Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hart a Cohle se snaží najít nového podezřelého. Je jím vařič drog Reggie Ledoux, který sdílel celu s manželem Dory Langové. Hartovi se zhroutil osobní život. Cohle použije svou bývalou identitu kriminálníka a spojí se s motorkářským gangem, pro který Reggie Ledoux údajně vaří drogy. Cohleova práce v utajení přivede parťáky na místo, kde zákon vůbec nic neznamená. (HBO Europe)

(více)

Recenze (27)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Harta opúšťa manželka s deťmi. Cohle sa vráti k svojej identine z minulosti, keď pracoval v Texase v utajení medzi drogovými dílermi aby sa dostali k novému podozrivému. Záver epizódy, keď sa detektívovia ocitnú v černošskom gete, kde ľudský život nemá žiadnu cenu je skvelým vyobrazením hodnôt tejto časti populácie. Odbočenie od hlavnej dejovej línie bola zvládnuté na výbornú. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Off-book, that's the only play I can think of" a za mě nejen vrchol seriálu, ale rovnou (vzpomínám na první dojem) jeden z nejlepších momentů TV historie - závěrečný jeden záběr a vůbec celá "odbočka" je geniální. A taky pravda, že přesně odtud už je celý zbytek série totál pecka (a nesmrtelná klasika). ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Every time I think you've hit a ceiling, you, you keep raising the bar. You're like the Michael Jordan of being a son of a bitch." Tentokrát trocha dobre vygradovanej akcie v závere. Rust znova v úlohe infiltrátora v utajení. A Marty si to osobnej stránke po zásluhe vyžral. Na rozdiel od iných seriálov, ktoré si najlepšie časti nechávajú na záver, True Detective dosahuje vrchol už v polovici úvodnej série... ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slibný atmosférický louisianský začátek se bohužel začíná rozpadat do příliš mnoha linií a nesourodých témat. Pardon, ale Martyho osobní problémy mě moc nezajímají (přinejmenším je na můj vkus rozpitvávají až moc). Závěrečná akční epizoda s gangem mi taky neseděla. Kéž by se tvůrci drželi víc případu a temného černočerného Jihu. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No do prdele, ano prosím! Tahle epizoda byla kurva velkej nářez! Na tohle jsem čekala. Po tomhle díle už mě na jistotu opustily všechny obavy o pomalý pokračování seriálu. Už začátek byl slibnej - Martyho opustila žena, tak se přestěhoval k Rustovi, kde bylo úžasný vidět soužití těch dvou, kdy i přes svoje chyby spolu dokážou vycházet jako parťáci. Ovšem to, co přišlo potom byl prostě kulervoucí zážitek, a to, i když nemám kule. Přestřelka a vůbec ta celá zápletka s gangem je napínavá jak ... doplňte si co chcete, chtěla jsem utrousit nějakou vtipnou hlášku, ale nic mě nenapadlo, tak si to doplňte sami ... No prostě absolutně bezchybně kulervoucí epizoda. Hodnocení: 10/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Při příchodu Rusta Cohlea (Matthew McConaughey) do motorkářského baru zazní skladba americké kapely The Melvins s názvem "A History of Bad Men". Tato skladba vznikla v roce 2007, ale zmíněná scéna se odehrává v roce 1995. (Kárl)
  • Komplikovaný, šestiminutový záběr na konci epizody, ve kterém Rust Cohle (Matthew McConaughey) chytí Gingera (Joseph Sikora) a poté probíhá mezi domy a vyhýbá se policii, byl skutečně realizovaný bez jediného střihu, přestože měl režisér Fukunaga připravená dvě místa, kde by mohl v případě potřeb spojit více záběrů. Celý záběr se nacvičoval jeden a půl dne. Fukunaga má dlouhé záběry v oblibě, jak se můžeme přesvědčit v jeho předchozích filmech Sin Nombre (2009) a Jana Eyrová (2011). (Brousitch)

Reklama

Reklama