Reklama

Reklama

The Last Will and Testament of Rosalind Leigh

  • Austrálie The Last Will and Testament of Rosalind Leigh (více)

Obsahy(1)

Zberateľ starožitností Leon Leigh (Aaron Poole) sa po dlhých rokoch vracia domov. Zomrela mu matka (Vanessa Redgrave) a on sa stal dedičom starého domu pripomínajúceho strašidelný labyrint. Postupne sa v Leonovi prebúdzajú staré potláčané traumatické spomienky na detstvo, na fanatickú mamičku, členku zvláštnej náboženskej sekty uctievajúcej anjelov. A tí sú okolo neho všade, kam sa len pozrie, hľadia na neho ich oči. Po istom čase strávenom v dome má však Leon nepríjemný pocit, že nie sú to len ich oči, čo ho tu pozorne sledujú... (beso74)

(více)

Recenze (52)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Duchařské příběhy mne moc neberou, nepřipadají mi příliš strašidelné. Tohle je ale něco jiného. Více než o horror jde o mysteriozní snímek. Téměř dvě třetiny sleduje divák dům (tedy úžasný! dům). Popisný minimalismus by se klidně obešel zcela beze slov, jenže zesnulá matka má potřebu dělit se o své vzpomínky a myšlenky. Kamera nám předkládá nádherné obrazy, které by obstály jako umělecké fotografie. Nachází se Leon ve strašidelném domě, nebo se vše děje jen v jeho mysli? Vzpomněl jsem si na staré horrory z 50. - 60.let, kdy divák často ani nezjistil, kde se nachází pravda. To umocňuje tajemnost snímku. Hudba výborně dokresluje atmosféru, asi nejděsivější je v momentě, kdy Leon sestoupí z původně uzamčeného pokoje po schodišti do svatyně... A ještě je tu jakýsi kult andělů. Není však jasné, zda se nejedná o anděly padlé... Divák mající rád klipový střih, akci, prvoplánové lekačky a škopíky krve bude rozhodně zklamán (stačí mrknout na hodnocení uživatelů). Kdo se nebojí pomalé cesty a klidně plynoucího příběhu, zklamán snad nebude. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

V rámci hounted house horrorov to už neprináša nič nové, navyše mi to trochu prišlo ako kombinácia viacerých úspešných či menej úspešných duchárin (napr. Woman in Black, House of the Devil, príp. La Herencia Valdemar), no napokon som sám prekvapený, že mi to sadlo, pretože počas úvodnej polhodinky som trochu netrpezlivo škrípal zubami, kedy sa už konečne niečo začne diať. Mne totiž tie spomalené motanice po jednom dome veľmi nesedia a samotná atmosféra mi nestačí, omnoho radšej som, keď tam niečo každú chvíľu vybafne - takže mi neostalo nič iné, len dúfať, že to tak nebude až do konca. Našťastie nebolo. Objavili sa záhadné tiene, postavy, dokonca príšerka, niekoľko slušných ľakačiek (pri jednej som si aj príjemne podskočil) a nabralo to ten správny rytmus. Režisér napokon veľmi netlačil na pílu, čo je možno trochu škoda, lebo dalo sa z toho vyťažiť viac. Navyše som mal pocit, že ten hororík skončil o niečo skôr, ako sa stihol poriadne rozbehnúť, a pre mňa aj trochu neočakávane - totižto všetko bolo na dobrej ceste, takže by som naozaj nemal nič proti, keby to trvalo o nejakých 20 minút dlhšie. Takže slabšie 4, celkovo to beriem ako príjemný atmosferický kúsok, ktorý dokázal zafungovať len s jedným hercom, a ktorý každou minútkou nádherne gradoval a nestál na jednom mieste (!), napriek tomu sa ale obávam, že môže veľmi ľahko zapadnúť prachom. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zberateľ starožitností sa ocitne v dome, ktorý zdedil po svojej odcudzenej matke, no čím viac času tu trávi, tým viac má pocit, že s domom niečo nie je v poriadku. Predsa len; plno podivných predmetov, náboženské artefakty, zmätené nahrávky, divní susedia a náznaky toho, že matka mohla byť súčasťou zvláštneho kultu na kľudnom spánku práve nepridajú. Zo začiatku to síce vyzerá kadejako, dokonca miestami aj nudne, ale postupne sa to našťastie pekne rozbieha, divákovi sú predkladané čriepky napínavého príbehu a ten sa môže tešiť na to, že ďalej budú aj kvalitne využité. V druhej polovici je to už totiž krásne atmosféricky mrazivá vec, od ktorej je ťažko odtrhnúť oči a pokiaľ si to človek vychutná pekne v noci a sám – podobne ako hlavná postava, tak ho môže čakať naozaj vydarený hororový zážitok. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bůh umí být pěkná svině, a když ho naserete, pošle anděly, a ti vám to dají pěkně sežrat. Na první pohled kulantní námět na horor, který třeba někdo někdy natočí. V této interpretaci se jen nesympatický jeliman skoro hodinu a půl hrabe ve vetešnickém bordelu nějaké pomatené bububáby, na malou chvíli se mu po dvorku bez většího syslu proběhne z kůže stažený labrador a jednou na něj mrkne soška andělíčka. Strašidelnější a více nervy drásající už je snad jen blížící se splátka hypotéky nebo výhružka ČEZu, že vám odpojí elektřinu pro neplacení záloh. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Divnej "takyhoror", ale pokud se dokážete prokousat první, značně nudnou půlkou, ta druhá vám to aspoň trochu vynahradí. Počítat díry ve scénáři bych neradil, ale pokud vypnete mozkové závity a prostě se dostanete do správného rozpoložení, The Last Will bla bla bla by vás mohlo i vystrašit. Aspoň trochu. Slabé 3* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Při tvorbě filmu Gudiño řekl, že byl inspirován jeho katolickou výchovou. (Kmotr76)

Reklama

Reklama