Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 17
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Recenze (1 519)

987Castiel 

všechny recenze uživatele

HBO vo veľkom štýle späť v prvej lige. Všetky prvky z ich produkcie sú prítomné, decentné intro, kamera, kvalitné obsadenie, kostýmy, rocková hudba na konci epizódy. Pilotný diel splnil všetko, čo sa od neho očakáva, zaujal postavami, duo detektívov funguje ako má a ich vzťah je zábavný (scény v aute a témy rozhovorov). Príbeh sledujeme hneď v rôznych časových líniách a preto je rozprávanie fascinujúce a pútavé. Po prvých 60min veľmi sľubné...zatiaľ silné 4. EDIT: Po 4. epizóde som presvedčený o plnom hodnotení a hlavnými dôvodmi sú scenár a výkon dvojice hlavných postáv. Závislosť potvrdená. Pilot 2. série: Tradičné HBO prvky samozrejme ostali, známe obsadenie, nové intro a soundtrack, elegantná hudba, mnoho postáv hneď od prvých sekúnd. Spoločné znaky s prvou sériou zatiaľ sexualita, fetišizmus, náboženstvo, sekty, zneužívanie policajnej moci, korupcia, frustrácia, zničené životy, seba deštruktívne sklony, alkoholizmus, agresivita, depresie a najmä VEĽKÉ GULE... Nedostatok pre mňa osobne v mystike a temnote, pretože miesto konania prvej série, akým je juh U.S. má veľa do seba. Sklamanie absolútne nehrozí pre nikoho, kto si vopred prizná že McConaughey , Harrelson a ich postavy sú jedinečné a nič sa k tomu nepriblíži a ani k deju prvej série. Prvá polovica pilotu chaos, ale k záveru potešujúca skladačka všetkého do uceleného začiatku deju, ktorého sa neviem dočkať. ()

blekekeke 

všechny recenze uživatele

Plný level, nic jiného si tento skvělý temný detektivní seriál ani nezaslouží :o) Prostě temná jízda s dlouhým řezem až do finále ... díky. ()

WAGHiSS 

všechny recenze uživatele

Úžasný pilot nastavil laťku tam, kde došlo na Cimrmanova slova. "Můžeš i podlézt, ale HNED se znovu narovnej." Rozjezd a atmosféru filozofický přesah Rustových keců neudrží, napětí ale zůstává. Zlomilo se to někam, kde to být asi nemuselo, kdo ví. Ať tak či onak, nic silnějšího jsem dlouho neviděl, natož v TV. Kde jinde se bojíte o postavu, byť díky předbíhání časomíry víte, že nemůže umřít? (S01E04, tour de force na jeden zátah, šest minut nedýchání) Nebo může? Naposledy se mnou takhle boxovala nelineárnost, když ji v ringu koučoval Tarantino. A soundtrack to má skoro stejně skvělý, jako jeho filmy! (Melvins, Cave, Bosnian Rainbows, Townes van Zandt,...) "You got kids? Mmm. Well, you got the hubris it must take to yank a soul out of non-existence into this meat. And to force a life into this thrasher." ()

polyxena 

všechny recenze uživatele

1) Úvodní titulky. 2) Matthew. 3) Woody. Možná nejdřív Woody, protože se nemohu ubránit pocitu, jestli není těžší hrát někoho obyčejného než někoho vyjímečného. 4) Způsob vyprávění. 5) "Temný případ" samotný. Samozřejmě. ()

punco 

všechny recenze uživatele

Absolútny atmosférický detektívny skvost, s do kosti prepracovanými postavami, a prostredím, ktorý na úseku 8 epizód diváka vtiahne do 17 rokov trvajúceho prípadu a nepustí ani na sekundu. Herectvo nastavené do neľudských výšin, scenárista sa vyhral a vyšperkoval všetko do absolútna. V štvrtej epizóde najlepšia bezstrihovka posledných rokov. Hodnotenie prvej minisérie 95 %. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Majstrovské dielo.Civilne možno až dokumentárne natočené s geniálnymi monológmi Matthewa o bytí,náboženstve, spoločnosti a jeho sekundujúceho parťáka Woodyho so zvláštnym zmyslom pre humor.Dalo mi to celkom zabrať. 2.séria bola len slabým odvarom prvej.Nezáživné,rozťahané,prepálené výkony dávam 2 hviezdy za finále. ()

Nugat 

všechny recenze uživatele

Pěkná kriminálka, ale 9. nejlepší seriál? Na to jsou ti dva chlapi až moc "stylizovaní". Ale líbili se mi. ()

lukasmyval 

všechny recenze uživatele

Poutavé a naprosto strhující. Excelující duo detektivů, o fous lepší výkon, dle mého názoru, předvedl McConaughey. Každým dalším dílem se smyčka kolem vrahova krku utahuje stále více a mě stále více noří hlouběji do děje. Během posledního dílu jsem se cítil jako napínající se struna na kytaře, přibližně milisekundu před prasknutím. Zkrátka masterpiece!! Pozor SPOILER!! ... Udělal to zahradník :) ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Temné, drsné, řemeslně dokonalé. Po prvním díle jsem to zatratil, ale kouknul jsem se i na druhý díl a chytlo mě to. Skvělí herci jak v hlavních, tak vedlejších rolích. Záběry na Louisianu působí skoro jako záběry z fantasy. Ač pomalejší tempo, rozhodně jsem se nenudil. Navíc je příběh prokládán výborně zrežírovanými akčními sekvencemi. Najít si nějakou postavu, která je bez škraloupů, je těžší, než najít vraha. I dva hlavní detektivové jsou především trosky. A čím více se příběh rozplétá, tím více padají ke dnu. Světlo proti tmě? No možná. Ale vzhledem k tomu pohledu na noční oblohu s hvězdami světlo zde dostává na frak. ()

tomino28 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HBO a jejich seriálová tvorba, to je zaručená kvalita. Nic není dokonalé, jen některé věci se dokonalosti dokáží přiblížit. Tuto definici True Detective bez nejmenších pochybností splňuje. V první sérii mi neskutečně sedla ústřední dvojka, i když bez mučení přiznám, že jejich "cool" přízvuk mě z počátku opravdu štval. To je ale zanedbatelná drobnost, která je navíc individuální. Hlavně pro Matthewa je to obecně známý a typický znak. Chvíli trvá, než si vás seriál získá svou bezprostředností a opravdovostí, ale jakmile se chytíte, už vás až do konce nepustí. Zvědavost, co bude v dalším díle, je větší, než potřeba dělat cokoliv jiného. Po první sérii jsem nadšen a doufám, že seriál si kvalitu udrží i nadále. Prozatím mohu s klidným svědomím konstatovat, že jsem jeho velkým fanouškem.. ()

ViolaK 

všechny recenze uživatele

Zatim mam za sebou 1. serii a ta je naprosto dokonala. Oba hlavni herci predvedli skvele herecke vykony a scenariste nam predlozili neuveritelne chytlavy a propracovany pribeh. Kdyby to slo, dam tech hvezd sest. ()

michaldvorakoo 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, ve kterém divák stále čeká na to co se stane, se seriál dostává do neskutečných obrátek, které gradují každým dílem. Absolutní dominance se kterou válcuje celý seriál herecký výkon Matthewa McConaugheyho, pak trochu vrhá do stínu vynikající výkon amerického balíka Woodyho Harrelsona. Jeden z nejlepších seriálů všech dob. ()

rajot 

všechny recenze uživatele

1. sezóna: 93% (opravdu masterpiece). 2. sezóna těžící pouze ze jména té první: 38% (z toho 8% za úvodní znělku. Obsadit do takovýhle role V.Vaughna byl ještě větší fail, než jsem se obával, a napětí? Nula). Doufejme, že třetí sezóna zažije buď těžkej restart, nebo možná radši už vůbec nebude. ()

Vajnlich 

všechny recenze uživatele

První série i druhá série má jedno společné myslím si, že by z toho byl super tří hodinovej film. Opravdu se to dost vleče a nevím jestli je to ku prospěchu. Možná to má tak být, že se těšíte na další díl, ale podle mě je lepší nenechat diváka vydechnout, než ho zbytečně nudit a pak znovu napínat, aby si pustil další díl. V první sérii exceluje Matthew McConaughey i když jsem na to koukal kvůli Woody Harrelsonovi (kterého mám opracdu rád), ale musím přiznat, že tady hrál jen druhé housle. Ale opravdu to stojí za vidění a vydržení tý počáteční nudy. Druhá série je nemlich to samí. Pomalý rozjezd a čekáte co se z toho vyklube. Super je jak Colin Farrell tak k mému překvapení i Vince Vaughn kterého znám jen jako né moc dobrého komediálního herce, ale tady mu to fakt sedne. Pozor spoiler: Druhá série má u mě jen pouhé tří hvězdy a to kvůli tomu zasranýmu konci. Už od poloviny posledního dílu jsem čekel průser. Říkal jsem si buď to bude pecka a dopadne to pro mě dobře happyandem a bude to jak smrtonastná zbraň kterou fakt miluju a všechny ty skurvisyny postřílej a přijedou do Venezuely na zasloužený odpočinek. To by se mi fakt líbilo a můžete mě mít za staromódního troubu, ale tak jsem to cítil a myslím, že by si to tato série zaslloužila. Ale né musej to udělat přesně tak jsem tušil už od tý toby kdy Colin Farrell sjede z dálnice, aby se podíval na svýho syna. Nechaj je oba dva chcípnout (nejdřív jsem si říkal, že třeba jen jednoho a i to by jsem byl nasranej) Né musej to úplně pohnojit. Nevím proč, jestli to pak dává filmu nějaký hlubší podtext či co, ale pro mě je to jen prostě další zmařená šance natočit super byják na který se rád kouknu znova. Tím to prostě úplně zabili. Obrovská škoda . ()

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama