Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (213)

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosledovat druhou sérii Temného případu mi trvalo téměř dva roky. Nejprve jsem dal první tři epizody. Hrozně mě to nebavilo. Pak jsem tomu dal další rok šanci znova a zvládl jsem dokonce první čtyři epizody. Konec té čtvrté je konečně skvělý (jsem zvědavý, jestli i ve třetí sérii bude ten stejný oblouk, že se z toho uprostřed stane akční film), přesto mě to nedonutilo sledovat dál, a to já většinou fakt vytrvám. Nicméně pak jsem to o půl roku později už dojel a kvůli posledním třem dílům to zato stálo. Ale oproti sérii první je to o tolik méně zajímavé. Nemůže být okoukanějšího prostředí, než je pobřeží Kalifornie. Celá story je strašně rozstříštěná, komplikovaná, vlastně až do konce jsem nevěděl u některých jmen, o kom se vlastně mluví. Colin Farrell hraje roli, se kterou není moc snadné sympatizovat a veškerý kontakt s jeho synem potažmo rodinou skoro až fyzicky bolel. Postava Rachel McAdams to drží nad vodou. Postava Taylora Kitsche je hodně průměrná. Hodně velký problém jsem měl s dvojicí Vince Vaughn a Kelly Reilly. Kdykoliv se na place objevili, tak mě to začlo hrozně štvát. Naštěstí se postava Vince Vaughna později relativně vyprofiluje. Celý ten případ ale zoufale netáhne. První sérii jsem trochu kritizoval za to, že je to případ jak podle příručky "vytvořte cool odporného sériového vraha", ale co bych za to tady dal. Oceňuji odlišnou cestu, ale tímto způsobem ne. Lidi tu občas kritizují fakt, že ten případ vůbec není temný. Tahle kritika určitě není na místě, protože se tak seriál jmenuje jen u nás. Zároveň to ale ani moc neštimuje s tím originálním názvem, protože moc ani nevím, kdo tady vlastně měl představovat toho True Detectiva, ale došlo mi, že ten název je vlastně asi trochu sarkasmus. Nebýt posledních třech dílů, horko těžko bych dával vůbec 2*, ale nakonec to hodně vytáhly. Zatímco závěr série první (monolog McConaugheyho, kterým popřel celou svoji úžasnou postavu) mě dost naštval, závěr druhé série je boží. Škoda, že nefunguje tak skvěle, jak by mohl, kdyby mi na postavách či příběhu záleželo víc. Prosím příště méně dlouhý (nebo aspoň lepší) úvod. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série znovu výborně míchá klišé & brak společně s precizní řemeslností (a taky má znovu postavu s úchylným knírem, nevěřím, že je to náhoda). Změna ve vyprávění a příklon k vyšším hrátkám korupce a politiky funguje, rozšíření hlavních postav na čtyři je dobré, protože jsou to právě postavy, které si nesou nejvíc klišé atributů a pokud by měl příběh stát jen na dvou postavách, nejspíš by děj neutáhli, dobrým hereckým výkonům navzdory. Fajn je i zapojení postavy "druhé strany zákona," které také docela osvěžuje. Závěr seriálu je silný, přestože se limitně blíží kriminální telenovele. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla pro mě o malinko lepší a záživnější než ta první, ale hodnotím stejně. Když to srovnám mělo to své plusy a mínusy stejně jako ta první. Herecky je to opět dokonalé, téma jiné, co mě ale štve, že výsledek je opět stejný. Pozor přijde spoiler. Štve mě, že i u druhé série je do toho namočená policie, chápu, že tím chtějí tvůrci něco naznačit, ale opakovaný vtip není vtipem, a pro mě to platí i u příběhů se stejným rozzuzlením. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Horšie herecké výkony, to uznávam. Rachel, Vince a Taylor Kitch, sú herecky niekde úplne inde ako McConaughey s Harrelsonom. Farrell vynikajúci. Zato obsahovo to porovnávanie neberiem. Jedná sa o úplne iný príbeh, založený na odlišnej práci jak s tempom, tak s emóciami. A hlavne s žánrom! Spoločné majú vlastne len vyvrcholenie v závere štvrtej časti a následný zlom. Kde bola prvá séria "rodinná", je druhá chladná; Kde bola prvá "duchovná", je druhá drsná a odťažitá. Kde Woody a Matthew riešili jeden a ten samý prípad a vzájomné vzťahy, tam riešia postavy druhej série širší kontext a každý vlastné pokazené životy. Nehrá sa tu rovnaká hra. A to je dobre. Pizzolatto je niečo jak seriálový Haggis, proste prvotriedne remeslo, pri ktorom mu všetci vyčítajú, že nie je stále rovnaké. 100% ()

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dějově to spadá skoro do čistého průměru. V jednotlivých dílech, se ale najdou světlé chvilky, které tomu dodají správné grády, které jinak postrádá celá druhá série. Po první sérii vyloženě zklamání. Většinu času je to neslané nemastné, a jen občas se objeví záchvěv podobé atmosféry, tajemna a napětí, jak tomu bylo v první řadě. Pizzolatto se nechalo až moc unést úspěchem a chtěl navázat na něco, co pravda, potřebuje trochu víc času. Vždyť jak dlouho psal první sérii, kolikastránkový thriller to byl. Dvojka Temného případu už nemá to, co vynášelo jedničku do řad masterpiece kousků. A sice scénář, který sám sobě šlape na paty, jak je vyšetřování drsné, s novými indiciemi, a dostatečně zajímavé postavy. Ve dvojce si ukousl velké sousto, narval tam kolem 4 postav, a ani jedna nebyla dost zajímavá, neměla v sobě dostatečnou sílu na to, aby diváka dokázala zaujmout. Škoda toho. S takovou neměly druhou sérii vůbec točit. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

  • Fiktívne mesto Vinci z 2. série Temného prípadu má až pozoruhodne veľa podobných charakteristík ako reálne mesto Vernon – priemyselný charakter a blízkosť LA, typická vodárenská veža, podobné zloženie obyvateľstva, starostovia oboch miest žijú v rozľahlých rezidenciách mimo svojho mesta či záhadná smrť vysokopostaveného mestského úradníka a následné vyšetrovanie celého mestského aparátu pre korupciu a zneužívanie verejných financií. (Rorschach_SK)
  • 2. série se natáčela v Kalifornii, v Los Angeles. (herr_carter)

Reklama

Reklama