Reklama

Reklama

VOD (1)

David Wozniak (Vince Vaughn) patří mezi armádu singles, táhne mu na čtyřicet, životem se protlouká v mikině a teniskách a nechybí mu vlastně nic kromě zodpovědnosti a jakýchkoliv ambicí. Leckterý našamponovaný kravaťák by ho jednoduše označil za „lůzra" a souhlasily by i všechny jeho bývalé přítelkyně. Ale pokud si vzpomeneme na pořekadlo „Odříkaného chleba největší krajíc", na Davida teď čeká doslova celá pekárna. Zjistí totiž, že je biologickým otcem 533 dětí. Ano, 533. Slovy Pětsettřicettři. Před 20 lety daroval za peníze sperma a jeho spermabanka mu teď posílá velmi zajímavé úroky. Všechny jeho děti navíc teď požadují odtajnění identity svého biologického otce. Utéct, přestěhovat se, změnit si jméno, nebrat telefony, neotvírat dveře. Běžná řešení David kupodivu zavrhne. Namísto toho se ve slabé chvilce rozhodne vykašlat se na rady svého právníka a otevře Pandořinu skříňku - obálku s fotkami a životopisy svých čerstvě dospělých dětí a rozhodne se je potají poznat. Je to dobrý nebo špatný nápad? Každopádně hodně zábavný nápad! (Bontonfilm)

(více)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (361)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nápad sa mi veľmi páčil. A tiež som rád, za každú jednu úlohu, kde je Vince Vaughn znesiteľný. Film má krásne ups and downs. Jeho výhoda je, že je sympatický a príjemný. Zaujímavý koncept sa ale zmení pod nátlakom nutnosti riešenia určitých situácií. Vymahači a celý súd tak narúša zábavnosť a uvoľnenosť s akou dovtedy film pracoval. Koniec je potom už tradične odfláknutá báchorka s monológom o hodnotách, ktorá veľa ľudí presvedčí o tom, že odpúšťať treba a stačí k tomu naozaj málo. Čo tam po premárnených očakávaniach. Inak ale pozerateľná záležitosť. Správna miera vtipu a sentimentu ( hlavne pri postihnutom chlapcovi) mi prišla správne vyvážená a to sa nie vždy u podobných filmoch darí. Ale inak je to skôr rutinna, ktorá prefrčí a ktorú asi ani netreba vidieť znova. Chris Pratt ma každou svojou úlohou neuveriteľne teší. Aj táto mu sadla veľmi dobre. Takže priemer od ktorého som bohužiaľ očakával trocha viac než som v skutočnosti dostal. A neviem veľmi posúdiť, či to je dobré, alebo nie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ta situace, kdy se říká, že někoho dohonila minulost.. I když mi ta skupina zvědavých potomků chvílemi připomínala sektu, bavil jsem se tím mírným odklonem od zavedených žánrových šablon, dojímal prostřednictvím empirie a vnitřně se usmíval nad eskapádami manuálně zručného táty Vince Vaughna a jeho obtloustlého právního zástupce, který teprve poznával ty jemné rozdíly mezi krocením velociraptorů a dětí.. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Český název a zápletka, byť originální, dává tušit, že se jedná o další z řady amerických přisprostlých komedií, ale v tomto případě tomu tak není. Vlastně to není vůbec vulgární. David Wozniak má prostě spoustu biologických dětí, které ho chtějí poznat a on se rozhodne tak učinit první. Dochází tak k řadě úsměvných situací, ale i k situacím vážným a lidským. Místy to sklouzává i k citovému vydírání a ten konec je vpravdě americký, ale sem jakoby to patřilo a je to přesně ten typ filmu, na jehož konci chcete setřít slzu či se spokojeně a přiblble usmívat. Navíc hlavní hrdina je člověk, kterému prostě bezpodmínečně přejete, aby mu všechno vyšlo, i když si to někdy tak úplně nezaslouží. Pro Vaughna to byla jedna z jeho nejlepších rolí a troufám si říci, že po Return to Paradise vůbec nejlepší a moc nechápu, proč se tenhle talentovaný herec vesměs motá po druhořadých romanťárnách. S tím, co jsem viděl, jsem naprosto spokojen. 80% ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Od první zmínky o tom filmu, včetně hlavní role Vince Vaughna, jsem myslel, že půjde o nějakou ztřeštěnou komedii, ale obrovská chyba lávky. Je to 100% feel-good movie. Když přistoupíte na jeho pravidla hry a přečkáte lehce kostrbatý začátek, dostane se Vám na konci docela překvapivý pocit. Nejkomediálnější vsuvky jsou jakýkoli výstup Chrise Pratta, ten člověk mě nepřestává překvapovat a bavit. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nesmírně příjemné filmové překvapení. Trailer příliš nadějně nevypadal - a popravdě řečeno, kdybych na to nedostal v práci lupeny, v životě by mě nenapadlo na to jít. A to by zrovna v tomto případě byla strašná škoda, protože tenhle film vážně za vidění stojí. Šílený námět nečekaně ústí v chytrý a zábavný příběh o chlápkovi, který si na stará kolena začne dávat život do kupy - a je na to radost koukat. Třeba už jen proto, že tenhle film stojí stranou všech těch současných filmů zaplněných nádhernými mladými lidmi v trendy outfitech a pracujících v reklamě. Hlavní (anti)hrdina je řidič dodávky s masem, jeho holka je policajtka, a nad hlavou mu celou dobu visí Damoklův meč starých dluhů - civilnější dějové zasazení aby pohledal. Myslím, že minimálně od premiéry Lítám v tom nebyl v kinech podařenější film o životě a o tom, co je v něm skutečně důležité. Obávám se však, že tenhle film proběhne sály multikin dosti v tichosti, třeba i vinou obsazení no name herci a úchylného českého názvu, který slibuje docela jiný film. Osobně bych neměl problém dát tomuto filmu i plné hodnocení, ale na to mi tam přece jenom pár věcí nesedlo - třeba už jen ta myšlenka, že by nějaké děcko ze zkumavky chtělo poznat svého biologického otce - proboha jako proč?! A krom toho si myslím, že ani ten počet Davidových dětí není nijak extrémní - napadá mě hned několik týpků z historie, jejichž počty levobočků by šly velmi pravděpodobně také počítat na stovky. Skutečnost, že současného člověka šokuje představa, že by něco takového bylo možné i v současnosti, svědčí o tom, že jsme se stále nezbavili obav z toho, jak si lidskou reprodukci stále víc podmaňuje medicínsko-farmaceutický komplex s jeho chladně racionálním přístupem. Děti ze zkumavky běhají na naší zemi relativně krátce - a tenhle film je více než podařenou reflexí kontroverzních otázek spjatých s asistovanou reprodukcí a toho, jak se jejím prostřednictvím náš svět mění přímo před očima. Otázku, kdo že je vlastně otcem dítěte, které vychoval jiný člověk než biologický rodič, nechť si každý po zhlédnutí tohoto filmu zodpoví sám. Za mě silné 4 hvězdy s náběhem k maximu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • David Wozniak (Vince Vaughn) má hnedé oči, no veľké množstvo jeho potomkov má oči modré. Z genetického hľadiska, nakoľko je "gén hnedých očí" dominantný, to nie je možné. (Lukoh)

Reklama

Reklama