Reklama

Reklama

Coldplay: Live 2012

(koncert)

Obsahy(1)

Skupina Coldplay vydává koncertní film s názvem Live 2012. Film režíroval Paul Dugdale, jenž má za sebou práce na koncertních DVD Adele nebo Prodigy. Záznam byl pořízen na vystoupeních v Paříži, Montrealu a Glastunbury 2011. “Chtěli jsme natočit film, který by byl tak intimní, jak to jen výpravná show umožní,“ svěřil se režisér. Základem celého nosiče je záznam nedávné show v pařížském svatostánku Stade de France, kde kapelu sledovalo 75 tisíc lidí. Kapelu na pódiu doprovodila například i zpěvačka Rihanna, která si s kapelou vystřihla jejich společný hit “Princess Of China“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Na Coldplay jsem v září byla potřetí, ale byl to zatím jejich nejlepší koncert, stála jsem v první řadě a v naprosté euforie jsem jen vesele mávala rukama nad hlavou, smála se jak šílená, chvílema měla slzy v očích, neschopná pojmout všechny ty vjemy ... a to přesně vystihuje tohle DVD a hlavně konečně jsem byla schopná obdivovat všechno, co se na tom koncertě nedá stihnout vnímat ... protože si to jen hrozně užíváte... Celé je to čistá radost :) já se i na té sedačce v kině pořád hejbala ... dokonalé ... A promluvy mezi písněmi naprosto zapadají do celého toho zapomenutí na okolní svět, když jste součastí té energie, kterou Coldplay na tomto koncertě dokáží vytvořit ... a ano, Coldplay svými svítícími náramky tvoří novou historii, Coldplay jsou tím, čím byli U2 na turné k Zooropě a Popmartu... A ano, Chris Martin se díval lidem do očí na posledním turné... ! Amen. [13.11.2012 Praha, Slovanský dům, 20:00, sál 1, řada G, sedadlo 15] ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Coldplay svým turné k jejich zatím poslední desce potvrzují, že dorostli do velikosti stadiónové kapely a převzali tak pomyslnou štafetu od kolegů z U2. Jejich show je vizuálně propracovaná do nejmenších detailů (zimomriavky při skladbě Charlie Brown jsou tak i díky tisícům svítících náramků zaručeny), ale nemůžu si pomoct, Coldplay mě prostě víc bavili, kdy jejich live performance byla v první řadě o hudbě... Naštěstí ale Chris Martin a spol. nesklouzávají k levné (ne, toto levné opravdu nebylo) cirkusové atrakci, jejich kvalitní hudba to prostě nedovoluje a když už nic jiného, určitě si z jejich koncertu odnesete plný ranec dobré nálady a energie. Někomu může vadit fakt, že Live 2012 není ucelený záznam jednoho vystoupení, ale celý setlist je poskládán z různých představení, mně to však vyhovuje, zajímavý náhled na jejich prozatím největší show (a i ty tradiční klišé, jak je toto tour nejlepším v jejich historii a jak se jako kapela hrozně semkli, jsem těm klukům vážně věřil). Nejnezapomenutelnější moment: song Viva la Vida z vystoupení v Glastonbury 2011. ()

Reklama

Darneth 

všechny recenze uživatele

Prznění starých songů,patetická nová deska vyloženě plná plků a vymumlaných vsuvek. Coldplay zřejmě zažívají svou první barvitou krizi a chtějí být hlavně styloví. Potěšil mě maximálně obrazový vjem a svítící náramky. Přesto jsou pro mě stále ctěnými favority ze země krále Artuše, ze země octových chipsů a čaje s mlékem. Viva la vida rulez! ()

matab 

všechny recenze uživatele

Dokument k nejefektnějšímu a nejzajímavějšímu turné roku 2012. Které představuje podle mě současná nejlepší kapela na světě. Naprosto dokonalá vizuální i zvuková stránka ukazuje skvělou atmosféru všech koncertů. Naštěstí jsem byl i na živo v Praze takže mohu říci, že to bylo ještě mnohem lepší než je to ve filmu. Jen škoda právě toho, že tam nebylo nic z Prahy. :-) ()

Dvojirakri

všechny recenze uživatele

Vím přesně kdy se to stalo, protože to mám docela dobře zdokumentované, jen si nejsem jistý tím jestli šlo přímo o tento živák, na tom ale moc nezáleží, hlavně že se to stalo. Byl první červencový večer, měl jsem dovolenou a z Harrachova jsem se vyškrábal na Voseckou boudu na krkonošském hřebenu, cca 22h, bylo nádherné počasí, úžasná viditelnost do dálky, ale dělala se zima, bouda byla stále otevřená a já se oproti plánu rozhodl zde přenocovat. V restauraci byli asi čtyři lidé, v TV běžel fotbal, utkání MS v Rusku, hrálo Chorvatsko a kopaly se penalty, a barman do repro pouštěl koncert z notebooku, hudba mi byla povědomá ale kapelu jsem podle jména neznal, tehdy jsem byl poměrně hluboko ponořen v Black metalu a dalších extrémních odnožích. Moc rád jsem ale usednul ke stolu, pil pivo, koukal na fotbal a.. poslouchal. Druhý den ráno jsem ve 4h vyrazil na cestu směrem ke Sněžným jámám, bylo asi -5°C a všechno bylo šedivé a pokryté jinovatkou, do toho jasná obloha, východ slunce a úžasná dohlednost. A k tomu mi v hlavě hráli Coldplay. Ta kapela se kterou jsem se večer předtím seznámil. Tak nádherně to všechno do sebe zapadlo a já objevil hudbu která se mi stala vlastní. Od té doby už nic nebylo jako dřív... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Dokument se skládá ze záběrů koncertů v Paříži, Madridu a Montreálu. Jedna z písní je pak záznam vystoupení na Glastonbury festivalu. (zajda404)
  • Coldplay nechali pro své turné "Mylo Xyloto" vyrobit speciální svítící náramky, které fungují na principu LED technologie, tzv. Xylobands. Diváci je dostali u vstupu na koncert a behěm show se všechny jednotně rozsvítily při odbržení signálu rádiových vln, které měly dosah zhruba 400 m. Po skončení si je všichni fanoušci mohli odnést domů. Coldplay se stali první kapelou, která tuto technologii při svých vystoupeních použila. Náramky byly současně největší položkou v rozpočtu turné. (zajda404)
  • V rámci svého turné nazvaného "Mylo Xyloto" zavítali Coldplay i do Prahy. Koncert se uskutečnil 16. 9. 2012 na stadionu v Edenu. (zajda404)

Reklama

Reklama