Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 19
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele ALIENka_ k tomuto seriálu (9)

Dlouhá jasná tma (2014) (S01E01) 

Jelikož už dlouho slýchám o tomhle seriálu samou chválu, řekla jsem si, že mi 20 rozkoukanejch seriálů nestačí, a přidám tam další. Ovšem vůbec toho nelituju. Hned první díl totální mrda, v dobrým slova smyslu, samozřejmě. Skvělá atmosféra, postavy Cohla a Harta jsou skvěle napsaný a ještě líp zahraný plus ty kontrasty mezi nima jsou výborný. Protože jsem fanda obscénních výjevů, zvrhlejch vražd a satanistickejch rituálů, musím říct, že i když jsem filmů a seriálů s podobným tématem viděla už nějaký ty desítky, pořád mě to fascinuje a jsem ráda, že se to vyskytuje i v tomhle seriálu. Mám z toho trochu Hannibal feel, hlavně ty rohy. :D Co víc k tomu říct? Skvělej díl na rozjezd plus skvělý vyprávění, nic víc myslím netřeba říkat. Hodnocení: 9/10 ()

Vidění (2014) (S01E02) 

Minulá epizoda byl skvělej, sice pomalej, ale bylo tam představení postav, seznámení s vraždou apod. V tomhle díle bych očekávala trochu větší rozjezd, rodinný problémy apod. už mi začínaly připadat docela zdlouhavý, tak aspoň doufám, že to bude nějak důležitý pro příběh. Jinak samozřejmě všechno skvělý, hlavní postavy jsou úžasně napsaný a zajímavý, příběh taky zajímavej, jenom by se mohl trochu rozjed teda. Hodnocení: 7,5/10 ()

Zamčený pokoj (2014) (S01E03) 

Ze začátku to vypadalo, že tahle epizoda půjde ve stopách minulýho dílu, naštěstí se to od druhý poloviny rozjelo, našly se nový důkazy a podezřelí, výslech byl skvělej - Rust to prostě umí. Navíc nám slibujou přestřelku, což by byla první pořádná akce v tomhle seriálu, takže doufám že to ohulí na plno. Chlápek v plynový masce s bílejma trenýrkama taky vypadá slibně, tak snad nezklame. Hodnocení: 8,5/10 ()

Kdo chce kam (2014) (S01E04) 

No do prdele, ano prosím! Tahle epizoda byla kurva velkej nářez! Na tohle jsem čekala. Po tomhle díle už mě na jistotu opustily všechny obavy o pomalý pokračování seriálu. Už začátek byl slibnej - Martyho opustila žena, tak se přestěhoval k Rustovi, kde bylo úžasný vidět soužití těch dvou, kdy i přes svoje chyby spolu dokážou vycházet jako parťáci. Ovšem to, co přišlo potom byl prostě kulervoucí zážitek, a to, i když nemám kule. Přestřelka a vůbec ta celá zápletka s gangem je napínavá jak ... doplňte si co chcete, chtěla jsem utrousit nějakou vtipnou hlášku, ale nic mě nenapadlo, tak si to doplňte sami ... No prostě absolutně bezchybně kulervoucí epizoda. Hodnocení: 10/10 ()

Tajný osud veškerého života (2014) (S01E05) 

Tahle epizoda se po kulervoucí minulý epizodě zase nese v poměrně pomalejším stylu. Musím ale říct, že mi to tady nevadilo, protože si i přes pomalejší tempo udržela mojí zvědavost, jak se to vyvine dál, a hlavně se nesla ve více tajemnějším duchu. Každopádně očekávám, že v příští epizodě se to zase pořádně rozjede. Hodnocení: 8,5/10 ()

Strašidelné domy (2014) (S01E06) 

Stalo se v co jsem doufala. Minulá poklidnější epizoda byla příprava na pořádně vyhrocenej šestej díl, kde se střetává ve skvělým provedení detektivní příběhová linka a pak ta zaměřující se na vztahy. Marty začal zase podvádět a jeho žena řekla "Nasrat!" a vyspala se s Rustem. Pěstní bitka Rusta a Martyho byla skvělá a Rustovo vyšetřování čím dál zajímavější. Navíc se nám tyhle dva povedený parťáci po dlouhý době zase setkávaj, to bude ještě zajímavý. Hodnocení: 9/10 ()

Jakmile jsi odešel (2014) (S01E07) 

Tahle epizoda se hodně zaměřuje hlavně na detektivní část příběhu, řekla bych, že tady se detektivní děj nejvíc posune dopředu za celej seriál. Rust a Marty se zase dali dohromady a.. co víc k tomu říct, další skvělá epizoda. :) Hodnocení: 9,5/10 ()

Pusto a prázdno (2014) (S01E08) 

No do prdele, tomuhle říkám zakončení seriálu. Tahle detektivní dvojka mi bude chybět, na druhou stranu 8 dílů je tak akorát a naprosto to stačí - žádný zbytečný prodlužování (z toho by si měl někdo vzít příklad, hmm že by The Walking Dead?). Jistě by mi však nevadilo, kdyby se v další sérii na chvíli ukázali. Hodnocení: 10/10 ()

Západní kniha mrtvých (2015) (S02E01) 

Po první sérii jsem si dala velkou pauzu, do druhý se mi fakt nechtělo. Tak nějak jsem tušila, že se jí žádná nevyrovná, ale řekla jsem si, když už jsem začala, tak to aspoň zkusím. Pořád si stojím za tím, že to měla bejt minisérie, ale třeba časem změním názor. Každopádně po prvním dílu můžu říct, že tohle je obrovský zklamání, i když jsem v takovou kvalitku jako byla předešlá série ani nedoufala. Ale tohle je prostě hrozně nemastný neslaný. Je vidět, že se snaží udělat další první sérii, snaží se budovat atmosféru a postavy, který nejsou zrovna andílci, ale vůbec to nefunguje. Vypadá to jako další klasická detektivka, kterých jsme už viděli tisíce. Z postav mě nezaujala ani jedna, všechny působí hrozně nepřirozeně. Možná Ray vypadá zajímavě, ale ostatní jsou zatím nijaký a vůbec mi nesedli. Hodnocení: nechci házet flintu do žita, ale bojím se nejhoršího/10 ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama