Reklama

Reklama

Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God

všechny plakáty

Obsahy(1)

Známý britský vědec a odpůrce náboženství Richard Dawkins řekl, že pohlavní zneužívání je nepochybně odporné, ale napáchaná škoda je pravděpodobně menší než dlouhodobá psychická újma způsobená katolickou výchovou. Zda tomu tak je, musíme rozhodnout podle svého uvážení již sami, ale pomoci nám k tomu může dokument z produkce HBO, ve kterém se ostřílený tvůrce Alex Gibney zaměřil na pohlavní zneužívání dětí, které otřásá katolickou církví a celým světem. Od komorního příběhu několika zneužívaných hluchoněmých chlapců se dostáváme ze Spojených států až do samotného Vatikánu, který ukrývá širokou síť neomluvitelných činů, jež pomáhal splétat samotný papež Benedikt XVI. (Brousitch)

(více)

Recenze (4)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ja som strašne zvedavý, kedy sa ľudia konečne preberú a začnú premýšľať racionálne. Boh je ilúzia. Verte v sami seba. Keď sa Vám stane niečo zlé, príčinou je vaše chybné rozhodnutie, či vplyv iného človeka, no rozhodne nie "nevyspytateľná božia cesta". Keď niečo v živote dosiahnete, pripíšte svoj úspech samému sebe, lebo ste do niečoho vložili energiu. Keď niekto vo vašej rodine umrie, je to preto, že bol starý, alebo chorý, pričom mu nebolo pomoci, no rozhodne neboli na príčine "iné božie plány". Verte alebo nie, KEBY BOH naozaj existoval, neverím, že by sa len tak beztrestne prizeral na svojich najvyšších predstavených, ako si užívajú s malými deťmi. Alebo to snáď máme brať tak, že každý má nárok na akýkoľvek druh hriechu, pričom sa stačí vyspovedať? Keď Vám dieťa zneužije sused, pôjde sedieť, keď to urobí kňaz, bude ho "riešiť" arcidiecéza neexistujúceho štátu ako je Vatikán. Taktiež nerozumiem ďalšej veci. ĽUĎOM vadí imunita sudcov, ale nevadí im imunita kňazov. Vadí im platiť dane, no nemajú problém podporovať organizáciu, ktorá disponuje najväčším bohatstvom na svete, pričom štátu neodvádza ani cent. A to nehovorím o tom, že by pod rúškom pretvárky samaritána mohla šmahom ruky zachrániť celý svet. Že sú kvôli nej podaktorí ochotní opustiť svoju rodinu, no nemajú problém položiť život, snáď ani nemusíme rozoberať. Akurát, že sa potom v človeku vynára jedna základná otázka - TAK KTO JE TU CHORÝ? ()

wick 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument...o pedofilii, odporné přetvářce, lžích a mafiánské struktuře katolické církve. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Už dávno mnou nejaký dokument tak neotriasol. Toto je fakt hnus. Niekto sa kedysi vyjadril, že Gibney neútočí na city ako Moore, ale tu áno. Nečudujem sa, občas to má zmysel. Je inak neuveriteľné, koľko je škandálov v cirkvi aj v našom štáte, často sa o tom hovorí, ale obvinenie nevznesie nikto, nie to ešte aby niekoho odsúdili. Je neskutočné, koľko grázlov je v cirkvi. Oplatí sa to vidieť. Slušne spracované, ale potom, ako som to videl, tak som to musel rozdýchať. Vedel som, že je to zlé, ale že takto, tak to som nechápal. ()

Reklama

Reklama