Reklama

Reklama

The Last Will and Testament of Rosalind Leigh

  • Austrálie The Last Will and Testament of Rosalind Leigh (více)

Obsahy(1)

Zberateľ starožitností Leon Leigh (Aaron Poole) sa po dlhých rokoch vracia domov. Zomrela mu matka (Vanessa Redgrave) a on sa stal dedičom starého domu pripomínajúceho strašidelný labyrint. Postupne sa v Leonovi prebúdzajú staré potláčané traumatické spomienky na detstvo, na fanatickú mamičku, členku zvláštnej náboženskej sekty uctievajúcej anjelov. A tí sú okolo neho všade, kam sa len pozrie, hľadia na neho ich oči. Po istom čase strávenom v dome má však Leon nepríjemný pocit, že nie sú to len ich oči, čo ho tu pozorne sledujú... (beso74)

(více)

Recenze (52)

verbal 

všechny recenze uživatele

Bůh umí být pěkná svině, a když ho naserete, pošle anděly, a ti vám to dají pěkně sežrat. Na první pohled kulantní námět na horor, který třeba někdo někdy natočí. V této interpretaci se jen nesympatický jeliman skoro hodinu a půl hrabe ve vetešnickém bordelu nějaké pomatené bububáby, na malou chvíli se mu po dvorku bez většího syslu proběhne z kůže stažený labrador a jednou na něj mrkne soška andělíčka. Strašidelnější a více nervy drásající už je snad jen blížící se splátka hypotéky nebo výhružka ČEZu, že vám odpojí elektřinu pro neplacení záloh. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak za sebe můžu vřele doporučit, i když to ten film nebude mít u spousty lidí vůbec lehké (náboženská tematika, nedokonalé triky, pomalé tempo). Oceňuju, že film působí báječně staromódně, upřímně, poctivě. Má atmosféru, krásnej starej dům plnej starožitností a vlastně i docela pěkný příběh, byť značně komorní. A hlavně jsem se na několika místech regulérně bál. Tři a půl zaokrouhleno nahoru, povšimnutíhodný celovečerní debut. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MŮJ DRAHÝ LEONE, JSI VE VÁŽNÉM NEBEZPEČÍ POKUD NEPŘIPUSTÍŠ, ŽE TVÁ DUŠE BUDE ŽÍT DLOUHO PO SMRTI. JE TO JEDINÁ VĚC, KTERÁ TĚ MŮŽE SPASIT A ZNOVU NÁS SVÉST DOHROMADY.“... /// Další kousek na téma: můj rodný dům. Máti to zabalila a Leon přijel vomrknout dědictví. Všude samej anděl a jiná výzdoba, máti do toho ze záhrobí něco mele vo tom, že tam nechala nějakej vzkaz či co. Atmosféra ,,prázdna“ a přítomnosti ,,něčeho“. TO JSEM OČEKÁVAL, NA TO JSEM SE TĚŠIL. Leon má čas přemejšlet o významu věcí, a proč vlastně máti nenáviděl. A já taky přemejšlím, jestli jsem to přece jen s tou touhou po vychutnání si samoty a podivnejch zvuků nepřepískl. Přeci jen čumět na jednoho člověka, jak se přehrabuje v hromadě andělskejch pozůstatků a poslouchá slova víry – co vám budu nalhávat, NUDA. Víc jak ¾ hoďky. Pak přicházej věci nepochopitelný, ale zajímavý. Leon posiluje svůj ateismus domu navzdory a já beru tenhle komorní horůrek, ve kterým hraje hlavní roli samota na milost. V noci, se sluchátkama, sám… - zavírám bulvy a flákám 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Šikl by se mně návod, jak komunikovat s mrtvejma. 2.) Maminčina hra se svíčkama mě trochu děsí. (se uklidni prasáku… tohle je horor!) 3.) Thx za titule ,,Nightmaster“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

