Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Kryton k tomuto seriálu (9)

Série 3 (2019) (S03) 

Technická stránka je na plný počet. Střih, hudba, kamera a znělka je na 5 ⭐. Jenže se zde trochu popletl scénář. Celá třetí série je rodinné drama černošského detektiva na ploše 30 let. Samotný případ a vyšetřování zabírá 20%. Pro ty, co chtějí případ, pak stačí díly 1,2,7,8. Zbytek je limonáda, kde se opakují stejná dramata ve stejném pořadí. Hádka s manželkou - udobření. Vzpomínka - zapomenutí. Ostatní postavy jsou jen do počtu. Díky tomu bohužel nefunguje chemie mezi dvojicí detektivů, kde především Stephen Dorf je absolutně promrhán. Celé to působí chladněji než se zdálo. Přitom se to krásně nabízí. Arkansas, 80.leta a případ kolem děti. Jenže vše je strašně moc na sílu. Paradoxně na mě působily opačně. Silné emocionální scény mě donutily k smíchu. Bohužel jak jsou postavy a případ vedlejší, tak je vám jedno, že někdo umře anebo zmizí. Stejně jako hlavní postava si prostě po dvou dílech ani nevzpomenete. To je bohužel to, co nejvíce vytýkám celé třetí sérii. Tři díly by úplně stačily a potenciál by se využil na maximum. Jak kolem případu, tak kolem rodiny detektiva Hayse. Raději se obrátím na první sérii a druhá tak dostává lepší světlo. Na mě to už nefunguje. 3,5 ⭐ ()

The Great War and Modern Memory (2019) (S03E01) 

Celá tíha třetí série je položena na úloze a herectví Aliho. Ta sázka vyšla. Jen škoda, že necitim chemii mezi parťáky jako tomu bylo u předchozích sérii. Atmosféra 80.let, konec vietnamské války a špinavý Arkansas je skvělá kombinace. Za mě skvělý začátek a těším se na zbytek série. Laťka je od začátku hodně vysoko. ()

Kiss Tomorrow Goodbye (2019) (S03E02) 

Atmosféra houstne a případ dostává větší šířku. Jen ty tři časový linie se tu moc míchají. Lehký nadprůměr a malé zpomalení. ()

The Big Never (2019) (S03E03) 

Třetí díl se soustředí více na hlavní dvojici. Nebyl by to špatný nápad, ale oni nemají chemii. Prostě si každý jde po svým a tak nějak mu parťák ani nechybí. Lehce nudný díl. ()

The Hour and the Day (2019) (S03E04) 

Průměr jako předchozí díl. Jen o malý chloupek lepší hlavně díky posledním deseti minutam. Opravdu se musíme zabírat osobním životem detektiva Hayse. Však se to probírá už tři díly v kruhu. Proč není více případ ve třech časových liniích? Mě vážně nezajímá, jak se pohadal s manželkou, jak mu moc chybí apod. To celé nám už tvůrci ukázali. Proč nevidíme více o jiných postavách jako je druhý parťák nebo otec těch dětí. Tam se to odbude minutovým prostrihem. Bohužel se tak tempo zvolňuje. Mě by zajímal i flashback z Vietnamu nebo první setkání s parťákem. Dvojici totiž chybí chemie. Po slibném začátku se začíná zpomalovat. Snad to zase nabere spád a atmosféru. Za mě už druhý průměr po sobě a těžko se to dokoukava. ()

If You Have Ghosts (2019) (S03E05) 

Jako vážně? 3 díly v řadě a celé vyšetřování nebo posun je na ploše sotva 15 minut. Opět se zase více soustředíme na hádku s manželkou, zasunem po střelbě a čtením knihy. Přestřelka na začátku má jen nakrmit a trochu probudit mě jako diváka. (Spoiler) Konečně se dočkáme i setkání dvou senilů, kde mě utvrzuje, že zaměřit se mělo na jiného z těch dvou detektivů. Pátý díl a celý případ by se dal sestrihat na třicet minut. Bohužel dvojka detektivů nemá chemii a tak ve mě konec dílů nevytahl ani kousek emocí. ()

Hunters in the Dark (2019) (S03E06) 

Konečně se vyšetřuje! Konečně je tu vývoj! Tři díly dostáváme rodinu detektiva Hayse, natáčení něčeho jako YouTube creepy pasta dokumentů a pozdější senilitě. Mám takovou teorii, že senilita je zde jako berlička tvůrců, proč tolik nenaznacovat. Konečně i více i druhý detektiv West. Tady už jsem nadobro přesvědčen, že to pravé herecké zlato je Dorf. Atmosféra, napětí, nové poznatky a především vyšetřování. Jen tak dále. Možná to finální trilogie dílů i zachrání. Nejasam však tolik jako ostatní. Zatím má tato série jen dva díly skutečně kvalitní. ()

The Final Country (2019) (S03E07) 

Jedeme do finále a předposlední díl sype na diváka událostí velmi rychle. Předtím se tři díly nedělo nic a najednou tohle? Je to opět povedený díl, ale mám zcela vážně už jasný názor. Třetí série v tomto složení měla mít maximálně 5 dílů. Na více to nemá materiál. Pomrknuti na první sérii je milý easter egg. ()

Now Am Found (2019) (S03E08) 

Po technické stránce plný počet. Střih, kamerové triky a přechody. To proč závěr a vlastně i celou sérii hodnotím 3,5 napíšu zde krátce. Vyšetřování je zcela vedlejší. Skutečně není podstatné a na ploše každého dílů zabírá 20%. Celá série je jen a pouze o 3 dekadach života jednoho detektiva. Bohužel konec a uzavření spíše připomíná průměrnou telenovelu. Malý! Spoiler! Opravdu si scénárista pomůže duchem jako odhalením? Laciné na HBO. ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama