Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Recenze (1 293)

golfista 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Disneyovka za hodně let (dlouho jsem přemýšlel o dvou hvězdách) .... Paradoxně nejvýdělečnější (ale tohle měřítko už dávno nemá s kvalitou moc společného). ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá disneyovka, držící se všech zaběhnutých klišé, které ale nefungují jako dobře promazaný stroj, jak tomu bývalo zvykem. Pár dobrých momentů, jedna pěkná písnička a krásné prostředí na dobrý film nestačí. Uvažovala jsem i o dvou hvězdičkách, ale nakonec děti se asi pobaví a Olaf byl prostě fajn. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Áhój, jsem Oglaf, mám rád víc než jen vřelá objetí, a s těmi hromadami pornoklipů s Annou a Elsou, co se válejí na netu, nemám nic společného. Tato podvratná úvodní věta nemá jiný účel než ukázat, jak se to má s Ledovým Královstvím, Ledovou Královnou a dobrými animovanými filmy. Ale nemějte nějaká podivná očekávání, je to přece jenom Disney, takže kontroverze jsou VYLOUČENÉ. Tedy "přece jenom", vhodnější by bylo říct "především". Ledové Království víc než kterýkoliv disneyovský animák předtím dokazuje, jak lehce oblbnutelnými se stali diváci i takzvaní akademici, protože dějově odfláknutější film snad ještě tohle studio nevyprodukovalo. Ale i když tady nedává nejmenší smysl hlavní dějová linka, zvraty typu Hans, trolující - a pro účely zvýšení koeficientu roztomilosti filmu také trolololující - trolové, nordičtí gayové se saunou (zajímavé, že tohohle si nikdo nevšiml, ale kvůli hlavní písni Let It Go se strhly jakési coming-outové kontroverze:)), a řada dalších věcí je přinejmenším podivná (měl jsem nemocné děti, tak jsem to viděl během jednoho týdne asi desektrát), faktem je, že některé scény dokáží budit patřičné emoce i v otrlém divákovi, že Idina Menzel podala s už zmíněnou Let It Go zaslouženě Oscarový výkon (BTW smysl té předělávky s Demi Lovato opravdu nechápu...), a že po vizuální stránce tradičně nejde asi nic vytknout. Alespoň mám s mnoha rodiči, kteří si navykli odkládat své děti k filmům o princeznách, barbínách, ponících apod., o čem diskutovat;) Ale víc jak hlavně řemeslných 70% téhle přehlídce pro Disneyho zřejmě už standardní scénáristické lenosti rozhodně dát nemůžu. Je smutné, o kolik promyšlenější a originálnější byl předfilm Get A Horse... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nechci tvrdit, že dětské animované pohádky musí mít oporu v logicky neprůstřelném příběhu, ale teda kurňa, když už do pohádky rvu takhle spletitou a zvratovou dějovou strukturu, tak si dávám sakra bacha na to, aby alespoň v základních mantinelech dávala smysl. U Frozen jsem si až příliš často říkal v duchu WTF. Nebudu ale zastírat, že jsem se popcornově solidně bavil. Oficiálně však jen tři hvězdy za film a čtvrtou za Let It Go :-) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Fajn vtípky, strhujúce akčné scény, úchvatný vizuál, veľmi pekná postvikingská štylizácia. Len tomu bolestne chýba príbeh, ktorý by dával aspoň aký-taký zmysel. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Naši kluci, odkojení Auty, Lego Star Wars, Scooby-Doo a podobnými výtvory seděli u tohoto muzikálu od začátku až do konce, jako kdyby prvně v životě viděli sníh a led (no, je fakt, že letos ho viděli snad jenom 3x). A kupodivu to docela bavilo i mě. Docela dost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak si říkám, že hudební stránka Ledového království přebila vše ostatní. Kvůli ní jsem se na ní těšil a nakonec právě ta byla to jediné, co je na filmu jakž takž fajn. Animace těžkej průměr. Navíc námět je na pohádku solidně zmatenej. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $400,738,009 Tržby Celosvetovo $1,280,802,282Tržby za predaj Blu-ray v USA $163,474,516 //počet predaných kusov 7,460,592Tržby za predaj DVD v USA $248,897,862 //počet predaných kusov 12,618,511║ veru Disney sa otriasli z niekoľkých menších neúspechov, keď postupne prechádzali z kreslenej tvorby na počítačovo animovanú a teraz sa Pixaru stávajú slušnou konkurenciou, po hitovke Na Vlásku opäť namiešali ten správny mix čarovnej vianočnej rozprávky(nečudoval by som sa ak by ukoristili Oscara), ktorá má chytľavý dej, dobré postavy, vtipné momentky a hlavne má to svoje kúzlo, príjemnú muzikálnosť a silnú doprovodnú hudbu, roztomilá oddychovka ako sa patrí, slušný 3D efekt aj keď DreamWorks sú v tomto smer najlepší, Slovenský dabing boduje /videl v kine 3D verziu: 100%/ __moja recenzia ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prazvláštně vystavěno; v první polovině se neděje ale lautr nic a tak se čas "nahání" písničkami "na sílu" v každé druhé scéně (prostě regulérní muzikál s pochybnou kvalitou produkce), aby se v druhé polovině konečně něco dít začalo (takový Hans Christian Andersen à la Disney) a rázem písně mizí a mizí až vymizí dočista (závěrečná cca půlhodina). Krásně stylizované a díky druhé polovině i více pro klučičí prcky než by jeden od "princezňácké uzpívané pohajdy" čekal. Což každopádně nic nemění na tom, že to nesporně je spíše pro děvčata a tomu odpovídá i role mužských postav, které tu jsou vyloženě do počtu (snad až na Olafa a soba). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Taková normální disneyovka říkal jsem si. Ale pak přišel zvrat, pomalu jak z Hry o Trůny, který jsem tedy opravdu nečekal. Miluju, když mě film překvapí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ČIN Z OPRAVDOVÉ LÁSKY ZACHRÁNIL JEJÍ ZMRZLÉ SRDCE…“ /// Ty jo, málem bych zapomněl, jak moc se v těch Disneyovkách zpívá. Z úvodních 15ti minut 13 probékaj, pak začnou tancovat… a jako příběh máte kde? To sem moh jít rovnou na ledovou revue (ne nechodím, nemám rád ty tanečky na ledě a laciný popěvky…). Naštěstí pak se vobjeví sněhulák – ftipná to postava a přes rozpačitej začátek to chytá pohádkový grády. Takže výslednej dojem je spíš pozitivní, ale stejně si myslím, že tyhle pohádky jsou takový holčičí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hans Christian Andersen je na mě moc drsnej. 2.) Mám sněhovej absťák. Letošní zima totiž stála za hovno. 3.) Thx za titule ,,Bac“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Buena Vista // Počet premietajúcich kín v USA: 3,742 // Otvárací Víkend v USA: $67,391,326 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milá pohádka a nejspíš i zasloužený oscar. Je zde sice na můj vkus až moc písniček, ale ta ústřední je hodně super, vizuálně je film povedený, nechybí i typický zvrat a vcelku dost emocionální finále, takže rozhodně nadprůměr, byť cílovka nejsem a mohlo zde být určitě více humoru.. 75% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

V záplavě animovaných pohádek je Ledové království příběhově průměrné, ale vizuálem a díky překrásným písničkám, převyšuje ty ostatní :) Zase důvod, proč bych chtěla být animovaná, kvůli těm ledovým šatům a hlasu, který měla Elsa! :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejdospělejších Disneyho pohádek, kde se pro zvrat nejde daleko a důkaz toho, že si výkladní skříň legendárních princezen může připsat dokonce hned dvě nové členky. Elsa i Anna jsou dvě zbožňováníhodná stvoření, jedna svou osudovou osamělostí (Let it go), druhá pak bezbřehou upřímností ("Že by tudy...?") a i přes charisma či hlášky vedlejších postav stojí Království čistě na jejich vztahu. A právě díky nim a jako obvykle vrcholným hudebním číslům v čele s For the first time in forever je to po zralé úvaze na plný počet. Frozen určitě není bezchybné a k mým nejmilovanějším kouskům (včetně několikrát zmíněného Tangled) mu půl kroku chybí, ale animované události roku se nevyplatí podceňovat. Pro někoho totiž stojí za to roztát. Bez přemýšlení. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No zas tak uzasny to teda nebylo. Problem je, ze prvni tretina filmu je vcelku nuda, proste takova pohadka o dvou sestrach. Film chytne dech az v momente, kdy na scenu prijde dodavatel ledu a snehulak, nebejt nich, tak se daj vtipy spocitat na prstech jedny ruky. Snehulak je sice infantilni, ale skvele zabavna postava a doved bych si ho klidne predstavit v samostatnym dobrodruzstvi. Jinak animace je spis prumerna a co se tyce hudby, ta by usla, ale ty neustaly zpivany dialogy zacnou bejt po case krapet otravny. Ale na jedno skouknuti se to da. Lepsi 3*. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nový Tangled se sice nekoná, ale i tak to potěší. Spíš je třeba k tomu přistoupit se zvědavostí a bez očekávání, vánoční atmosféra se pak postará o zbytek :) ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Nerozumím tomu nadšení, které kolem Ledového království panuje. Události zde nemají příčiny,prostě se jenom dějí. Hrdinové nemají jasné motivace, jen se tak klišoidně proplétají ubíhajícím dějem. Humor tomu víceméně chybí a ten vizuál taky nic světoborného není. Prostě je to zase další poslabší taškařice na otřepané téma. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nechci tu nadávat u dětskýho filmu, a upřímně mám rád ledovou, sněživou zimu, pár písniček bylo fajn, ale jinak? Nudnost bez oblíbení si hodných, vtipných postav, sněhulák byl úplnej kok*t a lezl mi krkem od první chvilky. Pochcal bych ho a roztál. ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama