Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 16
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (18)

Série 2 (2015) (S02) 

Potom, co se má hodnocení po jednotlivých epizodách zprůměrovala, je výslednou známkou 4, ale myslím si, že hodnocení vůbec nevystihuje mou náladu po posledním dílu. První polovina sezóny silně postrádala atmosféru, tu se sice podařilo tvůrcům ve druhé polovině navodit, ale do děje obratem pronikla řada předvídatelností, které mi pokazily dojem z druhé řady. Navíc závěr kypěl patosem, jako by šlo o film, ve kterém hrdinní američtí mariňáci odrazí vesmírnou invazi. 4*- ()

Západní kniha mrtvých (2015) (S02E01) 

Sledování úvodní epizody mi připadalo jako jízda na bleše. Děj neustále přeskakoval z postavy na postavu, navíc se nepohyboval jen v prostoru ale i v čase, takže jsem po dvaceti minutách vůbec netušil, co se mi tvůrci snaží sdělit. Ke všemu mi bylo předhozeno tolik problémů/ zločinů, že jsem opravdu až do závěrečné scény nevěděl jestli půjde o vyšetřování zmizení, únosu, pornografie, znásilnění nebo korupce. Příliš chaotické a bez atmosféry. ()

Noc si tě najde (2015) (S02E02) 

Druhá epizoda mi dojem z druhé sezóny výrazně vylepšila, konečně je jasné, o co půjde, kdo je kdo a vyšetřování je hned od začátku tak zahlcené politikařením jako český fotbal korupcí. ()

Snad zítra (2015) (S02E03) 

Po třetím dílu mohu jednoznačně konstatovat, že tato sezóna nedosahuje kvalit předchozí série. Hlavním nedostatkem je pro mě absence výrazné atmosféry, která ovlivňovala celou první řadu. V této epizodě mě zaujal hlavně vliv místní politiky na práci policie, úkolování jednotlivých vyšetřovatelů bylo skvělé. 4*- ()

Všechno k zemi (2015) (S02E04) 

Tentokrát došlo k výraznému zlepšení, děj epizody byl prakticky bez hluchých míst, v závěru se navíc tvůrci odhodlali k větší akci a musím uznat, že stála za to. 4*+ ()

Jiné životy (2015) (S02E05) 

Nepochopil jsem, proč začali tvůrci budovat atmosféru až ve druhé polovině sezóny. Kdyby takto postupovali od prvního dílu, radostně jim jejich snahu opětkuju epizodu od epizody. ()

Kostel v troskách (2015) (S02E06) 

Ach jo, sotva stihnu jednu epizodu pochválit, hned ta další přijde s něčím takovým. Ta nešťastná předvídatelnost. Ještě že si tvůrci nemysleli, že mi bude muset Rachel McAdams zabodnout ten nůž do oka, abych pochopil, že na něj dojde. Připomínalo mi to některé české filmy, ve kterých se podobně zviditelňuje sponzor ("No táto, ty sis snad dneska vzal Argin Max!"), ale tady to vyznívalo až amatérsky. 4*- ()

Černé mapy a pokoje v motelu (2015) (S02E07) 

Se sedmou epizodou jsem byl spokojen, atmosféra se zúčastnila, akce také proběhla a děj mě nijak nenudil, jen závěr epizody byl poněkud předvídatelný. ()

Konečná stanice (2015) (S02E08) 

Au, tak to snad není pravda! Nevím, čím se scénárista zbořil, ale tohle byla katastrofa. Závěr epizody byl zoufale předvídatelný, to, co jsem opravdu nečekal, byl ten příšerný patos, neustálé slow motion pohyby a donekonečna nastavovaný děj neděj. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Pokud se vám třetí sezóna líbila, nečtěte dál. Pokud jste ji ještě neviděli, nečtěte dál a raději si utvořte vlastní názor. Tento komentář píšu vlastně jen pro sebe, abych si vyventiloval zklamání, které se mě zmocnilo po shlédnutí všech osmi epizod. Úvod způsobil to, že jsem se těšil na kriminálku plnou napětí a parádní atmosféry, místo toho jsem dostal velice podivnou kombinaci kriminálky, thrilleru Memento a hry DJC Švestka. Některé díly byly tajemné, jiné ještě tajemnější, ale pohádkově- telenovelový závěr poslal veškeré tajemno do kopru. No nic, půjdu si radši zavzpomínat na svá lepší léta a budu doufat, že po celou dobu udržím moč a myšlenku. 3*- ()

The Great War and Modern Memory (2019) (S03E01) 

Z druhé sezóny seriálu jsem nebyl zrovna nadšený, o to víc mě zaujal úvodní díl třetí řady. Vždycky, když se děj vrátil do roku 1980 (a to bylo naštěstí často), jsem si mohl vychutnávat výbornou, tísnivou atmosféru a neustávající pocit napětí. Pokud to takhle půjde dál, budu hodně spokojený. ()

Kiss Tomorrow Goodbye (2019) (S03E02) 

V druhé epizodě mi citelně chybělo všudypřítomné napětí z úvodního dílu, to se podepsalo i na celkové atmosféře, která nedosahovala takové kvality jako minule. I tempo příběhu se lehce snížilo a bojovníci za lidská práva museli vzteky ohlodávat nábytek při nechutném a nespravedlivém výslechu pedofila. ()

The Big Never (2019) (S03E03) 

Jestli jsem s něčím po výborném úvodu nepočítal, byl to postupný pokles kvality. Střídání tří časových rovin mě zpočátku bavilo, ale ve třetí epizodě se tvůrcům jaksi vymklo z rukou. Ne, tentokrát jsem se příliš dobře nebavil, kvůli neustálým skokům v čase nefungovalo napětí ani atmosféra. ()

The Hour and the Day (2019) (S03E04) 

Čtvrtá epizoda na mě působila v podstatě stejně jako předchozí díl, ani tentokrát se nic velkého nestalo, neustále se putovalo v čase a atmosféra i napětí šly stranou. Když už se tvůrci odhodlali k tomu, aby rozjeli zajímavou akci, střihli ji Claymorem a na výsledek si musím počkat. ()

If You Have Ghosts (2019) (S03E05) 

Pátá epizoda byla tajemná jako pověstný hrad v Karpatech, chvílemi to vypadalo, že se i něco dozvím, ale tvůrci si, bohužel, vždycky vzpomněli, že nesmějí ani naznačovat. Akční úvod dílu byl strhující, o to depresivnější bylo následné zpomalení tempa. Přál bych si, aby sezónu postihl co nejdřív nějaký pořádný vývoj. ()

Hunters in the Dark (2019) (S03E06) 

Tak nevím, čekal jsem kriminálku plnou napětí a nepříjemné atmosféry, s každou další epizodou to ale vypadá, že chtěli tvůrci ukázat neschopnou policii a politický tlak ze strany "těch zlých", aby si udělali očko u společnosti, u které posledních několik let policie nestojí na vrcholu žebříčku oblíbenosti. ()

The Final Country (2019) (S03E07) 

Sedmá epizoda se mi sice zdála být o něco málo živější než čtyři předchozí díly, na lepší známku to ale v žádném případě nestačilo. Stále se nemůžu zbavit dojmu, že mě tvůrci výbornou úvodní částí navnadili jen proto, aby mě pak mohli zákeřně podrazit. ()

Now Am Found (2019) (S03E08) 

Jejdanáčku (úhledná náhražka za jadrný výraz, který jsem chtěl použít doopravdy), to byla přímo pecka mezi oči. Kdybych věděl s jakým laciným happyendem se tvůrci ve finále vytasí, tolik bych si u předchozích epizod nestěžoval. Chyběl jen zvoneček a oznámení, že všichni žili šťastně až do chvíle, kdy se o ně nepostaral Alzheimer a jiné civilizační choroby. ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama