových dětí není nijak extrémní - napadá mě hned několik týpků z historie, jejichž počty levobočků by šly velmi pravděpodobně také počítat na stovky. Skutečnost, že současného člověka šokuje představa, že by něco takového bylo možné i v současnosti, svědčí o tom, že jsme se stále nezbavili obav z toho, jak si lidskou reprodukci stále víc podmaňuje medicínsko-farmaceutický komplex s jeho chladně racionálním přístupem. Děti ze zkumavky běhají na naší zemi relativně krátce - a tenhle film je více než podařenou reflexí kontroverzních otázek spjatých s asistovanou reprodukcí a toho, jak se jejím prostřednictvím náš svět mění přímo před očima. Otázku, kdo že je vlastně otcem dítěte, které vychoval jiný člověk než biologický rodič, nechť si každý po zhlédnutí tohoto filmu zodpoví sám. Za mě silné 4 hvězdy s náběhem k maximu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Áno, je to film s Vaughnom kde sa všetci zmierujú a objímajú, ale má to super scenár a ten občas zachráni aj hodne patetické scénky. Navyše Vaughnovi sekundujú (čítaj prehrávajú ho, resp. zatieňujú) dvaja skvelí seriáloví herci, Cobie Smulders a Chris Pratt, pričom minimálne ten druhý, ma raz priviedol až k slzám. 70%, všetky moje sympatie ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pohodovka. Žádná ujeťárna ani drama-rádobykomedie. Lehký nadprůměr. Příběh originální, toho si cením. Je tam pár tradičně americky rozjuchaných scén, patos, všivhni se mají rádi, ale i místa, kde se člověk zasměje. # [monitor, 5.1, EN sub] # příběh **** | hudba *** | humor * | akce * | napětí – | pustil bych si znovu *** ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi příjemný, vtipný, svižný a do trapnosti nesklouzávající film, který mi zvedl náladu v šedivém počasí a rozesmál mě svým celkem i inteligentním humorem. To, že je celé téma trochu praštěné mě nechávalo chladnou, snímek je naservírován stylem: takhle to je, nech to být. Oddechový vtipný film, který Vám nevygumuje mozkové závity jak to americké komedie mají ve zvyku, možná snad i proto, že vtipná složka koexistuje s tou dramatičtější, ale tak pěkně, že humor není křečovitý a vážnější scény nepůsobí jako pěst na oko. A taky proto, že Vince (vem si mě za ženu, prosím!) je báječný a s jeho postavou se dá snadno sympatizovat. Takže juch a konečně z kina neodcházím po dlouhé době zklamaná. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

