Reklama

Reklama

Loicu, vitej!

(studentský film)
Krátkometrážní
Česko, 2012, 17 min

Obsahy(1)

Magda je Češka, Loic Francouz. Nastal čas, aby Magda, která s Loicem žije v Paříži, představila svého milého své rodině. Oběd u prarodičů, kam se Loicovi již od začátku nechce, neskončí zrovna dobře. Mohou za to kulturní rozdíly? Nebo snad ten věkový? Možná jde spíš o tvrdohlavost každého z nich. A ani babiččina výborná kuchyně nedokáže zabránit výbuchu. (FamuFest)

(více)

Recenze (4)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek, zpracován na profesionální úrovni, s excelentním scénářem i obsazením. Ze snímku jsem cítila takovou osobitou atmosféru, která by se dala přirovnat k "feelingu" nezávislých evropských filmů. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Magda pozve svého francouzského chlapce na návštěvu ke svým prarodičům. Tam se frantík nažere, napije, ukáže své chabé znalosti českého umění, neomaleně se zeptá na politiku, začne lidem, kteří zažili komunismus, vnucovat levicové ideje a nakonec je obviní z fašismu. Ti ho právem pošlou do prdele - a víte co jejich vnučka? omluví se mu, kráva. Ad anti.rybka: Nesmysly. Už proto, že "dědek" za socialismu do Ameriky nemohl. Nesměl. V případě pravdy se jednostrannost vyplácí, mně osobně je z varianty "Deset minut židé, deset minut Hitler" na blití. Navíc nevím, kde jste vy a ten "hrdina" z filmu vzali, že se staří manželé chovali jako fašisté. ()

Reklama

anti.rybka 

všechny recenze uživatele

Naopak...Tento snímek totiž naopak ukazuje ten rozdíl a tu podobu zároveň Levice a Pravice, když se levice dostane do extrému je z ní komunismus a průser a když se pravice dostane do extrému je z ní fašismus a taky průser. Takže obě strany měly své pravdy a omyly, ale jen ti starší se chovali hůř.. Dědkův kec tak si odjeď do Číny když chceš komunismus bych argumentovala slovy... Tak jsi si měl jet do úžasné Ameriky, když tady byl socialismus. Já osobně nejsem komunistka, ale házení špíny jen na levici je dost ubohé a v posledních letech v ČR a v jiných rádoby demokratických zemí se děje tolik hnusu, že bychom o minulé době měli mlčet a řešit současnost, což bohužel neumíme... Takže film se mi moc líbil nebyl jednostranný a toho si dnes vážím... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama