Reklama

Reklama

Cult

(seriál)
TV spot 1
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2013, 42 min

Kamera:

Attila Szalay

Hrají:

Matthew Davis, Jessica Lucas, Alona Tal, Aisha Hinds, Marie Avgeropoulos, Benjamin Hollingsworth, Zak Santiago, Kadeem Hardison, Ona Grauer (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Novinár Jeff Sefton si už zvykol na to, že má každú chvíľu za chrbtom svojho brata s novou konšpiračnou teóriou. Tej poslednej, podľa ktorej mu chce niekto ublížiť kvôli televíznemu programu Cult, sa rovno vysmial. Lenže teraz, keď Jeffov brat bez stopy zmizol, sa i na neho bratova "paranoja" tak trochu preniesla. Začne sa teda bližšie zaujímať o tento program i o jeho verných fanúšikov. Podarí sa mu svojho brata nájsť? (Carol Pifková)

(více)

Recenze (10)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po pilotu: Zatím poměrně slušná záležitost, která dokáže vybroušenou atmosférou chytnout. V jistých ohledech sice poměrně dosti naivní a přímočaré, někteří herci ovšem dokáží tento neduh solidně vyvážit. Zásadní problém mám ovšem se dvěma ženskými hrdinkami. Policistka ze seriálové reality je příliš nevýrazná a umělá, zatímco Aisha Hinds coby policistka z reality se zapomněla v béčkovém akčním filmu z osmdesátek. Je to právě díky těmto dvěma, proč získává poměrně nadějná show pouze tři. Uvidíme jak dál. --- Po druhém dílu se obávám, aby CW nezařízlo kult předčasně a nechalo dojet alespoň první sérii. Stále se sice jedná o silně naivní a prvoplánovou záležitost, nicméně větší prostor dostává Knepper, což je v jeho případě jen a jen dobře, dokonce to i prospívá celému seriálu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Slovní spojení "psychologický thriller" z wikipedie zatím k pilotu sedí zdaleka nejlépe. Jak tahle neškodná (a možná i trochu zábavná) hra s divákem dopadne? ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Jako byly loni v kurzu seriály s pohádkovou tématikou, tak letos to jsou kulty. A je fakt, že The Following se Foxu povedl o dost víc. Podle traileru mě sice Cult zaujal, hlavně záporák Robert Keeper mě lákal, ale od pilotu to bohužel nepotvrzoval. Cult je přesně ten seriál, který místo jedné odpovědi položí hned dvě otázky. A jak se to tak nabaluje, tak je otázek víc a víc, konspirační teorie se rozrůstá do obřích rozměrů. Konec je spíš k naštvání, než k uspokojení zvědavosti. Líbil se mi hlavně Robert Keepeer v roli Billyho Grimma, i když neměl roli jakou jsem očekával. Taky jsem byl rád, že Alona Tal (Supernatural) konečně dostala nějakou delší roli. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Seriál zrušený dříve než se stačil vůbec rozjet. Za tu krátkou dobu se nepodařilo nic podstatného z příběhu odkrýt, snad mimo "posledního" 7. dílu. Na jedné straně záhadný seriál především s jeho věrnými fanoušky, kde s tím herci neměli asi nic společného a na druhé straně novinář snažící se poodhalit tajemství onoho seriálu, zjistit zakódované vzkazy a nalézt svého bratra .. Mohlo to mít zajímavý děj, bohužel takhle bez významu.. edit: Ani po odvysílání ostatních dílů se na moc toho nepřišlo.. Naprosto zbytečné s tímto začínat.. (hodnocení za 13.dílů - konec) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Příběh špatný, atmosféra špatná, zápletka špatná. K seriálu mě přitáhl zajímavý námět. Postupem času jsem zjistil, že je to jeden z mála jeho kladů. Scenáristé se snažili se o netradiční krimi s mysteriózním přesahem a vyšel jim zmatený mišmaš plný iracionálně jednajících postav a za vlasy přitažených situací. Dokonce i když bych přijal vnitřní logiku děje, tak se všichni chovají jako pošuci. A to nejen ti s vymytými mozky. I ty dvě "rozumně" uvažující výjimky mají k normálnosti daleko. Vizuálně a prostoduchostí seriál evokuje braky osmdesátých let. A aby o tom nebylo pochyb, většinu scén podkresluje hudba připomínající filmy té doby. Vůbec se nedivím, že Cult nepřežil ani do druhé série. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Nápad nebyl špatný a navíc v tom hraje Robert Knepper, tak jsem se docela těšil i když mi bylo jasný jak to dopadne, když to má na starosti CW. Po 7 epizodě seriál zrušen a stažen z programu a o prázdninách dovysílan zbytek epizod. Matthew Davis mi je strašně nesympatický, Knepper tam moc prostoru nedostal a celé je to takové divné. Ale nápad se mi líbil, tak škoda že se nepovedlo. Přednost dávám novince Following, kde také hraje prim kult, ale je to povedenější a krapet drsnější. Po dokoukání zbytku seriálu 50%. ()

pepca72 

všechny recenze uživatele

Jsem u dílu č.6, a musím uznat, že tenhle seriál není vůbec špatný. Myslel jsem, že po seriálu Following, to bude slabší odvar, ale ono je to úplně o něčem jiném a v mnohém lepší. Seriál není tak výpravný a akční jako zmíněný ekvivalent, ale nahrazuje to atraktivním prostředím natáčení seriálu v ateliérech Hollywoodu, dobrý scénář, dobří málo známí herci mimo Kneppera, který je uhrančivě výborný a zajímavou hudbou, která k tomuto dílku sedí jak prdel na hrnec. Uvidíme, jak se seriál vyvine dále a jak dopadne, od Lost jsem vždy na vážkách, aby to zase neposrali. ()

Reklama

Reklama