V rámci hounted house horrorov to už neprináša nič nové, navyše mi to trochu prišlo ako kombinácia viacerých úspešných či menej úspešných duchárin (napr. Woman in Black, House of the Devil, príp. La Herencia Valdemar), no napokon som sám prekvapený, že mi to sadlo, pretože počas úvodnej polhodinky som trochu netrpezlivo škrípal zubami, kedy sa už konečne niečo začne diať. Mne totiž tie spomalené motanice po jednom dome veľmi nesedia a samotná atmosféra mi nestačí, omnoho radšej som, keď tam niečo každú chvíľu vybafne - takže mi neostalo nič iné, len dúfať, že to tak nebude až do konca. Našťastie nebolo. Objavili sa záhadné tiene, postavy, dokonca príšerka, niekoľko slušných ľakačiek (pri jednej som si aj príjemne podskočil) a nabralo to ten správny rytmus. Režisér napokon veľmi netlačil na pílu, čo je možno trochu škoda, lebo dalo sa z toho vyťažiť viac. Navyše som mal pocit, že ten hororík skončil o niečo skôr, ako sa stihol poriadne rozbehnúť, a pre mňa aj trochu neočakávane - totižto všetko bolo na dobrej ceste, takže by som naozaj nemal nič proti, keby to trvalo o nejakých 20 minút dlhšie. Takže slabšie 4, celkovo to beriem ako príjemný atmosferický kúsok, ktorý dokázal zafungovať len s jedným hercom, a ktorý každou minútkou nádherne gradoval a nestál na jednom mieste (!), napriek tomu sa ale obávam, že môže veľmi ľahko zapadnúť prachom. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zajímavě podaná duchařina. Příběh vlastně ohraničují monology titulní mrtvé postavy, což mně osobně nepřišlo jako nejvhodnější nápad. Obrovská část filmu se navíc zabývá až pedantsky detailními záběry na interiér domu (dveře, vázy, sošky), což má za následek doslova slimáčí tempo. Právě v tomhle se skrývá asi největší kámen úrazu, hardcoroví fandové tudíž ostrouhají. Pro ty ostatní by to ale nemusela být vůbec špatná volba, už kvůli pečlivě budované atmosféře a těmi znepokojivými pohledy na sošky andělů. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Montážní horor. Škoda, že jsou vloženy i klasické hrané vložky. Ne že by byly špatné, ale kdyby byl celý film pouze komentovanou dejme tomu hodinovou montáží, nebo kdyby byly ony dějové vložky jen němé náznaky, byl by ten film nejen dobrý, ale přímo skvělý. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Výborné, hustá atmosféra v poslednej dobe 1 z naj HQ. Pravdou je, že na sluchadlá v noci a osve , ťa to vyzlečie z kože. Atmosféru navodil dom - nik iný. To tápanie v tme dverovačky , podlahovinky, anjelíkovia - to už bolo Takže v hlavnej úlohe dom a určite talentovaný vydavateľ magazínu " RUE MORGUE " ako rejža. Som len napochybách, či dokáže uviesť aj niečo pritvrdené ( Y.K.W.I.M.) inak ale paráda, ktorá sa ĺúbila viac ako preform/restart/demon/ hounted / creepy steps resurrection. Slušné. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zberateľ starožitností sa ocitne v dome, ktorý zdedil po svojej odcudzenej matke, no čím viac času tu trávi, tým viac má pocit, že s domom niečo nie je v poriadku. Predsa len; plno podivných predmetov, náboženské artefakty, zmätené nahrávky, divní susedia a náznaky toho, že matka mohla byť súčasťou zvláštneho kultu na kľudnom spánku práve nepridajú. Zo začiatku to síce vyzerá kadejako, dokonca miestami aj nudne, ale postupne sa to našťastie pekne rozbieha, divákovi sú predkladané čriepky napínavého príbehu a ten sa môže tešiť na to, že ďalej budú aj kvalitne využité. V druhej polovici je to už totiž krásne atmosféricky mrazivá vec, od ktorej je ťažko odtrhnúť oči a pokiaľ si to človek vychutná pekne v noci a sám – podobne ako hlavná postava, tak ho môže čakať naozaj vydarený hororový zážitok. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Leon sa po smrti svojej matky vracia do rodičovského domu. Je jediným synom svojej matky a tak aj posledným právoplatným dedičom. Dom je staromódny a plný starožitností s kresťanskou tématikou. Jeho matka totižto bola silno veriaca osoba zo spolku Anjelov. V dome taktiež postupne nachádza rôzne odkazy. Leon si čoraz viac začína uvedomovať, že nasťahovanie do matkinho domu a prebúdzanie spomienok z dávnej minulosti bolo... Podpriemerný duchársky príbeh o predstavách schizofrenickej babičky, ktorá ostala všetkými, vrátane svojho jediného syna, úplne opustená. Vyobrazenie prežívania samoty sa tak stáva hlavnou témou tejto "drámy", ktorá v úvodnej 40 minútovke neponúka absolútne nič. Následne sa kvalita snímku posunie o stupienok vyššie, s prívlastkom - ničím originálny snímok pri ktorom dochádza k tomu čoho máme najmenej - strate času. 20%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Duchařské příběhy mne moc neberou, nepřipadají mi příliš strašidelné. Tohle je ale něco jiného. Více než o horror jde o mysteriozní snímek. Téměř dvě třetiny sleduje divák dům (tedy úžasný! dům). Popisný minimalismus by se klidně obešel zcela beze slov, jenže zesnulá matka má potřebu dělit se o své vzpomínky a myšlenky. Kamera nám předkládá nádherné obrazy, které by obstály jako umělecké fotografie. Nachází se Leon ve strašidelném domě, nebo se vše děje jen v jeho mysli? Vzpomněl jsem si na staré horrory z 50. - 60.let, kdy divák často ani nezjistil, kde se nachází pravda. To umocňuje tajemnost snímku. Hudba výborně dokresluje atmosféru, asi nejděsivější je v momentě, kdy Leon sestoupí z původně uzamčeného pokoje po schodišti do svatyně... A ještě je tu jakýsi kult andělů. Není však jasné, zda se nejedná o anděly padlé... Divák mající rád klipový střih, akci, prvoplánové lekačky a škopíky krve bude rozhodně zklamán (stačí mrknout na hodnocení uživatelů). Kdo se nebojí pomalé cesty a klidně plynoucího příběhu, zklamán snad nebude. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Že jde o debut nebo klidně i absolventský film jde z filmu cítit každou minutu. Mladistvá a svěží práce s kamerou, detaily, atmosférou a zvukem. Tak jako někomu někomu nemusí padnout do oka zvláštně charismatický racionální hrdina, stejně těžko si bude film hledat diváky. Víc netřeba, skvělých 80 minut. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Není to úplně špatný horor, ale tuna všudypřítomná panenka Márija mi začala co nevidět pít krev tak, že jsem po chvíli na celý film zanevřel. Takýto pánbíčkaření opravdu nestrpím. 45% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Súhlasím, že atmosféru to malo peknú a posledná pol hoďka je správne strašidelná, ale inak ... ja neviem, skrátka mi pripadá, že som tomu filmu musel dať viac ako som nakoniec dostal. Než totiž príde ona záverečná 30 minútovka, musíte pretrpieť 50 minútový rozbeh; vynikajúce, avšak nechutne lacne digitálne monštrum; a jedného necharizmatického herca, ktorý je tam vlastne celý film sám. Navyše záver je depresívny, ale nič nerieši a sklamáva. Originálna, ale nuda ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Horor od neznámého režiséra s prakticky neznámími herci. A navíc film od kterýho jsem nic nečekal. No a nakonec mě to docela nakopalo do kulí. Tenhle film mě dost potěšil, je to atmosférická pecka která kašle na moderní trendy hororů, a nesnaží se zaručeně vyděsit a tak tu neuvidíme každým 5 minut nějaký strašidlo. Film je skvěle natočený, atmosféra z něho jenom sálá. Herec hrající hlavní roli je celkem dobrý, navíc tu hraje skoro jenom on. Hudba je naprosto parádní a to monstrum či co to bylo bylo celkem pěkné, sice ty efekty lehce kolísaly ale i tak vypadalo celkem strašidelně. Nicméně trošku film sráží příběh sice není nikterak originální ale měl jsem celkem problém ho pobrat. Navíc sem tam nějaký kiks, ale i tak se jedná o výborný horor který potěšil. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Skoro hodinu toporné a úděsné nudy v hnusným domě sledujete oneman show jednoho dejme tomu slušného herce.Potom se film vytasí s hutnou atmosférkou, slušnejma lekačkama a najednou ožijete, fakt máte strach a chcete vědet zásadní věc a to co se tam kurva děje.Aby zase přišel konec, který jsem aspoň já moc nepochopil a chtěl jsem se zeptat imtimních partií své snoubenky jestli to pochopili, protože to byla fakt píčovina.Nesnesitelně natahovaný, ve finále nudný smyslu postrádající debut, který zaujme místy nějakým tím nápadem, ale ve finále nefunguje.Když bude režisér makat, jednou něco natočí, ale hlavně ne podle svého scénáře.Mimo jiné, jestli si myslel, že ty nájezdy kamery jsou inovativní a značí mladou a dravou krev tak ne, značí debila co nedokáže postavit staticky kameru a ukázat nám, co chce vlastně říct.35%. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu mi bylo jasné, že budu mít poněkud problém překonat stopáž 81 minut, což se někomu může zdát udivující, ale.. mí whoviani pochopí- vždyť tam jsou všude kamenné sochy andělů (!), tudíž 81 minut je docela dlouho na to, abyste vydrželi nemrkat. Nicméně pak jsem si řekla, že s tím ať se popere hlavní hrdina, když do toho domu dobrovolně vlezl a pak už mi jen hlavou táhly myšlenky typu- ta Rosalind musela být docela bohatá, když si zaplnila barák takovou spoustou věcí... Nicméně nemusí být všechny filmy typu Insidious, kde akce střídá akci, duch ducha apod. Zkrátka toto pomalejší tempo aspoň poberou i ti pomalejší z nás, proč ne. A za to, že tam zhmotnili jednu moji noční můru (žmurk do kukátka!), dám i tu třetí hvězdičku ;-). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příběh tak na 15minutový kraťas. Chlápek přijde po smrti matky do jejího domu a buď je magor, nebo by měl věřit v anděly. A v posledních minutách lup, změna, je to o tom, jak se samota mění v běsné zvíře nočních temnot. Lekačky žádné, myšlenka nulová, provedení nudné a zdlouhavé, byť oceňuju výpravu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Divnej "takyhoror", ale pokud se dokážete prokousat první, značně nudnou půlkou, ta druhá vám to aspoň trochu vynahradí. Počítat díry ve scénáři bych neradil, ale pokud vypnete mozkové závity a prostě se dostanete do správného rozpoložení, The Last Will bla bla bla by vás mohlo i vystrašit. Aspoň trochu. Slabé 3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Náboženská témata mám rád a tohle mi hodně sedlo. Celým filmem se táhne hutná a nepříjemná atmosféra, kterou zpestřuje několik opravdu strašidelných okamžiků, při kterých mi naběhla regulérní husina. Na druhou stranu chápu, že pro leckoho je to nestravitelné, protože tempo je velmi pomalé a halvní hrdina působí silně nesympaticky. Nicméně věřím, že třeba fanoušci Sauny si tady přijdou na své. 80% ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Zberateľ starožitností, ktorému zomrela matka je najmä filmovou postavou, necítil som za ním živého človeka. Chodí pre efekt po dome so sviečkou do jeho temných kútov, bojí sa a vôbec si nezažne. Elektrina v dome pritom funguje, lebo používa internet, nabíja si mobil, pozerá video atď. Vlastne takmer všetko je vyrátané na efekt. Páčilo sa mi, že rozprávačom je mŕtva matka, jej prehovory boli naozaj zaujímavé. To však stačí tak na dobrú poviedku, nie na film. Režisér venoval veľkú pozornosť atmosfére a vybral vynikajúce rekvizity: sochy anjelov, svätých, staré obrazy, vázy, ornamenty... No tie sami o sebe nestačia, sú statické a nehýbu sa. Zvládnuť film s jedným hercom, to si žiada robustnejší talent! V 50. minúte ma to už začalo vážne unavovať, no veril som, že sa príbeh ešte len napriahne k veľkému finále. Niečo málo sa skutočne dialo, ale horor by som pri žánrovom zaradení filmu ani neuvádzal. Potom by som dostal pridanú hodnotu, takto som čakal viac. ()

Reklama

Reklama