Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (211)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria sa nesie v úplne inom duchu ako prvá. Vzťahov a zlepencov medzi nimi je viac. Rovnako aj emotívnejších rovín. PIzzolatto viacej rovín len naznačí a neukončí. Tým pádom nevieme vždy o postavách všetko. Ich vzájomná kooperácia a hlavne finálne vyústenie potvrdzuje silnú prácu s motívmy a preto je aj druhá séria výborným detektívnym seriálom. Rovnako si treba zvyknúť na pomalý rozbeh, potom sa seriál, ale divákovi krásne odplatí. Najviac ma teší, že po dlhej dobe som mal možnosť vidieť Farrella v postave v ktorej naplno využil svoj herecký talent. 2. séria - 80% ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada poněkud změnila atmosféru. Přesouváme se do až vražedně teplého podnebí, potažmo aspoň to tak působí skrze kameru či prostředí. Vedro, dusno, parno... z toho prostě přímo čiší. V čem zůstáváme na stejné notě, tak je hvězdné herecké obsazení i dobře napsané hlavní postavy. Problém ale nastává u postav vedlejších a jejich příběhů, kterých je tu velké množství a jejich příběhy jsou značně nepřehledné, poněkud tvrdě naroubované na hlavní postavy a slouží hlavně k tomu, aby zamotali děj. Kdy se dostávám k tomu hlavnímu bodu, kde dvojka oproti jedničce selhává. Jednička postupně poodkrývala všechny tajemství a příšernosti, kdežto ve dvojce jakoby furt přibývali další a další a postupem času je to všechno extrémně nepřehledné. Jakoby ste do těch osmi dílů narvali příběh z tak pěti řad. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic Pizzolato tentokrát spojil síly zejména s Justinem Linem a Temný případ se radikálně změnil. Ale myslím to v tom pozitivním slova smysle. Druhá série nehraje už tak na tajuplné mystično, ale je akčnější než předchozí série a zabývá se zde spíše zkorumpovaností policie. Je to sice obrat o 360°, ale zde se to podařilo ukočírovat tvůrcům na jedničku s hvězdičkou. Všechny charaktery jsem si oblíbil, zejména pak Colina Farrella, který se mi sice zpočátku zdál pojatý jako záporák, ale na konci se ukázalo, že je docela dobrý policajt. Atmosféra se zde dá zase krájet, některé momenty jsou silně vypjaté. Vincent Vaughn ztvárnil roli gangstera na výbornou, role mu byla šitá na míru. Největším překvapením byl jistě moment smrti Taylora Kitsche, který toho sice moc nenamluvil, ale jeho postava vyzařovala velké charisma. Akčnější sekvence se mi líbily, zejména přestřelka na ulici, která byla natočena velmi realisticky. Závěrečný díl byl prostě to nejlepší, s čím se Temný případ doposud vytasil. Chce to další sérii. Za mě dávám 95% ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na příběh Martyho a Rusta začal padat prach, který pomohl ukázat, že se sice jednoznačně jednalo o atmosférickou podívanou, ale o přelomový okamžik seriálové historie určitě ne. Proto je dobře, že se začíná ve zcela odlišném prostředí urbanistického Vinci. Politici i policie tu rádi dostávají občasný dolar bokem, řetězec erotických služeb vesele bují a vůbec tu na každém kroku něco smrdí. Až smrt jednoho z místních hlavounů spustí řetězec událostí, na jehož konci zůstane pár mrtvých – a možná i něco navíc. A řetězec je to zajímavý, takže o to víc mrzí, že stejně jako minule nechybí hlubokomyslně cílené dialogy, které ale bez McConaugheyho specifického charakteru (a hlasového projevu) postrádají smysl a působí jako špatný vtip. Navíc akční scéna v závěru čtvrté epizody nutí přemýšlet, jestli je přítomna vážně jen kvůli tomu, aby překonala legendární přestřelku ze stejného dílu řady minulé. Co je ale naštěstí obráceně, to je gradace. První sezóna začala ve velkém stylu, aby ve finiši trochu vyšuměla. Kalifornská anabáze místo toho klame tělem, kdy se pět hodin zdánlivě nic neděje a pak, ve chvíli, kdy netrpělivější diváci celé snažení dávno vzdali, nasadí smrtící atmosféru tepajícího nepřátelského prostředí a skrz dokonale fungující finále ospravedlní i úvodní rozvláčnost. Poté, co každý ještě nedávno hrnul na McConaugheyho veškerá herecká ocenění, zaráží mě, že je ticho po pěšině po výkonech proti typu obsazené Rachel i bezchybného ztroskotance Farrella, který si s cigaretou a panákem během pár vět uzmul životní roli. Zkrátka a dobře je Detective příběhem i seriálem plným rozporů. Zatímco po osmi dílech to vypadalo, že je pro každého, po šestnácti už proti sobě štve několik táborů. Pro mě je ale zárukou (specifické, ale nezpochybnitelné) kvality. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spousta lidí shazuje a tvrdí jak to bylo oproti první sérii hrozné. Možná je to tím, že mě první série nijak extrémně nezaujala. Možná je to tím, že už jsem ji viděl nějakých těch pár tun pátků zpátky a nebo mám slabost i pro slabší kousky. Druhá série True Detective měla jasně daný příběh. To, že tam spíš bylo víc a víc smyček a zápletek do sebe, které ani mně vlastně moc nedávali smysl je věc druhá. Proto nehodnotím nijak extra pozitivně. Ono jde primárně o to, že se tam alespoň děje něco zajímavýho. Nemá to vyloženě kouzlo první série, ale zase koho to sere. Návrat ke kořenům by nemusel být špatný nápad. Nicméně si nemyslím, že by druhá série byla nějakým způsobem příšerná. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • 2. série se natáčela v Kalifornii, v Los Angeles. (herr_carter)

Reklama

Reklama