Reklama

Reklama

Junkyard

  • Nizozemsko Junkyard
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Drama / Thriller
Belgie / Nizozemsko, 2012, 18 min

Režie:

Hisko Hulsing

Scénář:

Hisko Hulsing

Hudba:

Hisko Hulsing

Obsahy(1)

Muži, okradenému a následně zavražděnému v metru, se v poslední vteřině před smrtí promítnou před očima zlomové události jeho života. Film poutavým způsobem vypráví jeho tragický příběh z periferie města plného kriminality a obchodu s drogami. Akční snímek využívá techniky rotoscopie a vyniká i hereckými výkony jednotlivých představitelů. (Filmový festival Litoměřice)

(více)

Recenze (3)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je dámy a pánové vážně dobrá záležitost, krátká sonda do pár momentů z životů dvou kamarádů, co bydlí poblíž jednoho dost divného šrotiště. Stránka animace je velmi fajn, sice nic vyloženě výtvarně kulervoucího (pro čsfd cenzora, to je tradiční terminus technikus francouzských hráčů v petanque), ale je to přesně ten druh animace, který zvládne fungovat pár minut i v celovečerní podobě (a jak dí Kaylin, ta podoba s animací Ariho Folmana tu je). Děj je sice překvapivý asi jako obsah krtčího doupěte (modré kalhotky a zprzněná myšička, to dá rozum), ale i tak dokáže vykouzlit příjemnou atmosféru, velká škoda je ale příliš na pilu tlačícího rámce, který se dějově odehrává v dospělosti oněch chlapců. Další z xy důkazů, že Oscarové animáky, krátko i plnometrážní, jsou ještě větší fraška, než hrané oscarovky a to je co říct. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když se zvolí správná kresba a styl animace, může pak vzniknout zajímavé, silné dílo, a to hlavně pokud je zde silný příběh. Tohle se v kraťasu "Junkyard" spojilo a jsou zde skvělé momenty, které jsou podtrženy celkem tíživou atmosférou a prvky, které si s animáky většinou nespojujete. I v tomhle je jeho síla, ač pravda, docela to animací připomíná "Valčík s Bašírem". ()

rmar 

všechny recenze uživatele

Výborná animace a silný příběh o osudu dvou kamarádů odmalička, jejichž cesty se rozešly… Perfektně načasovaná rámocvě retrospektivní kompozice postupně odhalující celý příběh s krásně depresivním vizuálem popisující rozklad přátelství. Nejde o žádné inovativní dílo, animace, režie, příběh, prostě žádná složka nepřináší žádné filmařské inovace, ale jde o klasiku dobře rozehranou v krátkometrážním formátu. Zhlédnuto na mezinárodním festivalu AniFest a ve své kategorii zasloužená výhra. ()

Reklama

Reklama