Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 293)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Golfista to vystihl. Nejslabší animák za spoustu let, ale paradoxně nejvýdělečnější. Na druhou stranu se není čemu divit, občas jsem měla strach, že otevřu ledničku a tam bude další reklama :) Frozen recykluje jen předešlé animáky, především sází na to, co fungovalo u Tangled (nešikovnost postaviček, roztomilá zvířátka..). Jenomže tady se to vskutku nepovedlo. Zpívalo se každé dvě minuty, což je nanejvýš otravné - kdyby se alespoň jednalo o chytlavé vtipné písničky, jako tomu bylo u Tangled - dokázala bych to prominout. Ale tohle byly utahané odporné slaďáčky, ze kterých mě bolela hlava. Nemluvě o tom, že zpíváním se jen snažili zakrýt díry v příběhu, kterých má Frozen opravdu dosyta. Nic z toho v podstatě nedávalo smysl, jak už tu někdo hodněkrát zmínil přede mnou. Prostě předvídatelná odpornost, která je vhodná tak možná pro děti. A vtipy bych spočítala na prstech jedné ruky. (Mimochodem, zase úplně nechápu, proč když je ve spoustě komentářů z 90% kritika, tomu nasolíte 4*; zajímavé je, že jsem si tohoto jevu všimla nejčastěji u komerčních trháků, hm hm..) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Animák sa vizuálne dosť podobá na nedávno rovnako vydarené dobrodružstvo - Na vlásku. I tu zaznie niekoľko piesní, v prvej tretine je toho viac než som obvykle ochotný zniesť, ale v ich prospech hovoria chytľavé melódie a dobré texty. V istých momentoch som ostal doslova zaskočený, pretože spevácke výkony určite presahujú bežné možnosti dabingových hercov. Na dokonale krásne animáky sme si zvykli, ale i tu o kvalite rozhoduje v prvom rade príbeh a ten sa vydaril. Vtípky i humor celkovo fungujú, obrovská ľadová príšera("Choďťe preč!!!...") je super, navyše je poučná, tak akoby mala každá rozprávka byť. Opäť pochválim i kvalitný slovenský dabing. Filmy pozerám zásadne s titulkami, ale každé pravidlo má svoje výnimky. 80%. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zhlédla jsem to, protože jsem na internetu neustále viděla gify a pořád o tom někdo mluvil, a že prý je to tak super jako Tangled, tak jsem si řekla, že to musím vidět. Sice Tangled se mi líbilo o dost víc, ale bylo to hodně dobré. Vtipné, rychle to utíkalo, dokonce i ty písničky byly některé pěkné. Co však bylo ze všeho nejlepší byl Olaf, ten snad ani nepotřebuje komentář :D 5* a teď si jdu postavit sněhuláka. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Disney poslednú dobu produkuje skutočne dobre kúsky a Ľadové kráľovstvo je jeden z nich. Ako je u Disneyho zvykom, príbeh je dosť podobný ostatným Disneyovkám a opäť sa tu vyskytujú klasické prvky - princ, princezná, kúzla, hrady ... atď. To je snáď jediné s čím tento podarený animák neprekvapí. Inak je tu veľké množstvo humorných scén a dialógov, ktoré sa skutočne podarili, tak ako aj postavy. Pekná animácia je samozrejmosťou a hudba je taktiež perfektná, pesničky majú fajn melódiu a text sa pekne rýmuje. Slovenský dabing tradične výborný. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. Obľúbený soundtrack: Vuelie. 95% - 5* ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Moc písniček (i když povedených), děj lehce dementní (i když ani zdaleka ne tak jak popisuje Fuka) a málo zábavy pro odrostlejší. Frozen občas vystrčí růžky a především díky Kristoffovi (Flynn Rychlík) a jeho sobovi (Maximus) připomene, že tohle mělo a mohlo být druhé Na vlásku, ale většinu děje na tuhle "klasiku" nemá ani omylem. 3,5* ()

Galerie (73)

Zajímavosti (83)

  • Kristoff (Jonathan Groff) hraje na hudební nástroj, který má sice čtyři struny, ale jen tři ladicí mechanismy. (DexMASTER094)
  • Několik členů filmařského týmu se vypravilo do Quebecu, aby si zde prohlédli ledový hotel, který byl inspirací pro Elsin (Idina Menzel) ledový palác. Ačkoliv na umělce udělala ledová architektura velký dojem, žádný z nich se nerozhodl v mrazivém hotelu přenocovat. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Herec Jack Whitehall získal miniroličku trolla Lokiho, který měl říci pouze jednu větu. Jenže scéna, v níž se tento troll objevil, byla nakonec z filmu vystřižena. (Nikitera)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama