Reklama

Reklama

Návrat idiota

  • Německo Die Rückkehr des Idioten (více)
Trailer

Obsahy(1)

V komorním příběhu ze současnosti, odehrávajícím se na malém městě mezi Vánocemi a Novým rokem, se mladík František po letech strávených v blázinci vrací ke svým vzdáleným příbuzným, k lidem, kteří by mu měli být blízcí. Postupně se však zaplétá do jejich složitých vztahů, ocitá se v trapných, komických i dusivých situacích, je vystaven milostným, sourozeneckým a rodičovským konfliktům. Všechno, s čím se setkává, se ho dotýká, se všemi soucítí, a tak působí trochu jako idiot. Ale právě proto, že dosud nic nepoznal a nezažil, je schopen vnímat lidské vztahy ve své čistotě a opravdovosti správně... Ve svém druhém celovečerním filmu se režisér a scenárista Saša Gedeon soustřeďuje na tragikomický labyrint citového zmatení mladých lidí. Inspiroval se titulním hrdinou knížete Myškina z románu F. M. Dostojevského "Idiot". (Česká televize)

(více)

Diskuze

enemy of god

enemy of god (hodnocení, recenze)

čekal jsem komedii,ale ono je to spíš drámo,umělecky kvalitní (asi),ale do toho moc nedělám

swed

swed (hodnocení, recenze)

Podle mého skromného názoru patří Návrat idiota do TOP 3 porevolučních filmů

denbrough

denbrough (hodnocení, recenze)

Tohle je opravdu výborný film. Začátek možná pro někoho zdlouhavý, ale jako celek bomba. Hlavně scéna při nedělním obědě... Když jsem to viděl před osmi lety poprvé v kině, při závěrečných titulcích jsem jen říkal, tohle je film na Oskara... Dnes už to tak úplně růžově nevidím, nicméně je to opravdu velice slušně odvedená práce..

Lefiath

Lefiath (hodnocení, recenze)

Proč jsem měl nutkání páchat sebevraždu už při počátečních titulcích? Proč jsem tak jiný jako ostatní? *Proložené tichem a koukáním půl hodiny do kouta... Kdo mě pochopí? *A tak dále, napodobuje neskutečně zábavné momenty filmu, které zabírají, když dojdou prášky na spaní.

Ladeo

Ladeo (hodnocení, recenze)

Celý film, který jsem vydržel až do konce, jsem čekal co se bude dít a ono nic, vůbec nic. Ta jedna * asi za Langmajera. Liška se pro tuto roli opravdu narodil, ale časem se snad zlepší.

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Zvláštní film, některé scény mně připomínaly Linchovu Mazací hlavu (např idiot leží, dívá se do stropu kde jsou vidět různá světla, zdá se mu divný sen).

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Mi to moc vtipné nepřišlo, polovina scén byla spíš trapná. A co se Lišky týče, tak kdo s ním viděl nějaké rozhovory nebo zábavné pořady tak ví že to je idiot.

dawid

dawid (hodnocení, recenze)

Ale jo, je to věc názoru. Každopádně pro mě Gedeon nebo Sláma něco znamenají a jakkoliv můžou jejich filmy na někoho působit jako mravokázání, na mě tak nepůsobí. Nenacházím tam ultračlověčinu ani ultračistotu, ale lidi plné kladů a záporů, lidi, kterým můžu rozumět, protože je potkávám nejenom na plátně. Je to všechno hrozně subjektivní. A čas ukáže... nebo neukáže :-).

Davson

Davson (hodnocení, recenze)

Jestli má být Gedeon nebo Sláma vrchol českého porevolučního filmu... Nejsem žádný "komerčák", ale větší nudu jsem sotva kdy zažil a jejich ultračistota a ultračlověčina sklouzávající k nechutnému mravokázání mě fakt nebere.

dawid

dawid (hodnocení, recenze)

26. 10. 2006 - 79%... Jak je to možný, lidi. Tenhle film, kterej vznikl v době Pelíšků (podle mě seskládaných, brilantně zahraných bakalářských příběhů, které ale nejsou FILM - a to mají 90% a jsou v top 100 :-/), je můj hroký adept na nejlepší porevoluční film. Nenacházím v něm jedinou chybu, všichni hrají jako o život. A to, že Tatiana Vilhelmová nedostala Lva je ostuda celé filmové a televizní akademie. Co byste chtěli víc, proboha?! A jestli někde Macháček dokázal, že je herec, pak tady, věřil jsem mu každé slovo, maximální minimalismus na malé ploše. A vůbec, kongeniální ladění herců, režiséra a všech je unikátní. A navíc to má duši. Ten film má mých 101%, kapišto přátelé?

Taškář

Taškář (hodnocení, recenze)

Rimsy '> Film, který dělá z Pavla Lišky jednoho z nejlepších českých herců
Liška nic nemusí hrát - on takový určitě je.Je to děsnej trapas.Ideální herec do úchyláren.

Související novinky

Evropské filmové ceny

Evropské filmové ceny

10.05.2017

Od roku 1988 uděluje evropská filmová akademie filmové ceny pro evropskou kinematografii. Původně se ocenění jmenovalo Cena Felix a od roku 1997 bylo přejmenováno na Evropské filmové ceny. Udílení… (více)

Reklama

Reklama