Reklama

Reklama

Tyranosaurus junior

  • Česko Tamča a Tyrča (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mezitím, co se geniální, ale šílený vědec Dr. Wachenstein chystá oživit tělo tyranosaura, se seznamujeme s mladou dvojicí - fotbalistou Michaelem a jeho dívkou Tammy. Ti jsou však jednoho večera přepadeni gangem Billyho, který je do Tammy zamilován a uvězní Michaela v parku šelem, kde ho ošklivě potrhají leopardi. Po převozu do nemocnice na Michaela narazí právě Dr. Wachenstein, který mladíka unese a vyoperuje mu mozek, který implantuje do těla tyranosaura. Operace je kupodivu úspěšná a prehistorické zvíře se probouzí k životu. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (27)

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Michael (Paul Walker) má vyoperován mozek a dán ho do robotického dinosaura a górová jatka mohou začít. Je to bláznivá debilita, ale neskutečně vtipná a zábavná. Některé scény mě dostali do kolen (erotická scéna a rychlý střih na tátu co se opařil čajem). Jasně, nejedná se tu o vrchol filmařiny, ale jako příjemná ujetá záležitost to funguje skvěle. Postavy jsou všechny dost ujeté, jede se tu humor na černochy i gaye (což bylo osvěžující). Jako postava černého policisty co se jmenuje Sheriff Black a jeho teplý syn, kterému kolegové od jeho táty nejsou schopni říkat jinak než buzničko a tak. Jo je to debilní, ale ono to v té atmosféře všechno tak nádherně funguje. Jo užil jsem si to parádně. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý devadesátkový hřích (prý to ani nikdy nešlo do kin, ale jenom na VHS) ve filmografii tehdejších dvacátníků, Paula Walkera a Denise Richards (na kterou se zamlada dalo celkem koukat). Celé je to samozřejmě blbé až hrůza, speciální efekty včetně samotného tyranosaura jsou k smíchu, a herecké výkony jsou hodně špatné, jako celý scénář... Ale! Celé to je to prostě tak kolosální bizar, že je to ve své nepravděpodobné šílenosti vlastně strašná sranda, a hodně jsem se u toho nasmál. Na nic si to nehraje a asi právě tím mi to je sympatické - na druhou stranu je velice pravděpodobné, že ten film u mě zafungoval jen díky kontextu, ve kterém jsem ho viděl (kino + živý simultánní dabing) - narazit na to např. doma v telce, tak asi po 5 minutách přepínám jinam. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vidět mladou Denise Richards, jak si osedlává tyranosaura (s mozkem Paula Walkera), je stoprocentní guilty pleasure. Něco podobného jen tak neuvidíte. Jsem vděčen Festivalu otrlého diváka, že opět seškrábl nějaký ten zapomenutý jurský sediment z nejhlubšího dna VHSkové kinematografie - a to v prodloužené 86 minutové evropské verzi s jinak vystřiženými peprnými scénami (mimo jiné se zábavnými hororovými praktickými efekty). Tamča a Tyrča je strašná bejkovina, kterou si jistě oba hlavní herci přáli smazat ze svého kariérního štítu. [FOD 2019] ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Byly dva důvody, proč jsem se podíval na tuhle velkou, neznámou - Denise Richards (navždy v paměti ze Starship Troopers) a mladičký Paul Walker. U obou dvou, to byla zřejmě první větší filmová role a v tomto ohledu jsem rád, že jsem tenhle film viděl. Denise je tu neskutečně sexy a její finále ve spodním prádle, kdy doslova vyšuká mozek z hlavy, bylo parádním zakončením. Každopádně triky a Gore, jsou zde velice amatérské, ale v roce 94 mi byly 3 roky takže čert to vem, je to hodně přehnaný scífko, které si koneckonců na nic nehraje a několikrát jsem se i dobře zasmál. (171. hodnocení, necenzurovaná Full HD verze) ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Viděna necenzurovaná verze. Strašná hovadina s vtipným námětem a zábavným provedením. První polovina plná nápadů, druhá slabší. Trashový klenot a unikátní parodie na romance ze středních, udělaná zjevně od srdíčka. