Reklama

Reklama

Významné nápady Jamese Maye

(seriál)
  • Velká Británie James May's Big Ideas
Velká Británie, 2008, 3x60 min

Obsahy(1)

James May řídil spoustu úžasných vozů, nyní však otestuje několik vozidel, která se od obvyklých modelů seriálu Top Gear poněkud liší. Vyzkouší si například aerocar (legendární létající vůz z 50. let 20. století) a zapřemýšlí o možnosti využití létajících vozidel k vyřešení problému ucpaných silnic. Prověří i ruský ekranoplán a dokonce zariskuje a nechá si dát na záda raketovou jednotku. Roboti, kyborgové, bioničtí lidé... všechny jsme je viděli ve filmech. Stávají se nyní skutečností? James prozkoumá spojení člověka a stroje s ženským Robocopem a bionické implantáty. Je odpor zbytečný? A nakonec si položí otázku, proč jsou energetické zdroje v uplynulém století takové, jaké jsou. Během cesty do Mexika se mu naskytne příležitost prozkoumat, jak se může auto pohybovat na řídký vzduch nebo zda se řešení energetické krize může nalézat mimo náš svět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Paity 

všechny recenze uživatele

James May zrovna nepatří k mým nejoblíbenějším v rámci známé trojky moderátorů z ještě známějšího pořadu Top Gear. Ale více nepochopitelný než on sám mi přijde tenhle pořad, který jsem tak úplně nepochopil. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Obstojný dokument naprosto ve stylu Jamese Maye - žádná zběsilá akce, hodně vysvětlování, jestli se vám tenhle přístup líbil v Top Gearu, tady to bude stejné. Jeden parádní díl o dopravě (netradiční dopravní prostředky, jetpack...), druhý trochu nudnější o robotech, třetí praktický o zdrojích energie (alternativní zdroje, fúze...). Dohromady za 75% ()

topi80

všechny recenze uživatele

Nejusedlejší ze slavné topgearácké trojky testuje různé úlety. Už samotný pohled do galerie je docela zábavný a zajímavý. Pěkně pekelné stroje. Tak doufám, že to někdy budu mít čest vidět. ()

Reklama

Reklama