Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky divokému dopadení vraha Dory Langové se z Cohlea a Harta stanou hrdinové. Oběma se vrátí životy do normálu - Hart je zpátky se svou rodinou, Cohle si najde přítelkyni a proslaví se metodou, díky níž se mu obvinění přiznávají ke spáchaným činům. Čas pomalu běží, Hartovy dcery už jsou velké a on musí řešit přicházející problémy. Cohle je povolán k případu dvojité vraždy. Kromě toho, že se mu podezřelý během výslechu přizná, připomene i starý případ. V roce 2012 konečně Gilbough a Papania vyloží karty na stůl - podezírají Cohlea a Hart tak získá pocit, že o svém bývalém parťákovi vůbec nic neví. (HBO Europe)

(více)

Recenze (17)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najinovatívnejšie dramaturgicky vyskladaná epizóda prvej série, samozrejme chápané aj spätne so znalosťou ďalšieho vývoja. Prvá polovica prvej série sa uzatvára zdanlivým vyriešením prípadu, kde sa veci z výpovedí policajtov nezhodujú s reálnym priebehom záverečnej akcie, avšak divákovi je všetko jasné a všetko dáva zmysel. Celá séria sa ale následne zásadným spôsobom láme, preskakujeme o ďalších sedem rokov vpred, spoznávame nové okolnosti a súvislosti so starým vyšetrovaním a zrazu máme nového, toho najmenej pravdepodobného podozrivého. Lepšie to vymyslieť a nakrútiť skrátka nešlo. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle epizoda se po kulervoucí minulý epizodě zase nese v poměrně pomalejším stylu. Musím ale říct, že mi to tady nevadilo, protože si i přes pomalejší tempo udržela mojí zvědavost, jak se to vyvine dál, a hlavně se nesla ve více tajemnějším duchu. Každopádně očekávám, že v příští epizodě se to zase pořádně rozjede. Hodnocení: 8,5/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúci úvod epizódy, v ktorom je nádherne vyobrazená vzájomná symbióza detektívov ako aj reakcia Harta na nález dvojice detí na Reggieho farme. Po "vyriešení" prípadu sa dej sútredí na súkromný život dvojice vyšetrovateľov do okamihu, keď pri vypočúvaní podozrivého hispánca Cohle zistí, že skutočný páchateľ stále behá na slobode. Temný prípad sa posúva síce očakávaným smerom, avšak v´daka skvelým hercom a protrediu naďalej fascinuje. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Dolapenie páchateľa je na spadnutie a z Cohla a Harta sa razom stanú hrdinovia celej stanice. Ich životy sa razom vracajú do normálnych koľají až kým Cohle pri výsluchu nenatrafí na "Žltého kráľa" a postupne zisťuje, že hlavný páchateľ je zrejme stále na slobode. Detektívi v prítomnosti zas so všetkého podozrievajú Cohlea a Marty už nevie čomu má vlastne veriť. Prevedenie: Trocha pomalšia ako predchádzajúca ale za to oveľa napínavejšia časť. Minulosti už dozvonilo a zrejme sa už budeme pohybovať v súčasnosti, čo mne teda vyhovuje. 92% ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl nejvíc klame svým tělem, je to taková antiidealistická spirála: nejdřív prvních 10 minut nastupuje objektivní vnímání, to znamená stav, kdy všichni berou skutečnost jako danou (divák), potom následuje subjektivní rovina: jak tu realitu všichni vnímat chtějí (postavy)... a následně nepřijde vůbec žádné rozuzlení, žádné završení, ale prostě jen další tečka pod otazníkem (autoři)! ()

molcan2

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka sa zahusťuje! Postavy Harta a Cohlea sa viac rozvíjajú a hlavný dejový zvrat posúva príbeh novým smerom. Divák zisťuje, že chytenie sériového vraha je vedľajšou zápletkou, rozbuškou hlavného príbehu. Hart je krytý Cohlom. Existujú obmedzenia toho, čo Hart môže povedať alebo urobiť, pretože má dlh voči svojmu partnerovi. Cohle je ľadovo chladná osobnosť. Podozrenie sa obracia ku Cohleovi ako k vrahovi. Scenár, réžia a herecké výkony sa spájajú do plynulého, strhujúceho seriálu, vďaka ktorému chce divák sledovať ďalšie diely. H B O zdvihol latku televíznej kvality. "Tajnému osudu všetkého života" dávam 10 z 10. Uvidíme, či sa naplní proroctvo podozrivého, že všetko v živote sa točí v kruhu. Epizóda, ktorú si musíte pozrieť. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“You know the good years when you're in them, or you just wait for them until you get ass cancer and realize that the good years came and went? Because there's a feeling you might notice it sometimes... this feeling like life has slipped through your fingers... like the future is behind you, like it's always been behind you.” Ďalšia skvelá časť. Akčný úvod nadväzuje na akciu z predchádzajúcej časti. Louisianská “džungľa” s nastraženými výbušninami má témer nádych Vietnamu. Dokonca aj osobný život Martyho, voči ktorému tu niektorí mali výhrady, ma vďaka svojej autenticite baví. Skvelý plot twist s náznakom spochybnenia doterajšieho vývoja a presun Rusta do kategórie podozrivých. Pizzolatto tu dosahuje scenáristické nebo, McConaughey a Harrelson obaja vynikajú v životných rolách. Dokonalosť. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od začátku epizody byla atmosféra neskutečně temná, až jsem měl obrovský strach, že se něco stane, nebo že se dozvím něco, co nechci. A když začal McConaughey filozofovat o časoprostoru a dimenzích, hned mi naskočily flashbacky z Interstellaru. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po úspěšné inaktivaci farmářů a jakoby uzavření případu následuje zklidnění děje epizodami z osobního života. Marty díky své závislosti na rodině se po jejím návratu stává submisivním liberálem, na což záhy doplatí. Záhy na to skok v čase a částečné rozkrytí karet, jakoby už končila série. Jenže nekončí. Struktura děje a snímku je spletitá, ale úžasná. Rovněž tak třeba i kamera a hudba. ()

Foltest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál se zde značně posunul v čase a mě by zajímalo, jak se s tím filmaři v následujícíh dílech poperou. V 5. epizodě se jim to však podedlo a já se tak jen už těším na další díl. ()

Reklama

Reklama