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už to není žádné terno, ale když jsem byl malý tak jsem na tom ulítával, nápad je naprosto šílenej, herci průměrný. Jen mi tam celkem vadila možná až přemíra romantiky. Ale dinosaur samotnej byl dobrej a nebral si servítky. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Na úvod trošku histórie. Keď som mal asi 7 alebo 8 rokov, tak som bol veľký fanúšik dinosaurov a ukecal som svojho otca, aby zobral na večer "Tammy And The T-Rex" z videopožičovne (fungujú vôbec ešte niekde?). A videl som to asi po časť, keď robotický tyranosaurus dorazí na párty a začne sa masaker. Po tej scénke som nechcel viac pozerať a celkom ma to vydesilo. Potom som na ten film na veľa rokov zabudol a až niekedy v roku 2018 alebo minulý rok som si spomenul, že som kedysi niečo také videl, možno by som tom mal skúsiť pohľadať a pozrieť si to znovu. Koniec-koncov, horory som si už začal užívať oveľa viac. A pravda je taká, že tento film je vyslovene 90s guilty pleasure. Neskúšajte do toho dávať logiku ani jednotlivé scénky nejako hlboko rozoberať. Myslím si, že z toho by sa iba zavaril mozog. A nejde len o to, že tu máme šialeného doktora, ktorý dostane ľudský mozog do mechanického tyranosaura. Možno ten nápad bol inak aj predlohou na "Jurassic World". Každopádne keď už som len videl úvodné momentky filmu, tak to pôsobilo ako keby sa tvorcovia snažili o filmovú paródiu. Billy je podľa mňa paródiou sám o sebe. A jeho bitka s Michaelom je fakt komédia. Dokonca má film aj niekoľko dobrých hlášok. Plus sledovať Denise Richards ako sa túli k tyranosaurovi a hovorí, že to je jej frajer nemá chybu. A tiež scénka, kde Michael ako dinosaurus ide na svoj vlastný pohreb a budú mu tiecť slzy. Tento film sa proste ani náhodou nedá brať seriózne. Ak máte radi filmy tohto typu, myslím si, že sa na tejto sci-fi hororovej komédii môžete pobaviť. Ja som rád, že som film po rokoch našiel a konečne dopozeral. Tentokrát už to nebolo príliš silné sústo. To ako sa film neberie seriózne tie scénky dokonca robí vtipné. Kedy vidíte, že z chlapa doslova vznikne krvavá placka na zemi? Myslím si, že to nemusím ďalej rozvíjať. Hodnotenie: C+ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bizarní scifi komedie s hororovými prvky, nebo jen céčkový kýč? Popravdě od každého trochu. K tomuto filmu jsem přišel jako slepý k houslím, nicméně mě na něm nejvíce lákalo herecké obsazení (mladí Paul Walker, Denise Richards) a pak samozřejmě samotný ujetý tvůrčí nápad. Jen tak mimochodem viděl jsem delší 86 minutovou verzi. Celkově bych tento kousek rozdělil na dvě části, z nichž obě mají diametrálně odlišnou kvalitu obsahu. Což by někomu nemuselo vadit, já si ovšem užil hlavně tu první. Ta má totiž vcelku snesitelnou atmosféru, okořeněnou o počáteční nepřátelství dvou mladíků, kterým se líbí stejná holka (mladá Denise byla neskutečně sexy). Jejich vzájemná pěstní potyčka a mačkání koulí se záhy změní v nenávistnou touhu svého soka zabít a to za pomoci divokých šelem. To nejlepší však přišlo ve chvíli, kdy T-Rex dostane lidský mozek. Samotný prehistorický zabiják nevypadal zrovna moc dobře (připadal jsem si jako při sledování céčkového Carnosaura), ale ve chvíli kdy rozpoutal svou krvavou pomstu, jsem se vcelku královsky pobavil. Gore triky ala TROMA (uhryznuté gumové hlavy, tělo rozšlápnuté na krvavou placku, rozpárané břicha…). Do toho všeho několik solidních hlášek a to nejen od dvojice policistů, která dohromady měla IQ houpacího koně. Za to druhá polovina už tak dobrá nebyla. Potom co je zabita většina těch, co ublížili hlavnímu hrdinovi, přichází na řadu romantická pasáž. A u té jsem se neskutečně nudil, kvalita atmosféry šla rapidně dolů a přibylo trapných situací. Taková jízda Denise Richards na T-Rexovi byla na hlavu postavená, stejně jako hledání nového těla pro Michaelův mozek. Závěrečný striptýz v pokoji se mi líbil, ale to už byl jen takový bonus. 40% ()

