Reklama

Reklama

Temný případ - Série 2

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 8 h 23 min (Minutáž: 56–86 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Kamera:

Nigel Bluck

Hrají:

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Ritchie Coster, David Morse, Christopher James Baker, Ronnie Gene Blevins (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Temný případ se vrací na HBO s novým hereckým obsazením i novou kauzou, jež se odvíjí na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny. Bizarní vražda svede dohromady tři policisty a zločince, kteří se ve snaze najít pravdu a vykoupení musí vymotat z pavučiny konspirace a zrady. Colin Farrell ztvárňuje postavu kompromitovaného detektiva Raye Velcora z fiktivního průmyslového městečka Vinci poblíž Los Angeles, který zároveň stojí na opačných stranách zákona. Vince Vaughn se představí v roli kariérního kriminálníka Franka Semyona, jemuž hrozí, že ztratí vybudované impérium, když nečekaná vražda obchodního partnera převrátí jeho plány na poctivé podnikání naruby. Pokud jde o korupční praktiky, nejbližším spojencem Franka je jeho morálně rozpolcená žena, bývalá herečka Jordan (Kelly Reillyová). Rachel McAdamsová hraje nekompromisní šerifku Ani Bezzeridesovou, jejíž rázná povaha a netradiční etika jí často staví proti systému. Ve hře je také válečný veterán a důstojník kalifornské dálniční hlídky s problematickou minulostí Paul Woodrugh v podání Taylora Kitsche. Ten objeví místo činu vraždy, což spustí vyšetřování zahrnující tři odlišné policejní týmy, několik kriminálních konspirací a miliardy dolarů. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (13)

  • 2. série se natáčela v Kalifornii, v Los Angeles. (herr_carter)
  • Fiktívne mesto Vinci z 2. série Temného prípadu má až pozoruhodne veľa podobných charakteristík ako reálne mesto Vernon – priemyselný charakter a blízkosť LA, typická vodárenská veža, podobné zloženie obyvateľstva, starostovia oboch miest žijú v rozľahlých rezidenciách mimo svojho mesta či záhadná smrť vysokopostaveného mestského úradníka a následné vyšetrovanie celého mestského aparátu pre korupciu a zneužívanie verejných financií. (Rorschach_SK)

Reklama

Reklama