Reklama

Reklama

Lidé, kteří se snaží zachránit svět

(studentský film)
  • Turecko Dünyayı kurtarmaya çalışanlar (více)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní / Animovaný
Turecko / Česko, 2012, 29 min

Obsahy(1)

Krátký dokumentární film reflektující problém mizející bio/diverzity a důležitosti zachování různorodosti; tři lidé z Turecka se svou aktivitou snaží zabránit mizení velkého množství lokálních odrůd semen a pro tento ideál žijí. (FamuFest)

Recenze (2)

whack 

všechny recenze uživatele

Tento polodokument netradičnou formou ukazuje problematiku znehodnocovania zeleniny chemikáliami, pescitídmi, genetickou modifikáciou... Určite si väčšina z nás pamätá, keď ešte paradajky chutili ako paradajky a nie ako špongie. Osobne nechápem, prečo sa vo veľkom nechodia tieto zmutované špongiové polia vypaľovať. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Aktivistická línia o uchovávateľoch semien starých druhov zeleniny a ovocia je fajn. Veď kto by nechcel ochutnať rajčiny chutiace presne tak, ako chutili našim prarodičom? Žiaľ trh ovládajú monokultúry a genetické modifikátory. Je vidieť, že niekedy stačí na zmenu nepriaznivého stavu dobre napísaná petícia. Potiaľto je dokument ok. Horšie je to s parodickou líniou, narážajúcou na možné zmutovanie ľudí vplyvom stále chemickejších potravín, zeleniny i obilovín. Využíva zábery historického tureckého sci-fi, no v kontexte hlavnej témy pôsobí táto línia nadbytočne a nevhodne. 50% ()

Reklama

Reklama