Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento dokument popisuje cestu tří Newyorčanů, kteří se rozhodnou na šest týdnů stát se vegany. Ukazuje také, jak složité může být odhodlat se udělat právě ten první krok a vystoupit z našich stravovacích návyků a že překonání tohoto je možná vůbec ta nejtěžší část. Ukazuje také důležitost znalostí a informací o tom, co vlastně jíme a jak to vzniká, protože právě tím, co jíme, se podílíme na celém procesu výroby jídla, i když před tím někdy raději zavíráme oči a nechceme si připustit zodpovědnost za tolik mrtvých zvířat. Tato zvířata jsou totiž zabíjena velice brutálně a vlastně i zbytečně, protože když člověk vystoupí ze své pohodlnosti a sobectví, vůbec se živit jinými tvory nemusí. (Narya89)

(více)

Recenze (5)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Bolo by jednoduché tento dokument zatratiť, ale beriem podobné snímky ako osvetu a sú pre mňa hlavne informačného charakteru. Teší ma, že sa aspoň niekto pokúsil o niečo podobného a aj keď to nezmenilo život tých, ktorí sa zúčastnili natáčania, možno sa podarilo zmeniť názor hoci aj malej hŕstky divákov. Každá kvapka v mori je doležitá a má zmysel. Musím sa priznať, že ak čítam slaboduchý komentár pod tým mojím dokážem si predstaviť, ako niektorým zabednencom zdvihol mandle a to je celkom úsmevné, no a sranda predsa musí byť, nie? ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*ZELENINA NA BRAVČOVEJ MASTI* Premýšľam, čo mne, ako vegánovi, tento dokument dal a čo môže ponúknuť osobe, ktorá o vegánstve/vegetariánstve premýšľa či s tým začína. Nie veľa: návštevu u lekára pred a po, chabú interakciu troch pokusných králikov s niektorými členmi rodiny a ich nepresvedčivú argumentáciu, rozhorčenie nad praktikami vo veľkochove, kratučký zostrih krutého zaobchádzania s chovanými zvieratami a rozhovory s "expertmi" opakujúcimi jedno klišé za druhým. Najhoršie však je, že celý ten experiment nie je úspešný - pod vplyvom nových a šokujúcich informácií títo traja rozhorčení ľudia zo začiatku vehementne odmietajú akékoľvek živočíšne produkty, no po pár týždňoch, keď emócie opadnú, už rozmýšľajú o návrate k starému spôsobu života a nakoniec mám pocit, že z dlhodobého hľadiska sa vegánkou stane len jedna z nich. Začať s niečím je tak jednoduché, ale vydržať veru nie je. Verdikt v 1 vete: O závislosti na živočíšnych produktoch a o recidíve. 30.10.13 ()

Martin_cz 

všechny recenze uživatele

Jsem vcelku překvapený jak celistvý (alespoň v okrajích) ten dokument je. Nemluví se tam úplně o všech věcech, ale většina je tam opravdu propírána. Je to natočeno celkem zábavnou formou, etická stránka veganství je zmiňována nejvíce, na environmentální se dostává méně (přitom právě u ní jsou argumenty nekompromisní). ()

Reklama

Reklama