Reklama

Reklama

Temný případ - Série 3

(série)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2019, 8 h 11 min (Minutáž: 55–76 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Hrají:

Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo, Scoot McNairy, Ray Fisher, Sarah Gadon, Michael Greyeyes, Mamie Gummer, Emily Nelson, Jon Tenney, Rhys Wakefield (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Oceňovaný seriál Temný případ se vrací na HBO se třetí řadou, která se točí kolem nové kauzy a pyšní se impozantním hereckým obsazením. Mahershala Ali ztvárňuje postavu vysloužilého detektiva Waynea Hayse, který je už pětatřicet let sžírán případem zmizení dvanáctiletého chlapce a jeho desetileté sestry, k němuž došlo v arkansaském městečku West Finger. Zatímco stárnoucí Hays, jemuž začíná selhávat paměť, prochází podrobnosti svého vyšetřování s producentem dokumentu o tomto skutečném zločinu, je nám umožněno nahlédnout nejen pod pokličku případu, ale i Haysovy minulosti. Sledujeme události v roce 1980, kdy došlo k vraždě, a v roce 1990, kdy šokující objev znovu vyvolal o tento děsivý případ zájem. Skrze vzpomínky poznáváme klíčové postavy jako jsou Roland West (Stephen Dorff), Wayneův partner v době vraždy, učitelka a spisovatelka Amelia Reardonová (Carmen Ejogová), stejně jako okresní úředníci, agenti FBI, členové rodiny a podezřelí. Každá z osmi epizod poodkrývá další kousek skládačky toho, co se oné osudné noci v roce 1980 stalo, a zároveň odhaluje, jak tato událost ovlivnila tolika lidem život. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (219)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tam, kde mnozí nadávali na zpackanost druhé řady zprvu vynikajícího krimiseriálu, tam jsem já osobně spíše trpěl až u jeho silně nekonzistentní série třetí, kde se sice mihne sympaťák Mahershala Ali, potřeba ho cpát do několika zmatečně propojených časových linií vám ovšem způsobí, že vám začne vadit i on sám. V prvních cca třech epizodách se mi chtělo věřit, že budeme sledovat řádnou detektivku. Posléze už jsem ztratil notu i zájem a jen se vezl do zdánlivě nedosažitelného konce. Tak snad bude letošní Night Country o dost lepší. [viděno na HBO Max] ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - 85%. Prvá séria ostane asi už najlepšia, no táto tretia ma bavila viac ako druhá. Veľké plus patrí hereckému obsadeniu na čele s perfektným Mahershala Alim a Stephenom Dorffom. Pre mňa najlepšie duo detektívkou a veľké plus na tretej sérií patrí pravé ich postavám. Čo sa týka samotného príbehu, tak Pizzolatto vie ako upútať pozornosť a dokonalo mu to vychádza aj v tretej sérií (dusná atmosféra opäť nechýba). No najviac, čo ma bavilo a čo oceňujem bol strih filmu, ktorý skáče medzi 80-90 rokmi a neskôr sa odohráva už v súčasnosti. Pred finále sa tak začnú v príbehu uzatvárať všetky dejové linky a nakoniec to do seba všetko pekne zapadne. Ak by som mal niečo vytknúť, čo mi trochu kazilo zážitok, tak niekedy mi to prišlo zbytočne rozťahané a dlhé a kludne by som si tento príbeh vedel dať aj v 6 dieloch. Finále nič šokujúce neprinesie, no tak či tak ma bavilo a som spokojný s tým ako to skončilo. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

sem rád,že se tvůrci vrátili k fungujícímu schématu 1. řady,stejně jako se jim podařilo přenést i část pochmurné atmosféry.Velká škoda je,že těch mnohdy rádoby hlubokých keců je tu až moc a díky tomu tak tempo vyprávění dost kolísá.Ani tady nevadí prolínání hned 3 časových rovin,ale prostě by se v určitých momentech mělo méně mluvit.I to finále bych pak čekal o něco intenzivnější,vzhledem k tomu jak bylo vše rozehrané.Po trochu "jiné" druhé řadě i tak ale krok kupředu...80% ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí Temný případ nabízí velice zajímavý tým detektivů odehraný špičkovými Mahershalou Alim a Stephenem Dorffem, opírá se o prvotřídní produkční hodnoty a musím vypíchnout i to, jak vynikající práci odvedli maskéři na „starém“ Alim, nebo zmínit neokázalé kamerové a střihové finesy při přechodech mezi časovými rovinami. Kriminální zápletka se v prvních epizodách rozjíždí velmi slibně a s ní i pochmurná atmosféra zahalující celý případ. ALE… Ale nevydrží to. Od vynikajícího prvního dílu tempo v třetí řadě čím dál tím víc zpomaluje a tento trend se bohužel drží až do konce, místo aby to v závěrečných epizodách začalo zase gradovat. Vyprávění pak už není ani tak pomalé, jako spíš přímo rozvleklé a divák začne chtě nechtě přemýšlet, jestli se to nedalo stihnout během asi tak poloviční stopáže. V kontextu čehož začne být trochu na obtíž i předtím tak pěkně fungující střídání časových rovin. A i přes jednu moc pěknou katartickou scénu v závěru se Nicovi Pizzolattovi povedlo svůj třetí temný případ mnohem lépe předestřít než jej potom rozplést. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi oceňuji, že třetí řada Temňáku se vrátila, alespoň co do atmosféry spíše k první. Tvůrci do hodili opět do tří časových rovin, ale až na jednu vjímku to perfektně drželi v mantinelech. Herecky to bylo dobře odehrané i když na tandem Matt + Woody nebude mít asi nikdo, ale fakte je, že oni hráli filmově mnohem zajímavější postavy. Moc se mě nelíbilo příliš prostoru věnovanému soukromí Wayne hlavně ta milostná line, tu bych zastřelil a nulový prostor pro soukromí Rolanda, nepůsobilo to příliš dobře v kontextu že ve spoelčných scénách byli minimálně rovbnocený partneři. Celou serii prožíváme pohledem deketivů až na jednu scénu (Tom ) , to jsem moc nepochopil proč. Ještě je zajímavý, že v posledním časovým pásmu trpěl hlavní hrdina výpadkama paměti jak krává, ale přitom si pamatoval si z minulosti pamatoval i co a kde chlastal před dvaceti lety. SKončit to o deset minut dřív, tak to označím, že super geniální konec, takhle to šlo moc na gumu. Ovšem tyto výtky neměné nic na faktu, že jsem si temňáče místama vysloveně užíval. Nevím, který ze dvou kameramů se podílel na většině zaběrů, ale klobouček. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Začátek třetí série připomíná případ tzv. Trojky ze Západního Memphisu (West Memphis Three). Podobnost je v počtu podezřelých, jejich věku, náklonnosti k tvrdé muzice, dětech jako obětech zločinu i místu (Arkansas). Další průběh seriálu se od tohoto případu liší. (.se)
  • Hodiny ve výslechové místnosti měly fungovat, ale v průběhu výslechu je skriptka pro jistotu zastavila na 8:40. Tento čas ukazují minimálně 2 minuty. (klukluka)

Reklama

Reklama