Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Juha Berg je třicetiletý beznadějný opilec žijící kousek od Helsinek v Kallio. Nemá v plánu měnit své způsoby – baví ho náhodné sexuální románky, adrenalin včetně špetky násilí a samozřejmě alkohol, kterým se nejen baví, ale i dokonce na něm i vydělává – sem tam odnese vratné lahve. Jeho spokojený život v alkoholovém oparu se ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se zamiluje do Tiiny. Jejich randění se rychle mění v partnerství a Juha tak neohrabaně balancuje mezi zdánlivě funkčním intimním vztahem a svým starým životem. Jeho nejlepší kamarád Kristian a expert přes erotiku Mikael se snaží získat starého opilce Juhu zpátky. (Cinemax)

(více)

Recenze (29)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film už jenom se čtyřkou na žíle a na traktoru sedící. Už jsem si zvyknul na to, že Finové jsou blázni. Netušil jsem ale, že udělají satiru na způsob života některých z nich. Jediný, co mi v tomhle filmu snad chybělo, tak výherní bedny v obchoďácích. Asi jim to pořád narozdíl od toho chlastu ještě přijde normální. Každopádně tahle nekorektní komedie u mě okamžitě stoupla v top brutálních komedií v rámci Evropy a řadí se do seznamu těch nekorektních, na které nikdy nezapomenu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Proti tomuhle magorovi jsem i já předseda Mensy. Hlavní hrdina je naprostej geroj u kterýho se absolutně nedá předpověďět co udělá v příštím okamžiku, jen si člověk může bejt jistej že to bude velkolepá píčovina. Myslel jsem si, že naše klučí párty zakončené občasným příjezdem členů ze spolku pomáhat a chránit bývaly hodně divoký, ale zakončit pánskou jízdu souloží dvouch učástníků, to nás ještě věru nenapadlo. Z hlavního hrdiny by se měli vzít příklad hlavně mladý lidi, aby se začali chovat na nějaký vyšší úrovni. Zábavně nekorektní filmová oslavě ochlastů a chlastání by se měla povinně promítat na každý základní škole místo tělocviku aby měli děti konečně pořádnej vzor. Film jak dělanej pro mě, uživatele dobytek a další podobně slušný lidi. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Slušně rozjetá NEKOREKTNÍ PRASEČINA (oficiální terminus technicus), jedna z těch naprosto ideálních pro domácí degustaci lihovin a kvašených nápojů s podobně postiženými osobami. _____ edit: Napotřetí učiněno šokující zjištění, že je to laskavé i za střízliva (částečně i díky hodně vděčnému finskému jazyku). (4,5*) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Totálny úlet, maximálne bláznovstvo v podaní fínskeho magora Juhu Berga. Fíni opäť dokázali svoju filmovú kvalitu a obrovský potenciál zaujať diváka, či už ide o drámu, alebo ako v tomto prípade, o komédiu. Juha Berg, totálny magor, pošahanec, imbecil a alkoholik (alkohol má však pod kontrolou :D), nevie čo so životom a tak sa sústredí iba na jednu vec, ktorá mu ide najlepšie - alkohol a s tým spojenú nespútanú zábavu. V jednej veci je ale neprekonateľný majster. V impulzívnom chovaní, čo je zdrojom mnohých komických situácií. Raz však stretne ženu, kvôli ktorej je ochotný povedať poháriku nie. To sa však nepáči jeho verným kamarátom z mokrej alkoholickej štvrte.... V každom prípade Juha Berg vie, ako sa baviť, Hangover sa môže schovať :). Škoda, že na konci tejto skvelej komédii trochu došiel dych, inak by to bol jasný plný zásah. Už dávno som sa tak nebavil. 85/100 ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Film s několika názvy spojuje v jedno Juhova nepředpovídatelná mysl, která vymýšlí a koná v podstatě zároveň. Žije pro každý okamžik, chvíli také pro někoho druhého, dokáže se obětovat, je kamarádský, ale chlast, je chlast. Excelentně zrežírovaná experimentální úchylárna s prvky skvělého absurdna a nekompromisním humorem bez hranic. Jednoduše film, se kterým se nevy*ebává ! Jak by řekl Juha. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Finové jsou Japonci západu. To už je léty prověřená pravda. Takže není divu, že právě odsud vzešla jedna z největších prasáren, kterou filmové plátno kdy spatřilo. Alespoň v rámci "komedie" určitě. Bezhlavá jízda proložená hektolitry alkoholu s hlavními "hrdiny", kteří prakticky nikdy nestihnou vystřízlivět natolik, aby je potkala kmotra kocovina... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Oslava alkoholismu, coby nástroje ke šťastnému a spokojenému životu. Absolutně netuším, jestli se tímto filmem pokoušel říct básník něco víc. Nepředpokládám to. Snímek se nejspíš nesnaží říct vůbec nic. Co mě oslovilo, je bohatá škála nejrůznějších prasečinek, velmi daleko za hranicí nevkusu. Hlavní hrdinové jsou absolutně skvostně vybraní retardi, takže se může divák těšit třeba na kálení na pizzu, strčení použité záchodové štětky do krku apod. To vše zcela spontánně bez hlubšího zamyšlení. Kdo by také nějaké zamyšlení od podobných lidských trosek čekal. Absolutní zlatý hřeb celého snímku je naprosto šílená oslava Nového roku zakončená záběrem pářících se fešáků, který mě dlouho bude strašit ze spaní. Vůbec, film obsahuje pár takových momentek, díky kterým si ho budete velmi pravděpodobně pamatovat i dlouho po zhlédnutí. Bohužel, či bohudík. Záleží na úhlu pohledu. Vlastně ani nevím, jestli jsem vůbec někdy viděl takhle zvrácený snímek. Tvůrci se s tím opravdu nemazlili a mně se na Finsko naskytl zcela nový pohled. Nějaká ta větší výtka by se samozřejmě i tady našla. Spojovací vata snímku stála v mých očích opravdu za hovno a dost celkovému dojmu škodí a můj pohled na snímek je ve finále dost rozporuplný. Rozhodně však musím ocenit absolutní originalitu. Já se opravdu s ničím podobným nikdy nesetkal. Použitý humor není přesně mým šálkem kávy, ale několikrát se těm finským potvorám moji bránici rozkmitat přeci jen podařilo. Od režiséra snímku bych v budoucnu riskl klidně něco dalšího, protože má zcela osobitý rukopis, tu nejzvrácenější mysl a zřejmě nikde nekončící odvahu. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Dostalo se mi opravdu vyjímečného zážitku. Totálně odporného, ještě víc zvráceného, s minimálně dvěma cisternami alkoholu všeho druhu. I když se snažím sebevíc, nedokážu si vzpomenout, jestli jsem něco vůbec podobného viděl, ale asi ne. To zhola nic nemění na faktu, že Suomi totálně zaváleli a natočili divokou, alkoholovou jízdu, jakou svět ještě neviděl. A o čem to vlastně celé bylo? To fakt kurva nemám páru! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

A kde na ten všetok chľast vlastne brali peniaze? ... nič podobné som ešte nevidela, až na niektoré trápne momenty som sa naozaj bavila, lebo netreba to brať až tak vážne. Alebo oni to vážne brali? :-D najlepšia scéna pre mňa z celého filmu bola tá, kde bol na malú chvíľu Juha Berg sťahovačom pián. Toto celé nebolo totálne našrot, ale totálne šialené. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Další Pařba ve Vegas? Bohudík ne. Tady kráčí o umění žít - sice krátce, zato intenzivně... Pohled do finského předpeklí skrz občany druhé kategorie, se spoustou prima příhod, které prostě nevymyslíš... a jestli je má Lauri Maijalaty ze své hlavy, musel si je tutově nechat vytáhnout hypnózou. Příležitostný pijan jako já se tak může do Juhových stavů morální beztíže docela slušně vžít a zprostředkovaně si vychutnat tu spontánní radost ze života, tu energii, tu všeobjímající širokost srdce i všechna nevyzpytatelná probuzení, divoká dobrodružství, nepřebernou škálu emocí a každodennost svítání v docela jiné poetice, než jak jej zažíváme při cestě do rachoty. V Juhově existenci není místa pro prázdné fráze, Vánoce jsou skutečně šťastné a Nový rok zkrátka veselý a kdyby přece jen vystrčila růžky nějaká ta deprese, ještě je tady finská opilecká hymna... to na povzbuzení. Protože nemám ve své blízkosti žádného Juhu ani Kristiana, filmem jsem se v podstatě proveselila, členům rodin, kde takové štěstí nemají, však veselo nebude, ale dost možná, že nejeden borec juhovského typu začne ronit sebereflexní slzy a na okamžik vystřízliví, a možná právě v tom okamžiku dřímá šance k přelomovému rozhodnutí... I tak bych to viděla... Jinak vivat Joonas Saartamo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Totální šílenost, řekl bych až skoro balkánského střihu, což umocňovala i rychlá dechovka, která film místy provázela. Na mě to ale bylo až moc ujeté, takže byť jsem se několikrát od srdce zasmál a hlavní hrdina mě bavil, celkově mě tenhle chlastem nasáklý blázinec příliš neoslovil. 50% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Juha Berg je prvotriedny profesionál a chľastá prvú ligu. Je to nie ledajaká drina, lenže Juhu to baví, je tomu oddaný telom aj dušou. Naplno, s najvyššími nárokmi a métami, šliape si to na úplný vrchol a bez najmenších zaváhaní. The Example. The Hero. The Legend... Juha Berg! ()

dom156 

všechny recenze uživatele

To je ale hnus velebnosti. Jinak se toto snad ani popsat nedá, prvních 15 minut ještě člověku přijde normální, ale pak se strhne lavinu nevkusu a znechucení. Mám rád drsný i černý humor, ale zde to bylo úplně mimo a nevkusné. Hlavní protagonista je tak odporný, že jsem se modlil už aby natáhl bačkory. A co to jako mělo být na konci hromadné zpívání teda jestli to tak mohu nazvat, jsem myslel že mi už z toho hrabe. Díky bohu, že to má jen 85 minut, jinak bych si asi hodil mašli. Opravdu již toto nechci nikdy vidět a kor v originálním znění, chudák moje uši. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

V prvej polovici filmu som mal také záchvaty smiechu, až som sa zadúšal. Taká znôžka super absurdít sa vidí len málokedy. A tie hlášky zneli vo fínčine famózne. Druhá časť bola žiaľ už serióznejšia, ale ten muzikálový záver, bol skvelou bodkou. ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Dúfal som v solídnu alko-komédiu alebo prinajmenšom satiru, na ktorej sa bude dať dobre zasmiať. No zase sa raz potvrdilo, že Fíni robiť komédie proste nevedia! Buď to pôsobí príliš light, alebo inokedy zas tlačia na pílu ako v tomto prípade a vznikne z toho absurdná fraška plná alkoholickej beznádeje. Po slabom začiatku som čakal, že sa to bude zlepšovať, avšak opak bol pravdou - čím ďalej, tým väčšia blbosť... ()

Necron 

všechny recenze uživatele

podobne jako u sverazu narodniho (rybo)lovu lze ocekavat vtipnou glorifikaci chlastani a alkoholismu, doprovazenou silenymi excesy. na nic si to nehraje, neprudi zbytecnym moralizovanim - finove jsou japonci zapadu .) k hangoverum bych to neprirovnaval. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Místy to byla solidní sranda, místy zase bizár, co se jen tak nevidí. Každopádně ale jeden z nejlepších castingů vůbec, protože taková přehlídka dementů a šílených držek se jen tak nevidí. Po skončení ale zbývá pocit scének slepených k sobě bez nějakého většího smyslu. 60% ()

necisty odpad!

všechny recenze uživatele

Další pařba ve Vegas? Bohužel ani zdaleka ne. Kdybych tomu měl nadržovat a za úvodní sekvenci dal 5 hvězd, tak hned odebírám jednu za nahého hnusného tlustého chlapa, další za detail na znetvořený penis, další za tu "silvestrovskou" oslavu, až se dostanu k dost detailnímu záběru na sex těch dvou hnusáků a ta závěrečná písnička? Proč proboha? Nechápu takové chování ani ve filmu, bál bych se potkat takové individua. Odpady většinou nedodívám, tohle je výjimkou, ale neměl jsem to dělat, jsem z toho znechucený! A nejhorší na tom je, že ani ta ženská nebyla hezká. ... Enšpígle, jestli tě tohle uspokojuje, tak jsi mě poprvé strašně zklamal. Sám chlastám a dělám kraviny, ale tohle je fakt moc. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Někdy je to sranda, jak zhovadilí alkoholici nic neřešej a dělaj zhovadilosti prvního stupně. Obzvlášť obtloustlej Kristian a jeho teplej naci kámoš jsou postavičky jak z děla. No i když Juha Berg se taky lopotí ve vlastní krvi, potu a chlastu vcelku vesele. Moc se nedalo věřit tomu vztahu s Tiinou, ale nesmí se nad tím moc přemejšlet a brát to, jak to je. Kromě toho, že to je hudebně zajímavé a některejma záběrama vynikající, se to ale pak začne docela táhnout. Přeci jen - koukat na alkoholové eskapády pak už přestane být tak vtipné a už se na to prostě jen koukáte. Ale rozhodně to stojí za podívání, aspoň jednou, jedenkrát... ()

Reklama

Reklama