Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wayne a Roland se dozví, že se zmizením dětí má údajně něco společného nějaký černoch s jedním špatným okem. Woodard (místní podivín) se přes zákaz místních přiblíží k jednomu z místních dětí. (Varan)

Recenze (28)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S oškretými ušami, ale dávam 70%. Nie je to úplne ono a rozhodne sa už neopakuje nadšenie z 1. série, ale má to plno silných momentov a cliffhanger, z ktorého v nasledujúcej časti nič pekné nebude. "Deti by sa mali smiať." ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi rozumným tahem dle mého bylo, že se s další sérií počkalo, že se nepracovalo pod tlakem a s cílem pouze uspokojit diváky. Otec projektu Nic Pizzolatto tím pádem rozpracoval velmi zajímavý vzorec, dohlédl na výběr charismatických postav, předložil košatou formu s mnoha dějovými linkami, které dávají prozatím smysl. Atmosféra odcizené chudé oblasti je velmi pohlcující, škoda, že jsme tak zvolnili. Ačkoliv závěr čtvrtého dílu je velice solidní. Konečně se přiostřuje, snad se dostane i na pořádné napětí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedal by som, že epizóda číslo 4 sa asi najviac vzdialila ladeniu prvej sezóny, i keď témy ako náboženstvo a "pichanie" (a ďalšie) ostávajú. Pridáva sa samozrejme rasizmus a xenofóbia, (plus ten Vietnam) ale tie nie sú jednostranné, návšteva v miestnom prívesovom ghette nevrhla dobré svetlo ani na miestnu komunitu tmavšej pleti. No a ten Indián je kapitola sama o sebe, a je to práve on, kto doslova otvára dvere do časti nasledujúcej. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda na mě působila v podstatě stejně jako předchozí díl, ani tentokrát se nic velkého nestalo, neustále se putovalo v čase a atmosféra i napětí šly stranou. Když už se tvůrci odhodlali k tomu, aby rozjeli zajímavou akci, střihli ji Claymorem a na výsledek si musím počkat. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průměr jako předchozí díl. Jen o malý chloupek lepší hlavně díky posledním deseti minutam. Opravdu se musíme zabírat osobním životem detektiva Hayse. Však se to probírá už tři díly v kruhu. Proč není více případ ve třech časových liniích? Mě vážně nezajímá, jak se pohadal s manželkou, jak mu moc chybí apod. To celé nám už tvůrci ukázali. Proč nevidíme více o jiných postavách jako je druhý parťák nebo otec těch dětí. Tam se to odbude minutovým prostrihem. Bohužel se tak tempo zvolňuje. Mě by zajímal i flashback z Vietnamu nebo první setkání s parťákem. Dvojici totiž chybí chemie. Po slibném začátku se začíná zpomalovat. Snad to zase nabere spád a atmosféru. Za mě už druhý průměr po sobě a těžko se to dokoukava. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh pokračuje v troch dejových líniach. V tej prvej, ako inak, detektívov zavedú stopy ku katolíckej cirkvi (nie Svedkom Jehovovým, baptistom, evanjelikom či budhistom) a detektívovia sa dopátrajú, že Willa na bicykli sa snažil vystrašiť jeden z teenagerov. Rovnako tak, miestna domobrana už má svojho vinníka, ktorého sa kvôli tomu, že sa prihovorí dvom dievčatám od ktorých chce vyžobrať plechovky, chystajú zlynčovať. Vojnový veterán sa nechystá vzdať ľahko a za svoj arzenál zbraní sa, rovnako ako každý správny Američan, nemusí vôbec hanbiť. V druhej časovej línii sa otvorí prípad kvôli tomu, že sa objavila nahrávka Julie Purcellovej. V tretej dejovej línii roku 2015 Wayne Hays napriek pokročilej stareckej chorobe rovnako tak pátra po okolnostiach prípadu. Nemôžem si pomôcť, ale Mahershala Ali a Stephen Dorff za charizmatickou dvojicou Matthew McConaughey a Woody Harrelson značne zaostávajú a ani všade prítomné rasové predsudky s atmosférou tretej série dieru do sveta zatiaľ neurobili. Uvidíme, akú úlohu v príbehu ešte zohrá Tom Purcell a či chystaná zápletka v druhej časti seriálu vynahradí jeho slabší rozbeh, podobne ako tomu bolo v druhej sérii. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se vyšetřuje únos a vražda, nedá se odvrátit oči. Když ne, je to na usnutí. Konec má šťávu, ale tak nějak mám tušení, že se to přejde pár větami v dalším díle. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No jako dobrý, no... Pár dobrejch scén a dobrejch dialogů, ale na první sérii to nemá ani náhodou. Nějak si nejsem jistá, jestli by se tahle série neměla místo "True Detective" jmenovat spíš "True Husband" nebo "True Alzheimer", protože většinu času vůbec nezabírá vyšetřování případu, ale Haysův manželský život a pak (a to je skoro nesnesitelná linie) Haysovo stáří a zapomínání. Už jsme v polovině série a měli jsme teprve první výslech a to až na konci epizody. Tak nějak se vyšetřování od konce prvního dílu skoro nehnulo, ale hlavně, že víme první poslední o manželce hlavního hrdiny a o jeho pozdější stařecké demenci. :-/ ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Buranstvo, rasizmus a traumy z Vietnamu sú v seriáli prítomné od začiatku. V tejto epizóde to však vyeskaluje k nečakanému cliffhangeru. A keďže aj hlavný hrdina má doma dusno, začína to naberať na obrátkach. A pritom sa darí udržiavať si tú hutnú atmosféru. 80% HBO MAX ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neustále vyšetrovanie a zaoberanie s falošnými stopami a výsluchmi všetkých naokolo už stráca šťavu, zato ju má manželstvo hlavnej postavy. Lepšie by sa pracovalo s látkou "napätie v mestečku redneckov", ale toto dostalo príliš málo priestoru. Vlečie sa to ako kára zberača odpadov. ()

gonga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nuda, nuda , nuda. K případu nic extra zásadního, zato o Hayesově manželství už víme skoro všechno stejně jako o jeho zmateném stáří. Tohle se nedá srovnávat ani s druhou sérií, natož s druhou. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále mám pocit, že sa to snaží napodobniť "najlepšiu" prvú sezónu ! ale to rastie, pretože chcete vedieť, kto to urobil a asi budeme všetci prekvapení. nechýba tomu napätie, ale stále mám pocit, že sa to snaží byť niečo, čo tu už bolo... ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”I don't like him... Man signs up to go without fuckin' for life... Either he don't know himself for a liar, or he's some tight, limited edition psycho, you know? I mean, everybody's fuckin' somethin'.” Zopár dobrých scén (vypočúvanie jednookého černocha v ghette a mladíka v cele) plus náznak akcie v závere síce predstavujú oproti poslednej časti isté zlepšenie, napriek tomu mi to príde na 66 minút celkom málo... ()

Reklama

Reklama