ken scott prerobil do mainstreamovejšej podoby svoj film "starbuck". ten som nevidel, no podľa všetkého bude zrejme lepší (aj tu na čsfd má o 5% vyššie hodnotenie). takýto krok sa logicky a racionálne dá pochopiť, je to naozaj zaujímavo postavený a vymyslený príbeh. v tejto cukrovej hollywoodskej politicky korektnej a family friendly pozlátkovej verzii to však miestami až príliš zaváňa fabrikovaným altruizmom a emočným tlačením na pílu; ale je to miestami celkom príjemné vymývanie mozgu, ktoré dojme - vyčarí aj úsmev, aj slzu, len to netreba brať príliš vážne; vaughn je klasicky nemotorný a nemožný, no bavil ma chris pratt a cobie smulders v policajnej uniforme - nová sexuálna fantázia; + cast wozniakovej rodiny (bratia a otec) je "lovely"; uber-rodinný film a totálne americká oslava otcovstva, ktorú slabšie (rozumej - silnejšie, teda náročnejšie a na hollywood alergické) povahy nemusia rozdýchať a hlavne v závere budú potrebovať dávku inzulínu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem se na snímek těšil a mnohokrát jsem se poohlížel, jestli už se konečně někomu zachtělo podělit se s titulkami. Tím více jsem po zhlédnutí zklamán. Ta v popisu slibovaná bžunda mi absolutně unikla. Nezasmál jsem se ani jednou, a to jsem byl dnes vybaven extrémně dobrou náladou. Většinou stopáže jsem se silně pronudil. Film je brutálně stereotypní. Neděje se v něm absolutně nic. Obtloustlý exmasturbátor pobíhá po státech a tajně si prohlíží své biologické potomky. Přitom nápad je to fajn a i pořádně orginální. Pokud nemáte v úmyslu zažít skoro dvě hodinky nudy, tak vřele doporučuji vyhnout se snímku tak velkým obloukem, jaký jen dovedete udělat. Z mého pohledu se jedná a naprosto blbý film. Alespoň, že se tam nemlátí 20 letí upíři se stejně starými vlkodlaky. 1* ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Vince Vaughn je prostě herec jako stvořený pro komedie, kde se může ztrapnit. A tahle je navíc opravdu povedená, i když tam má pár nudných chvil, tak je parádní. Celý příběh je skvělý a výborně ho doplňují menší detaily. 533 dětí + novorozeně je vážně něco. Výborná podívaná. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Úvodní nápad je originální a zajímavý, zpracování však už méně. Přesně ten typ filmu, který není ani trochu vtipný, ale zároveň nedokáže dojmout, ani zaujmout po herecké, nebo vypravěčské stránce. A Vince Vaughn toho také moc nepřinesl. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to natočený tak tuctově, jinak celkem fajn film s docela originálním tématem. Obávám se však, že díky slabé režii a nevýrazným hercům snadno zapadne do průměru. 55% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Začátek byl hodně trapný, pak se to trošku zlepšilo, ve filmu se vyskytlo několik vtipných momentů, ale zároven i trapných. Jako celek se to ale dalo zkouknout, je to taková komedie na jedno zhlédnutí a člověk se přitom občas i zasměje. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příslibu komediální nálepky tenhle film nedostál. Místo legrace nastoupilo drama, které ke konci ztěžklo do melodramatu. Nápad to nebyl marný, ale jeho zpracování bylo bídné. Zas už se staví na rodinné pospolitosti, která působí spíš jako povinnost než jako opravdové vztahy. Nerealistický příběh končil v úplně rozbředlém nesmyslu, kdy snad všichni potomci cítili lásku k muži, jehož příspěvek do jejich života spočíval v tom, že si kdysi na klinice jednou rukou vyho….. No, byla to klinika na umělé oplodnění, tak asi víte, co…. Zajímavé jen z toho pohledu, o kolik to dnes sluší Chrisi Prattovi víc, když zhubnul, než když byl ještě oplácaný tuctový chlápek, jako v tomhle filmu. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Po Googlu útočí pro změnu Starbucks, opět s Vaughnem, už bez Wilsona... a tentokrát aspoň čas od času i na tu bránici. Dokud nepřijde nějakej soukromej ovocnář s krachujícim Apple Storem, lze to asi stále považovat za "objednanou zábavu" v mezích únosnosti. Btw zkoušel někdo ty děcka vůbec spočítat? A proč ty dluhy jednoduše nesplatil druhou várkou? Však jestli to je 533 nebo 1066 harantů, to už člověk snad ani nepozná, hm? ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Největší problém tohoto filmu spatřuji v tom, že se jaksi neví, jestli to je teda komedie nebo drama. A tohle zápolení vede k tomu, že na mě snímek působí rozpačitě a nedotaženě. Scénarista a režisér mohl zvolit cestu ztřeštěné komedie, Vince Vaughn je na ně expert a to se mu klidně mohlo povést bez nechutných či trapných vtipů. Anebo mohl zvolit vážnější notu, zaměřit se na tři, čtyři nejzajímavější potomky a jejich postavy více rozpracovat. Takhle se bruslí celou stopáž po povrchu a výsledek je nijaký. A americký závěr nás Evropany vede opět pouze k povzdechu : "další trapný happyend". U mě to však nic nemění na oblibě Vince Vaughna, ten může natočit cokoli a já mu rád odpustím. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mno, ze spojení českého názvu filmu a mého oblíbence Vince Vaughna jsem tedy čekal trochu větší taškařici. Ne, že bych byl vyloženě zklamaný a zábavné okamžiky to neobsahovalo, ale přišlo mi to spíše jak drama než komedie. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s velmi neobvyklým tématem. Bohužel v některých místech předvídatelný až šablonovitý děj. Občas se vyskytlo i pár vážně povedených gagů, většinou v režii Chrise Pratta který zde ztvárnil mírně praštěného rádoby právníka. Pokud od tohoto filmu nebudete nic očekávat a chcete se jen pobavit, je Delivery Man jasná volba. ()

Reklama

Reklama