Mulosz odpad!

všechny recenze uživatele

Živý dabing do sluchátek v podání Samanthy Bifidus a Josefa Vokurky na FOD 2019 jako vždy geniální, včetně písniček, ale jinak se jedná o takový sranec, že to nemá obdoby. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Chytlave gilty Plezr jaxi Denise Richards osedlala Tyranosaura .. podla tohoto filmu to vyzeralo ze Tyranosaurus je vlastne domace zvieratko, mno : 30 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už teda byl extrémní brak. Lacinější už je snad jenom Ptákodemie a i Neil Breen má profesionálnější efekty než jsou tady - a to už je co říct. Nejlíp to na mě fungovalo v té prostřední části - tam jsem se fakt bavil a říkal jsem si, že tohle by i mohlo být něco pro mě. Jenže začátek je spíš trapný a zbytečně protahovaný a závěr zase nudný, i když s pár dobrými nápady. Jako neříkám, některé scény byly tak strašně špatně udělané (záměrně, samozřejmě), že jsem se u nich skvěle bavil, ale pořád jich není tolik, aby mě to dokázalo oslovit jako celek. Takový Neil Breen nebo Velocipastor mě v tomhle dostávají o poznání víc... Slabé 3* ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Technicky naprosto béčkové provedení béčkového tématu. A přesto dost vtipné i hláškovací. Něco echtovního pro fanoušky Paula Walkera a Denise Richards... ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Dost možná největší bizár, vyprodukovaný devadesátkovou dinománií, kterou nakopl Spielberg Jurským Parkem. Ve videopůjčovnách se to válelo právě vedle této klasiky, a pak vedle nadšeneckých trashů á la Carnosaurus, ale o klasické creature feature béčko se nejedná. Tammy and the T-Rex je málo vídaný komediálně-parodický mix monstrfilmů a teenage komedií, který musí za srdce chytit každého, kdo má aspoň trochu pochopení pro pokleslou zábavu, tím, jak je bezskrupulózně pošahaný. Už ta premisa sama o sobě je padlá na hlavu, ale to ještě zdaleka nepřipraví diváka na to, co se bude dít, až suitmation dinosaurus s mozkem teenage fuckboye nastoupí na cestu pomsty, a až mu pak jeho hot přítelkyně a jiným způsobem "horký" kamarád začnou shánět nové lidské tělo. Úlet. Šílený, ultrabéčkový úlet, který okatě staví na odiv mizerné triky, explicitní gore a totálně dementní humor. Pohledem dnešní hyperkorektní doby by mě fakt zajímalo, co by úzkoprsá širší veřejnost řekla na to, že jedna ze dvou černošský postav se jmenuje Black, a druhá je karikaturním archetypem všech "buzíků" z vtipů. Tohle by dnes těžko prošlo, ale devadesátky byly holt jiné...a Denise Richards o nich nejspíš taktně mlčí, zatímco Paul Walker se otáčí v hrobě, ale jen tak nenápadně, aby ho nikdo neviděl. Jako děcko jsem ten film nepochopil, nečekaně. Ale jsem rád, že jsem si k němu teď našel cestu :D. ()

bulbasaur 

všechny recenze uživatele

toto bláznovstvo som videl velmi davno... a aj ked v tom case som este krvaky neobluboval a casto som odvracal zrak... rozhodne by som si to pozrel a tentoraz vychutnal. Šibnuté ale zábavné. a Mladá Denise..no proste mňam ()

Tomo 

všechny recenze uživatele

Shlédnutí tohoto snímku mi změnilo život.. Ani nevím, kdy naposledy mi u sledování filmu tekly slzy od smíchu. Nechápu, že mi tento filmový klenot dokázal tak dlouho tak unikat. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Videobrak, který se pokusil zkombinovat vše, po čem v první polovině toužil náctiletý kluk – dinosaury, Denise Richards a mlaskavé gore efekty. Film tak parazituje na Frankensteinovi, estetice TROMY a na vetchý děj věší jednorozměrné postavy. Obzvláště afektovaný gay afroameričan oblíkající se jako bohatý obyvatel Zulu je pro současné strážce politické korektnosti ztělesným peklem. Pro nás ostatní pouze nezábavnou figurkou, vedle které i banda zlomyslných poldů vynikne. Výsledek je tedy spíše huličskou komedií, kde se situace vrství bez jakékoliv logiky a studio nejspíš spoléhalo na šeptandu ve stylu "viděl si ten film, kde tyranosaurus vykuchá toho spratka a Denise Richards je tam ve spodním prádle?" Pro někoho asi guilty pleasure, pro mě osobně ale něco, co mohlo zůstat klidně jenom na tom toaletním papíře, na kterém vznikla první synopse scénáře. Jinak český distribuční název jako obvykle vymýšlel někdo, kdo film ani neviděl, leda by chtěl naznačit, že jde o potomka T-Rexe z Jurského parku ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Ten film je tak neskutečně blbej až je zábavnej. Idiotský scénář+dialogy. tragický neherecký výkony. Efekty typu školní besídka z papundeklu. A tomu všemu koronuje mladičká Deniska. 80% ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Áno, je to tak blbé, ako už samotný názov filmu naznačuje, ale je to tak príjemne zábavne blbé, že sa to nedá nepáčiť! (teda aspoň v rozumných medziach, či skôr v tomto prípade nerozumných medziach?). Poriadny úlet pri ktorom som sa schuti zasmial. (Kvalitný komentár je od používateľa Israha.) PS: Tie vtípky s Tyranosarími ručičkami ma doháňali k slzám, od smiechu! ()

Reklama

Reklama