Reklama

Reklama

Pandy

(studentský film)
Trailer
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie
Slovensko / Česko, 2013, 11 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Z evoluční hry o životaschopné potomstvo vypadávají druhy, které o svém údělu přejatém od předků značně pochybují. V současném koloběhu světa si největší prostor začalo nárokovat lidstvo, aniž by se příliš trápilo následky svého jednání. Film „Pandy" zachycuje hru o život černobílého zvířátka vystaveného chamtivým a voyeuristickým choutkám lidí, které jdou ruku v ruce s lidskou představou o ochraně zvířat a pestrosti zvířecích druhů. Samozvaní ochránci se snaží postrčit přírodu „správným" směrem a pandám zajistit budoucnost na zemi, přestože ony samy o to možná nestojí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

T2 

všechny recenze uživatele

tak tento počin veľmi milo prekvapil, animačne nasýtil a výdatne obsahom pobavil a zaujal /videl v kine: 95%/ (videl na festivale Art Film Fest 2013) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší studentský film, jaký jsem kdy viděl. Animace je vedena v lehce agresivním (průbojném) duchu, téma má šťávu a díky citátu Darwina vybídne i k menšímu zamyšlení. Snímeček působí ostře a neotřele, oplývá několika originálními nápady a nefalšovaně vtipnými momenty... 9/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Snaha narvať tam toho veľmi veľa vytvorila taký animovaný eintopf. Prvoplánové žarty sa striedajú s tými lepšími, angličtina (?) s Margencanmi, kritika radikálnych zvieracích aktivistov s konzumerizmom, aby vyústila do posolstva o nelichotivom dôsledku evolúcie človeka. Hudba Adama Mateja (Ink Midgeta) aj odkaz na Dalího a Buňuelov Zlatý vek v podobe horiacej žirafy potešili. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Za odkaz zaprodám duši EDIT 16. 3. 2014: Duše úspěšně zaprodána, novým vlastníkem je DaviD3141! Pandy... Kašlete na pandy, tady vystupuje i lachtan (byť cvičený)! A ani oploutvené vzezření všehomíra není jediná zábavná věc, těch je v pandách narváno neskutečné množství, mnohokrát jsem se totiž dost upřímně zasmál, některé vizuální vtípky mi totiž neskutečně sedli do noty (osvalený delfín atd.). Jasně, není to bez chyby, ukazatel energie mi přišel zbytečně doslovný a otravný a animace samotná je trochu moc klasická a postrádal jsem tam nějakou originalitu, kterou by se vyjadřoval jen styl autorův, ale... Na to kašle pes. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Agresívna protovízia evolúcie konzumu, ktorá sa vysmieva agitujúcim aktivistom a hnutiam, snažiacim sa o spásu uprostred modernej "civilizácie". Vizárov úchvatný audiovizuálny počin-kríženec zatienil nasledujúcu projekciu Fair Play niekoľkonásobne. 90% P.S.: Tunajšie hodnotenie ma milo prekvapilo. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Krátký film o vývoji pandy by měl posloužit humanitárním organizacím jako návod, jak nasytit Afriku. Připouštím, že je to nejlepší reklama na KFC, co jsem viděla. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Katastrofický večerníček o vlajkovém zvířeti, o které má v našem již téměř vybydleném světě většina lidí obavy. Je spousta ošklivých zvířat, které za posledních padesát let vyhynuly a nikdo si toho ani nevšiml... ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Ubírám jednu hvězdičku, protože mi nesedí logika, na které tvůrci stavěli - že co lidé dělají, musí být nesprávné. Návštěvníci zoo nemusí být zblbnutý dav. Zvířata v zoo nemusí být chudáci. Připadne mi, jako by tvůrci filmu byli fascinováni sebemrskačstvím. ■ P.S. Jako alegorie ok, ale evolučního hlediska nemá logiku, aby se živočichu bez ocasu vytvořil ocas jako má potkan. Takový ocas musí na něco sloužit. Může být chápavý, může se jím udržovat rovnováha, může upadnout v případě hrozícího nebezpečí. Nicméně návrat k něčemu, co bylo v průběhu vývoje ztraceno, je vždy velký problém (až nemožné). Než se toho dosáhne, je třeba mnoho mezistupňů a všechny musí být pro nositele výhodné. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* na serveru Aniont jsem si našel tento oceňovaný vtipný kraťas ze slovenských končin, i když s poněkud exotickým zvířátkem. Věřím, že ochráncům přírody se film nemusí líbit, ale s nadhledem paroduje lidské touhy o ovládnutí všeho i bez toho, abychom se to snažili pochopit. Prostě metafora, kterou nelze brát vážně, ale možná přinutí k přemýšlení. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Na 🐼 🐼 jsem byl v kině v rámci Brněnského Feinkostu a mohu potvrdit, že má svoje kvality. Možná někdy příliš drsné, avšak i přesto zábavné a s dobrou pointou. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavo zobrazená ľudská spoločnosť v dnešnom storočí. Autor si za predlohu vzal pandu, ktorej dával klasické ľudské vlastnosti. V animmovanom príbehu nájdeme rôzne synonymá a metafory zodpovedajúce súčastnej dobe. Určite najlepší slovenský animovaný študenský film, ktorý som videl. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavné a výstižné. K filmu som sa dostal na istom premietaní a zanechal vo mne asi najlepší dojem. To že sa jedná o študentský film je úplne irelevantné, kedže animačne aj myšlienkovo a aj hudobne je na vysokej úrovni. ()

Reklama

Reklama