Reklama

Reklama

Temný případ - Série 3

(série)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2019, 8 h 11 min (Minutáž: 55–76 min)

Tvůrci:

Nic Pizzolatto

Hrají:

Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo, Scoot McNairy, Ray Fisher, Sarah Gadon, Michael Greyeyes, Mamie Gummer, Emily Nelson, Jon Tenney, Rhys Wakefield (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Oceňovaný seriál Temný případ se vrací na HBO se třetí řadou, která se točí kolem nové kauzy a pyšní se impozantním hereckým obsazením. Mahershala Ali ztvárňuje postavu vysloužilého detektiva Waynea Hayse, který je už pětatřicet let sžírán případem zmizení dvanáctiletého chlapce a jeho desetileté sestry, k němuž došlo v arkansaském městečku West Finger. Zatímco stárnoucí Hays, jemuž začíná selhávat paměť, prochází podrobnosti svého vyšetřování s producentem dokumentu o tomto skutečném zločinu, je nám umožněno nahlédnout nejen pod pokličku případu, ale i Haysovy minulosti. Sledujeme události v roce 1980, kdy došlo k vraždě, a v roce 1990, kdy šokující objev znovu vyvolal o tento děsivý případ zájem. Skrze vzpomínky poznáváme klíčové postavy jako jsou Roland West (Stephen Dorff), Wayneův partner v době vraždy, učitelka a spisovatelka Amelia Reardonová (Carmen Ejogová), stejně jako okresní úředníci, agenti FBI, členové rodiny a podezřelí. Každá z osmi epizod poodkrývá další kousek skládačky toho, co se oné osudné noci v roce 1980 stalo, a zároveň odhaluje, jak tato událost ovlivnila tolika lidem život. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (219)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak predovšetkým, tretia séria True Detective nie je o nič slabšia ako predošlé dve, akurát obsahuje niekoľko nedostatkov, ktoré mi nedovolia ohodnotiť ju plným počtom hviezdičiek. Nedostatkov týkajúcich sa logiky, nesofistikovaného posúvania deja a očakávaných point. Pizzolatto scenárista má svoje slabé miesta a potom tie neskutočne silné, ktorými to dokáže kompenzovať. Napríklad je takmer zázrak, ako výborne funguje záverečná epizóda, aj keď to “šokujúce” rozuzlenie proste uhádnete, sklame vás a ešte k tomu je tá flashbacková scéna vlastne vcelku trápne zrežírovaná. Pretože 20 minút, čo príde, keď už by mal byť koniec, tie s vami proste zamávajú, a to raz, potom znovu, a potom zas, uprostred titulkovej sekvencie - piatej časovej roviny filmu. A nechajú vás zamyslene pozerať na tmavý monitor. 90% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem moc rád, jak to celé nakonec skončilo. Ať už se to týká (ne)vyšetření případu, tak hlavně samotného, hlavního hrdiny detektiva Hayse. Ta skládačka, která se plnila tolik dlouhých let nakonec do sebe zapadla a že některé dílky a to hlavně na konci trošku skřípaly, to zase není pro mě až tak podstatné. Jako celek je to skoro bezchybné, herecky a výpravou také a jen fakt, že mi předchozí série líbily o něco míň mi brání v tom, abych zase po čase změnil svou seriálovou topku. ()

Reklama

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Napůl dusná, fantasticky nasnímaná kriminálka se skvělým Alim, napůl vyhoněná zhovadilost bez špetky pokory. Třetí řada Temnýho případu je prostě osmidílnej paradox. Rád bych to totiž z řady důvodů sežral Pizzolattovi i s navijákama. S každým subjektivně nekonečným rozhovorem hlavního hrdiny s manželkou mi ale v hlavě padaly hvězdy. Z původních pěti na slabý tři. Něco si přejte. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

V kavarne na vas pomrkava barista. Po pulhodine priblbleho usmivani se jeho smerem a diskretniho zkouseni podpisu “pani Baristova” na ubrousek pocamrany kafem zjistite, ze mu pri zdobeni latte jen vletela do oka mleta skorice. Zhruba stejne podvedeny se clovek citi po dosledovani Temneho pripadu. Vubec tu nefungujou ty tri casove roviny ani ten motiv ztraty pameti, tvurci s nima mohli nadelat velkou paradu (skvela nahravka napr. na nespolehliveho vypravece), ale misto toho s nima vlastne neudelali nic. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malinko opět něco jiného. Rozhodně zajímavé pojetí prolínání časových linií a postupné skládání střípku. Možná se občas tvůrci nevyvarují zdlouhavějšího natahování zápletky, na druhou stranu mě osobní rovina a budovaní charakterů postav bavilo. Ve finále samotný případ není tak vyhrocený, tolik wou jako v předchozích sérií a někteří diváci budou remcat. Já osobně jsem spokojen, byť je asi zatím třetí série „nejslabší“, pořád se jedná o vysoce nadprůměrnou žánrovku…….85% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Hodiny ve výslechové místnosti měly fungovat, ale v průběhu výslechu je skriptka pro jistotu zastavila na 8:40. Tento čas ukazují minimálně 2 minuty. (klukluka)
  • Začátek třetí série připomíná případ tzv. Trojky ze Západního Memphisu (West Memphis Three). Podobnost je v počtu podezřelých, jejich věku, náklonnosti k tvrdé muzice, dětech jako obětech zločinu i místu (Arkansas). Další průběh seriálu se od tohoto případu liší. (.se)

Reklama

Reklama