Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Recenze (1 293)

Spoiler 

všechny recenze uživatele

2 za příběh, 1 za Let it go a jedna za sněhuláka, který zachránil celkový dojem z filmu. Celkově si myslím, že se Disney ubírá zase tou správnou cestou. Jen tak dál! ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Pěkná animace,..nevím co bych napsal dál. Scházel mi hlavně humor. Příběh byl vcelku kýčovitý, takový typicky disneyovský, jak z devadesátých let. Usnul jsem před koncem a to pro mne znamená špatný verdikt. Absolutní nepochopení Oskara. Nuda, kýč, přeslazený, snad až na pár okamžiků opravdu nic originálního. Hloupé to nebylo takže nechávám 3, jinak by to byli spíš 2. A já vlastně moc nemusím, když se ve filmu zpívá. ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý námet, otravné spevavé vsuvky. Celé mi to ale prišlo, akoby to bolo robené iba na peknú grafiku a efekty s ľadom. Rozhodne to nie je rozprávka pre deti (neviem čo na tom vidia). Sklamanie. P.S. Po 50-tom pozretí s dcérou a vysvetlením typu "tatino ty to nechápeš, to je takto...",pridávam jednu *. ()

shi_sha 

všechny recenze uživatele

Viděno ve 3D. Příjemná disneyovka, pro nejmenší. Chybělo mi více vtipných momentů mezi sněhulákem a sobem, jak naznačoval trailer ()

Esinti 

všechny recenze uživatele

Je to docela jednoduché. Pokud máte rádi chytlavé Disneyovky o lásce a kouzlech tak vás to zaujme. Jinak se na to raději ani nedívejte. Já jsem asi na stará kolena zděckovatěl a stala se ze mě beznadějná naivka, která věří že děti nezajímá jen vraždění teroristů v CoD nebo zabíjení času u popelnice s cigárem, ale chtějí zažít i svět lásky, přátelství, kouzel a hlavně naděje, který nám Walt Disney přináší již po několik generací. Osobně dávám 4* za film (mohli vyjasnit proč má Elsa schopnosti etc.) a 1* za již několikrát zmíněnou Let it go. Viděl jsem dobré i špatné Disneyovky a tato patří mezi ty nejlepší! Občas je těžké vzpomenout si proč se někdo dívá na pohádky kde nic nedává smysl a postavy se nechovají racionálně, ale je důležité neztratit to dítě ve vás protože to je poslední doba kdy jste byli opravdu šťastní a bez starostí! ()

homer91 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel o vhodném komentáři k tomuto filmu. Také jsem pročetl hodně recenzí a komentářů diváků. Někteří označují tento snímek za "nejslabší Disneyovku" a v ten moment jsem si sedl a začal psát. V dnešní době, kdy polovina pohádek obsahuje vulgární vtípky, teenageské narážky (ačkoliv je třeba film zaměřen na mladší diváky), je slabší animačním zpracováním, nebo je jednoduše nekoukatelná pro jiné skupiny než detí, je tento snímek opravdový klenot. Šel jsem na film s mladší sestrou a po dlouhé době jsem byl nadšen ze snímku, který je určen divákům školního věku. V některých pasážích jsem měl husí kůži, zasmál jsem se a dokonce (ačkoliv je nemam rád) se mi líbil hudební doprovod (Oscar : Píseň - "Let It Go"). Bál jsem se, že to naopak (hlavně kvůli hudbě) nebude bavit sestru (7 let), ale byla do snímku zadívaná stejně silně, jako já. Proto musím naprosto nesouhlasit s některými hodnoceními a komentáři, protože pokud tento snímek nemá dostat hodnocení NADSTANDARD, pak už žádný. Za mě pět hvězd (dal bych 4 ale za pobavení dvou generací najednou přidávám jednu hvězdu navíc). ()

Mery235 

všechny recenze uživatele

..nooo... videne s kamosmi, takze ta atmosfera spolocnej zabavy sa na tom tiez podpisala, ale inak... velmi som sa na to tesila, ale zaciatok bol pre mna trosku zvlastny s tym spevom... pozerala som to po slovensky a prd som rozumela :D ... ALE ... je to tak mila a uzasna rozpravka, ze sa stala jednou z mojich najoblubenejsich... je pre mna dost jedinecna, este nikdy som si nepamatala tolko disneyovskych pesniciek a to nielen po slovensky, ale aj po anglicky.... musim uznat, ze slovensky dabing sa tentokrat neskutocne podaril... postavy su velmi prijemne a zabavne a mile... a zvrat ma velmi prekvapil, az tak som bola zapozerana do filmu... neprestava ma to bavit ani po milion pozretiach, kedze su v domacnosti male deti a niekolkokrat do tyzdna to vidiet je jednoducho povinnost ... nuz, na tom uz nieco bude... =) ()

Leegy 

všechny recenze uživatele

Film se mi celkem líbil. Taková oddechovka. A animáky navíc žeru. Problém je v tom, že tenhle byl strašně uzpívanej a to to celý kazilo. ()

Mr_Corny 

všechny recenze uživatele

Príbeh je dobrý, no spracovanie postáv, kostýmov a hlavne vizulity magických schopnotí Elsy ma sklamalo. Ľad ponúka obrovské množstvo inšpirácie, dokonalosti, dokonca farebnosti. Povestná queer tématika by tam teoreticky bola, ale všetko závisí od uhla pohľadu. Každý vidí to, čo chce. ()

carlos.s 

všechny recenze uživatele

Frozen je vážně roztomilá muzikálová pohádka, která ukazuje, že láska má vážně obrovskou moc. Relativně povedený příběh (na pohádku), hodně vydařený písničky, které hrajou v hlavě i pár dní po shlédnutí filmu. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Ja vam nevim na co zrovna tady tolik chvaly?! Uplne klasicka pohadka s pomerne otravnejma pisnickovejma pasazema a jeste vice otravnou Disneyovskou vedlejsi "ftipnou" figurkou v podobe snehulaka (proc proboha takovou figuru nacpou uplne do kazdyho filmu... neni ftipna, vzdycky je trapna a jeji dovysvetlujici komentare filmum spise ublizuji). Takze prezit se to dalo, ale to je tak asi vsechno... existuje spousta lepsich animaku... ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama