Reklama

Reklama

Šťastná nehoda

  • Švýcarsko Liebe und andere Unfälle (více)

Obsahy(1)

Svobodná matka a podnikatelka se dostala do složité finanční situace, kterou vyřešila poněkud zvláštním způsobem... Svobodná matka Marie vlastní farmu, která se specializuje na výrobu mléka. Jelikož ale nemá na splácení úvěru bance, manažer banky se rozhodne, že se za ní vydá osobně a farmu jí zabaví. Než ale dojede na předem určené místo, bourá se svým vozem a ztrácí paměť. Marie se rozhodne jednat. Navštěvuje ho v nemocnici a nakonec ho přesvědčí, že on je její manžel... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Šťastná nehoda si v mé filmové historii připsala nepřekonatelný primát. Tento komediálně laděný rodinný snímek z roku 2012 se stal prvním ze země helvetského kříže, který jsem ohodnotil a napsal k němu komentář zde na ČSFD. Velice mne překvapilo, že jsem se skoro celých 90 minut velmi dobře bavil a ani na chvíli mi nevadilo, že se dívám na romantický film. Zřejmě byl scénář citlivě napsaný a obsahoval vyváženou dávku humoru, romantiky a potřebného posunu v ději a tak mi tento snímek sedl jako medvěd do borůvčí. Jediné co bych autorům vytkl, byla volba hlavní představitelky a svobodné matky Marie, která chovala na své malé horské farmě krávy a z jejich mléka živila sebe i svého dospívajícího syna. Farmářku si zahrála Lea Hadorn, vysoká blondýna s nevyvinutým hrudníkem a ostře řezanými rysy, která mi vůbec nesedla i přes její okouzlující modré oči. Svobodná matka Marie ale nesplácela dluhy vůči bance, protože její sympatická maminka - mimochodem takovou pěknou babičku bych si nechal líbit - schovával výzvy k placení a tak jednoho dne přijel svým sportovním vozem na farmu manažer banky, aby ji zabavil a prodal investorovi, který na tomto kouzelném místě v horách chtěl postavit golfové hřiště. Když po inspekci chtěl odjet zpět do města, pár metrů od farmy lehce boural a ztratil paměť. Marie dostala spásný nápad a přesvědčila svou rodinu i přátele, aby ze slizkého manažera udělala svého manžela. Plán dokonale vycházel, dokud na farmu nepřijela místní policie. Musím říci, že se tvůrcům povedlo natočit několik velmi zábavných situací, které tato záměna přinesla, například nemotorné zahánění krav domnělým farmářem a další. Romantiku zase přineslo vzájemné sblížení bankovního úředníka se synem farmářky, která chlapy sice nesnášela, ale i ona podlehla kouzlu napraveného a zcela změněného člověka. Suma sumárum, tento jednoduchý příběh se mi velmi líbil a proto ode mne Šťastná nehoda dostala plný počet pěti šťastných hvězd na mléčné dráze *****. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Výborná rodinná komedie, dívala jsem se od začátku až do konce, není nic, co bych vytkla, smála jsem se od začátku až do konce a ten konec, když jela na letiště v traktoru a ten se pokazil, potom ta kolona a závěrečná scéna, když ji žádal o ruku a ona odmítala. Proto vřele doporučuji všem, kteří se chtějí skvěle pobavit a uvolnit se u skvělé romantické komedie se spoustou zápletek a zádrhelů. ()

Bau.Baushka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to nebylo špatný. Pro takovou tu chvíli, kdy pořád přepínáte televizi, tak klidně přepněte na tento film. Námět už je sice ohraný a ještě než film začne máte jasno, jak skončí. Ale díky tomu, že to není Amerika je to takové jiné, fajné.... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama