Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 18
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Videa (70)

Trailer 18

Recenze (1 519)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ještě temnější a výživnější než jsem očekával. Cary Fukunaga je prostě ponurý ďábel, jenž se evidentně vyžívá v atmosféře tak nepopsatelně temné a depresivní, že by z se z ní detektiv Somerset či seriálový Hannibal podělával strachy ještě tak týden. Celé je to navíc doprovázeno naprosto bezchybnými hereckými výkony obou hvězd, z nichž bych vám toho lepšího nedokázal vybrat ani s pistolí u hlavy, a vskutku lahůdkovým scénářem, díky němuž bylo čekání na další epizody opravdu bolestivé a už dlouho se mi nestalo, abych na následující epizody skoro nemohl dospat. Jasná seriálová pecka roku. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

F.B.I. v roku 2012 opätovne otvára prípad z 3 januára 95´, kedy bola rituálne zavraždená Dory Langeovej z Louisiany. Vyšetrovaním bol poverený novovytvorený pár kolegov Rust Cohlen a Martin Hart. Podarí sa dvom úplne odlišným, špecifickým osobnostiam vypátrať šialeného vraha? Prvé časti série nenasvedčujú tomu, že by sa malo jednať o tak vysokú kvalitu prevedenia detektívneho seriálu, ako je to prezentované užívateľmi ČSFD. Režisér sa prevažne zameriava na vykreslenie charakterov osôb formou interview, než vyšetrovaním samotného skutku. Popravde, napriek tomu, že si nemyslím, že by to nebolo "treba", trošku ma to nudilo, a hlavne rušilo. O mimoriadne temnej atmosfére z môjho pohľadu teda nemôže byť ani reč. Zlom nastáva ku konci piatej časti. Divák sa postupne začína dostavať do obrazu a príbeh je z ničoho nič emotívnejší. Až na "pár" drobností pôsobí pomerne realisticky. Záver nie je tak strhujúcim, ako by si človek prial. Od určitého momentu režisér prezrádza rozuzlenie, takže moment prekvapenia sa vytráca ako bublinky z rozhrkanej Santovky. Já neviem. Nechápem. No mne proste toto hodnotenie (94%) príde veľmi nadhodnotené. Bez ohľadu nato, ako skvele je tento seriál natočený, či vďaka hereckým výkonom zahraný. ()

Reklama

hellstruck

všechny recenze uživatele

PILOT - Jak někdo může mít pětihvězdičkový pocit z hodinového tichého handrkování dvou policistů - v autě, poté v kanceláři a nakonec u rodinného stolu - moc nechápu. Na to, že True Detective rekordní rychlostí přeběhl takové pecky jako Game of thrones, je pilotní díl bolestivě nudný. Popravdě jsem ještě neviděla vyšetřování, ve kterém by nenastal během dílu žádný zvrat a všechno bylo tak pomalé, tiché, nejasné a nezajímavé.. Ale vidím to na dobrou reklamu, slavná jména a úspěch už byl zaručený ještě před premiérou. Tyhle ovčácké ovace a hype na čsfd a kdekoliv jinde příliš nechápu. Já se budu do druhého dílu vyloženě nutit. A jestli do konce série zlepším názor (pokud ji někdy dokoukám), tak asi sním vlastní botu. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.Séria_ Režisér Cary Fukunaga sa vie svojou pochmúrnou atmosférou úžasne predať, plusom herecké výkony, po prvej časti moc spokojný... /80%/ ____ 2.Séria má výborných hercov ako je Farrell, McAdams, Vaughn, či dokonca Taylor Kitch čo to dá ale na druhú stranu zas príšerných priemerných režisérov na čele s Justinom Linom. Tam to teda trpí rapídne, detektívny príbeh prevažne vyznie tak polovičato, nežistne skoro až sucho, grády tomu dodá len spomínané herecké obsadenie. Nie-happyend záver to dáva až nečakane dosť dole, tam to dosť škodí. Sklamanie. /65%/ ___   ___4.Séria_Nočná krajina__ Normálne že prúser, kde je snaha o navodenie nejakej tajomnej indiánskej mysterióznej atmosféry ale ide to ale že úplne vedľa. Priam otravná zlátanina pri danom obsadení a aj prevedení. Bieda. Pre koho vôbec tieto bláboli vôbec točia. /35%/ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

První série True Detective svou propracovaností ve všech směrech přepisovala televizní historii a bylo jasné, že nemá smysl se ji zkoušet vyrovnat. Už po oznámení tvůrců, že druhá série bude jiná, bylo jasné, že tím myslí horší. Ovšem já tuto cestu, kterou zvolil Pizzolatto, beru. Podle mě je lepší posrat nový formát, než kopírovat tu dokonalou fresku a nakonec být za lempla. Nové a znovu netradiční obsazení se sice snažilo, ale na McConaugheyho s Harrelsonem nemělo ani náhodou. McAdams je až příliš zajetá v romantických komediích a těžko se jí věří jiné polohy, Vaughn se svým jedním výrazem nudil a Kitsch to byla naprostá střela mimo. Farrell z toho nakonec vyšel jako hvězda největší. I když Pizzolatto zklamal v rovině vyšetřování případu, tak v temných koutech lidské duše má znovu silné momenty, které připomínají zlaté časy metafyzické první série, na kterou ta třetí velice stylově navazuje. 1. série: 100%, 2. série: 80%, 3. série: 90%. ()

Galerie (693)

Zajímavosti (65)

  • V deníku Dory (Amanda Rose Batz) se objeví zmínka o žlutém králi. Přestože se může zdát, že jde jen o výplody Dořiny nemocné a zdrogované mysli, jde ve skutečnosti o odkaz na knihu hororových povídek Roberta W. Chamberse "Král v žlutém rouše", která vyšla v roce 1895. Zmíněno je také město Carcosa, které bylo podle Chamberse městem zničeným nepředstavitelnými nadpřirozenými silami. (ČSFD)
  • Rust Cohle (Matthew McConaughey) během výpovědi kouří cigarety Camel Blue Lights (distribuované pouze v USA) a pije pivo texaské firmy Lone Star Brewing Company. McConaughey dříve hrál ve filmu s podobným názvem Osamělá hvězda (Lone Star, 1996). (Punisher)

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama