Reklama

Reklama

Hubert a Staller

(seriál)
  • Německo Hubert und Staller (více)
Trailer
Německo / Rakousko, (2011–2024), 153 h 10 min (Minutáž: 48–100 min)

Hrají:

Christian Tramitz, Helmfried von Lüttichau, Michael Brandner, Annett Fleischer, Paul Sedlmeir, Carin C. Tietze, Karin Thaler, Monika Gruber (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(182)

Obsahy(1)

I vraždu lze řešit s nadhledem. Německý kriminální seriál o dvojici svérázných venkovských policistů. Hornobavorská víska Münsing sice čítá něco kolem čtyř tisíc obyvatel, ale přesto o ospalosti nemůže být řeč. Alespoň ve fiktivní podobě této usedlosti v seriálu Hubert a Stahler, kde je dějištěm eskapád tamního policejního sboru, ale i mnohých kriminálních případů nejrůznější povahy, od vražd přes vydírání až po únosy. Kolorit úsměvného seriálu vychází především z charakterů venkovských policistů v čele s titulními hrdiny. Franz Hubert a Johannes Stahler představují uniformované variace Laurela a Hardyho, jejichž přízemní a selský přístup přináší překvapivě efektivní výsledky. Zatímco první jmenovaný má k případům pragmatický a k životu misantropický přístup, druhý je zapálený fantasta, který práci u policie vnímá coby své životní poslání. Skvadru jak vystřiženou z Policejní akademie dále doplňuje nadutý a tupounský policejní rada Reimund Girwidz a pochůzkář Martin Riedl, ukázkový jeliman. Protipól k humpoláckým mužům zákona představují zdejší ženy jako novinářka Barbara Hansenová, patoložka Anja Lichtová či provozovatelka kavárny Sabrina Rattlingerová, které se vyznačují inteligencí, nadhledem a důvtipem.
Seriál Hubert a Stahler se stal v Německu jedním z největších hitů posledních let. Koncept na svěží mix nenáročné kriminálky a lidového humoru střílejícího si z autorit vzešel ze skečů, které předváděl populární komik Christian Tramitz ve svém zábavním pořadu Tramitz and Friends spolu s Helmfriedem von Lüttichauem. Postupně vykrystalizovaných figur, které následně oba zosobnili, a výsledného seriálu se ujala německá veřejnoprávní televize ARD a zařadila jej jako součást volného cyklu kriminálek Heiter bis tödlich (Smrtelně rozjařilé). Na základě diváckého úspěchu byl seriál Hubert a Stahler jako první z tohoto cyklu rozšířen na více sérií, celkem dohromady čítajících 66 dílů. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Von Lüttichau s Tramitzem jsou brutální dvojka. Kde se ocitnou tam je mrtvola. Jejich styl vyšetřování je neuvěřitelný a jejich znalosti neznají mezí. Někdy sám nevím, jak dopadnou vraha. Kdyby z těch zločinců sem tam nevypadlo přiznání, tak mám dojem, že v tomhle seriálu sedí samí nevinní. No ale mně ti dva zkrátka baví. Staller: "Kdo tady v okolí vypadá jako Japonec?" Hubert: "Možná nějakej Japonec" a tak je to pořád dokola. Samozřejmě není to žádný veledílo, ale mě se to líbí. ()

tejcek 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická ústřední dvojice. Jsou to sice venkovský balíci, ale seriál nesklouzává k prvoplánové lidovosti. Naopak, postavy i příběhy jsou prezentovány s velkým nadhledem. Sympatické jsou rovněž ženské postavy. Čekal jsem ukradené slepice a nedělní hospodské rvačky, Hubert se Stallerem však v prvních dvou dílech, které jsem zatím viděl, řešili hned dvě vraždy. Pěkně napsaný oddechový seriál, u něhož se těším na další díly. ()

Reklama

Johgas 

všechny recenze uživatele

Mě to teda zatím baví, ale po cca 10 dílech mi přijde, že se to opakuje. Zápletky jsou docela divné, ale ono tu ani nejde o vraždy, ale o proces jejich "luštění". Ti dva jsou fakt balíci. A jejich nadřízený jakbysmet. EDIT: Po prvních dílech druhé série jsem musela hodnocení snížit o hvězdu. Už se to opakuje, nepřináší to nic nového. Postavy se chovají ještě divněji než v první sérii. Druhá série je spíše trapná než vtipná. ()

Dzony 

všechny recenze uživatele

Konečně něco normálního. Normální lidi, ne superhrdinové z posiloven a salónů. Normaní akce, ne ninja skoky a přemety alá Superman. Žádný smích na tlačítko v pozadí. Normální (nekanální, nežumpový) humor. Prostě je to milá podívaná a odpočinek u TV. Na nic si to nehraje a je to vlastně taková nadsázka až parodie na ty hrůzy,co se dneska točí....díky za to. ()

luga 

všechny recenze uživatele

Na první pohled odpad, leč na třetí a desátý? Skvostné :-) Samozřejmě, nelze brát paušálně v rámci U, ale v rámci žánru? Dostali mě. Co je lepšího před spaním, po celodenní únavě z práce a po zprávách, než groteska? Nechci omlouvat, ani vysvětlovat, moje tak vysoké hodnocení. Nebudu skrývat své pocity, prostě ty hlášky a výjevy mne dokáží rozesmát a to se mi v poslední době, bohužel, málokdy stává. ()

Galerie (1 547)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama