Reklama

Reklama

Absolventi: Svoboda není zadarmo

  • Slovensko Absolventi - Sloboda nie je zadarmo (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentární film ABSOLVENTI s podtitulem Svoboda není zadarmo je o zápase mladého člověka, který se po absolvovaní studií ocitne v realitě a musí se přizpůsobit potřebám společnosti. Mnohokrát musí absolventi přistoupit na tvrdé podmínky, mimo svých zájmů a představ... Jejich ideály a sny narážejí na globální finanční krizi, nevědí přesně, jak se řídit pravidly trhu a mají pocit, že žijí v nespravedlivé zemi. Vystudovaný herec, který se živí jako stevard pro leteckou společnost, fotograf, který podniká ve velkým s chovatelskými potřebami a student, který se chce prosadit v moderním umění, ale zjišťuje, že v realitě, kde nejvyšší hodnota jsou peníze, to není vůbec jednoduché... Jsme svobodní, ale do jaké míry jsme schopni vzít svůj osud do vlastních rukou? (Mirius FD)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (19)

0L0V0 

všechny recenze uživatele

Príjemné depresívne sledovanie. Práve končím školu odkiaľ vychádzali aj títo absolventi. Tiež neviem čo ma čaká, lebo škola mi dala len čas na sebarealizáciu. Počas strávených rokov na škole som nadobudol vedomosti, ktoré sú mi k hovno nakoľko práce niet a budem musieť robiť niečo bez tak iné. Dokument konštatuje známe pravdy a má svoju hodnotu aj po rokoch. Svojim však vláčnym tempom som film dopozeral len tak tak. Pesimistický snímok, ktorý Tomáš Krupa ako debut zvládol dobre. Žiaľ nedokázal na mňa preniesť žiadnu emóciu, len mi ukázal, že takto dopadnúť nechcem. Pekný autorský dokument na jedno pozretie. 65% ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Vyborny dokument, ALE...reziser ponuka len jeden uhol pohladu, ukazuje len jednu stranu mince. Cely film postavil na trojici absolventov umeleckych smerov (co je prilis uzkoprofilova vzorka na vyvodenie nejakych vseobecnych faktov) a snazil sa na ich osudoch ukazat, kam to tato krajina "dopracovala". Obcas pocut zname kliseovite pravdy (vysoka skola vam neda patent na rozum a pod) trosku vytrhnute z kontextu. V zasade s hlavnou myslienkou suhlasim, ale urcite by som si nedovolila to zovseobecnovat. To, co plati pre jedneho, nemusi pre mna atd. Bola som vsak prijemne prekvapena reziserovou profesionalitou co sa tyka prace s kamerou, jednotliveho zoradenia scen, momentov prekvapenia a velmi trefnej hudby. Verim, ze tento film pokojne obstoji aj pri zahranicnej konkurencii. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Portrét tří umělců a jejich uplatnění v životě. Jeden už ve škole zjišťuje, že umění tvoří pro jiné studenty umění, umělce a teoretiky umění, protože nikoho jiného nezajímá. Druhý vystudovaný umělec provozuje obchody s chovatelskými potřebami (což se díky fascinaci režiséra pomalu scvrkává na krmení hadů). Třetím je vystudovaný herec živící se zprvu jako stevard. Vlastně nic zvláštního, podobných osudů je plná každá vysoká škola. Dobrým nápadem jsou závěrečné záběry z přijímaček na hereckou školu, díky nim jsem vytáhl třetí hvězdičku (50%). ()

Temnota 

všechny recenze uživatele

Slušne natočený, ozvučený, zostrihaný, výber témy dotýkajúci sa veľkého množstva obyvateľstva, aktuálny, smutný a pravdivý. Nadopujete sa dávkou nihilizmu a ste pripravený pochybovať o svojej budúcnosti... Čo filmu treba vytknúť je výber protagonistov ktorý sú všetci z jednej akadémie. A aj ten výber nie je zrovna reprezentatívny. Najviac uvedomelý a najviac hovoriaci k téme je jednoznačne steward kdežto na druhej strane úplne zbytočná postava (tak ako aj zbytočný človek) je pseudoumelec. ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Tak pesimisticky ladený dokument som ešte nevidel. Tvorcovia sa snažia všetko zkritizovať, a ak aj ponúkajú riešenia, tak tie vyznievajú smiešne. Formálne je dokument na naše pomery veľmi dobrý, zaradil by som ho do priemeru, ale faily ako kameraman v zrkadle, resp. zvrchu sa objavujúci mikrofón mi to nedovolia. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film získal v roku 2012 čestné uznanie na 13. medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov "Jeden svet" Bratislava. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama