Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (210)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se stala klasikou, k níž jsem se minimálně jednou znovu vrátil. Druhé série jsem se bál. A to zcela oprávněně. Můj strach se zde potvrdil. Temný případ 2 je celkem chytře pojatý příběh, pohřbený pod nánosy nezajímavých postav, kterých je tu kvantum. Nezajímavého kriminálního případu, který se pak větví do války mafie, kde mi nakonec bylo ukradeno, kdo je vrah a proč se děje, co se děje. Ano, ústřední trojce je skvěle zahraná. Plus pár dalších rolí. Ovšem všechno na poli osmi epizod připomíná nesourodý guláš v němž se vyznat chce pomalu poznámkový blok. Což by nebyl problém, kdyby to alespoň bylo zajímavé s atmosférou první série. Takto bohužel snižuji hodnocení ne o jednu, ale rovnou o dvě hvězdy. Velká škoda. 60% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Věřím, že zdejší ultra pokles procent odradí nejednoho diváka, já ale rád seriály kompletuju (pokud se následující série nepropadnou do opravdu tristních čísel), dali jsme tedy šanci i druhé sérce Temného případu a ani trochu nelituju. Nechci tu být v pozici, kdy budu naprosto odlišné sezóny srovnávat, jen je třeba zmínit, že jsem si tenhle oktet epizod poměrně užil a hlavně jeho obsazení, takový Taylor Kitsch mě tu bavil znamenitě, pan Farrell už je herecká jistotka. [viděno na HBO Max] ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ted zpetne to clovek doceni..takovych skvelych hercu 🤌 ten pribeh je skvela krimi a jeji vyvrcholeni je tresnicka na dortu..colin je fakt skvelej a asi me nejvic bavi jeho serialove role.. --> prvni serie je neprekonatelna - to je opravdu skvost a jeden z nejlepsich crime miniserii ever..libi se mi jak je kazda serie sva.. vzdycky jsem bral 2serii jako nejhorsi, ale ted vim ze je skvela, ale jen proste jina.. 🙂 davam 4/5 a jdu na 3sezonu ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka je jiná. Je hodně temná, je zvrácená, drsná a stále si udržuje v rámci televizní tvorby nesporný kvality. Už to ale nepůsobí jako film. Zato se to víc blíží telenovele. Jsou tu tři hlavní postavy - to je OK, jenomže ke každý z nich se váže tlupa dalších. Děj se tedy spíš než samotným případem, zabývá právě jimi. Takže pokud vám pomalý tempo vadilo v řadě první, řada druhá vás unudí k smrti. Charakterově navíc žádná z postav nesahá McConaugheymu či Harrelsonovi ani po kotníky, nevytvoříte si k nim tedy žádný vztah (nejvíc překvapil Vince Vaughn). Je ale fajn, že i tady je obsažený jistý mystično. Nejedná se ale o existencionálno či duchovno jako v jedničce, ale o osudovost - zdánlivě nekonečná změť cest a možností, stejně ale dojedeme k jednomu - stejnýmu - konci. TAK TOHLE BYLY POCITY PO PRVNÍ POLOVINĚ. Následující čtyři díly mě ovšem neskutečně sundaly. Všechny ty zdánlivě zbytečný příběhy, všechny ty zprvu přebytečný postavy najednou začínají zapadat do celkový skládačky, kdy od prvního dílu přes záběry proplétaných cest a možností, jsme vedeni až do nejhlubšího podsvětí, ze kterýho ve finále vede jen jedna jediná „pěšina“! Ve výsledku ani nelze porovnat první řadu s druhou, nutno přistupovat ke každý zvlášť a hlavně jinak. 9/10 ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z první série jsem byl nadšený, konečně pořádně napsaná a temná kriminálka s famózním hereckým obsazením a uchopením celého příběhu. Proto jsem do druhé série šel s podobným očekávním, přičemž jsem si říkal, že místní hodnocení je přehnané a tak špané to nebude. Jenže... ono to fakt tak špatné nebylo, dobré však také ne. Kamenů úrazu, již se této série týká, je několik. Mezi hlavní počítám scénář. Víc jak půlkou série jsem se prokousával až z donucení, nezajímavý případ, mnoho hlavních postav, na něž se díky jejich počtu nemůžete pořádně zaměřit, rádoby chytré dialogy, jež spíše nudu ještě podepíraly. Kdybych měl hodnotit kolem půlky sére, tak by to bylo za 6/10, ale pak přišlo k vykoupení. Postavy jste konečně poznali, díky čemuž se vám začínaly dostávat pod kůži, atmosféra zhoustla, tempo se rozjelo a celková prezentace byla o poznání lepší. Herecké výkony nebyly špatné, jen dvojice Colin Farrell a Vince Vaughn občas až moc přehrávali, protože hráli až moc stereotypní chlapíky bez většího charakterového uchopení, což se později zlepšílo, hlavně u prvního zmiňovaného, Vincův charakter byl suveréně nejhorší, bohužel, protože se vážně snažil. Velký potenciál, ale slabší provedení. 7/10 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (13)

Reklama

Reklama