Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledný a úspěšný vědec Will Caster (Johnny Depp) má velký celoživotní sen: vytvořit stroj obdařený umělou inteligencí i schopností vnímat emoce, který by dokázal soustředit kolektivní vědění a vědomí lidstva. Jeho kontroverzní experimenty z říše snů mu přináší slávu i nepřátele. Extremisté z řad odpůrců umělé inteligence se ho pokusí zastavit a spáchají na něj atentát ve chvíli, kdy je jeho dílo téměř u konce. Sami tím však „božský experiment" uspíší a Will osobně se v projektu transcendence stane hlavním hrdinou. Pro jeho ženu Evelyn (Rebecca Hall) a dalšího vědce Maxe (Paul Bettany) zde totiž neleží otázka, zda je to možné, ale zda je to správné. A co se vlastně stane. Willovo vědomí připojí k super počítači a obřímu vesmíru umělé mysli, kterou sám vytvořil. Důsledky záhy pocítí celý svět. Willova původní touha obsáhnout vědění celého světa se však rychle mění v jiný cíl: získat nad celým světem kontrolu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (859)

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Já si popravdě nejsem úplně jistá, zda jsem plně pochopila, co se mi film snažil říct. To, že náš technologie jednou bude schopná ovládnout, jo, tomu věřím. Taky naprosto rozumím tomu, že žena je ochotná udělat pro záchranu milovaného muže cokoliv a i malý záchvěv úspěšnosti z ní udělá blázna, který slepě věří. Kouzelný byl moment, kdy si tato žena uvědomila koho celou dobu před sebou měla, sebe sama, nikoliv svého muže. Určitě je to zajímavý snímek a určitě se na něj podívám alespoň ještě jednou. V hlavní roli Johnny Depp, kterému opět nemám co vytknout, co chcete takovému herci vytýkat.. A moc se mi líbila přítomnost Morgana Freemana, ten chlap prostě umí, jeho charisma na mě i v jeho věku neuvěřitelně působí! :) ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Mám z toho filmu rozporuplné myšlenky.. Na jednu stranu se mi to líbilo na druhou ne. Třeba konec se mi nečekaně líbil což je v mém případě co říct. Navíc bylo tam hodně nesmyslů a nelogismů a to mě malinko zklamalo ne že by to u jiných filmů nebylo jen tady mě to připadalo přehnané. Dávám 59% silné tři hvězdy na čtyři si myslím že to nemá . ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nedívá se na to vyloženě blbě, ale je to opravdu slátanina, co se snaží tvářit strašně vážně a osudově, ale nejde jí to. Nedrží to pohromadě, negraduje to, postavy jednají nelogicky a herecké výkony jsou skutečně nijaké. Námět samotný je velmi zajímavý a design Willova počítačového království je také velmi pohledný, jinak se ale film vyznačuje především cimrmanovským střídáním prvků očekávání a zklamání... ()

JirkaLexa 

všechny recenze uživatele

Film s velice zajímavým námětem, přesto však nepříliš oslnivý. Těšil jsem se na Johnyho, který teda nebyl zklamáním. Idea "jak lidstvo překročilo onu mez v cestě do neznáma pořád dál" byla již od počátku dána a lákala mě na první pohled. Slušný soundtrack společně s kamerou a efekty však nebyl dostatečný k lepšímu hodnocení. Místy se film doslova vlekl, jindy byl však poutavý a intelektuálně na úrovni. Jinak ale jen sci-fi s kapkou záhad a taky nějaké romance. Čekal jsem víc, což není možná vždy úplně šťastné, ale věřím, že z toho nápadu mohli dostat daleko více. Ale rozhodně stojí za vidění, za zamyšlení se...60% ()

Person

všechny recenze uživatele

Tento film se mi opravdu hodně těžko hodnotí. Je zde výborné téma a neustále vidíte jakoby náběh na něco velkého, co ale ne a ne přijít. Je mi moc líto, že je to nakonec celé nějaké prázdné a nudné, protože filmy s podobnou tematikou jsou moc důležité a zaslouží si mnohem velkolepější zpracování, ze kterého si člověk sedne na zadek a hodně se taky zamyslí nad světem a důsledky nejrůznějších technologií a lidských vizí. Hodnotil bych někde mezi 3 a 4*. Zdejší hodnocení je ale přehnaně nízké. Alespoň blíž k těm 70% by to mohlo mít. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Predchodca sa mi videl omnoho podarenejší aj vzhľadom na to, žeTrávnikár vznikol pred 25 rokmi. Takže sme použili o niečo krajší vizuál a kostru príbehu do neho zabalilii.. ()

ClayGirl 

všechny recenze uživatele

Možná se to na první pohled nezdá, ale ten film má hlubokou myšlenku. Celkově to na mě působí jako dobře odvedená práce, něco promyšleného s účelem vyšším, než jen povrchně zaujmout masy lidí vizuálními efekty a laciným příběhem. Kde duše začíná a kde končí? Je to poutník, který může obývat jen vědomí živého organismu, nebo se duše rovná vědomí a když zkopírujeme vědomí, zkopírujeme i duši? Také se mi líbí, jak si film pohrává s otázkou existence boha a vztahu člověka k němu. Prostě krása. A abych nezapomněla, Johnny je sladký jako vždy. ()

vera27 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byl očekávaný film tohoto roku, takže netvrdím, že nejsem trošku zklamaná. Myslím, že v hereckém obsazení chyba nebyla. Film postrádal asi větší akčnost, rozvoj postav a hlavně nějaký ten šokující konec…I přesto má film spoustu dobrých nápadů, a pokud nejste zas tak moc nároční, film si užijete :) 65% ()

Juvecz 

všechny recenze uživatele

Když sem viděl trailer na tenhle film tak sem si řekl, že to musím vidět, ale než jsem na ten film šel, zaskočilo mne jeho hodnocení. Bál jsem se zbytečně. O hereckém obsazení nemůže být ani řeč . Po dlouhé době jsem viděl Deppa v roli bez pirátského klobouku :-) , speciální efekty jsou zvládnuty na výbornou a příběh? Příběh filmu má zajímavou myšlenku, možná nás to jednou potká co vy víte.... Ano některé scény byly trošec zdlouhavé, ale to na napětí filmu nijak neubíralo a já se bavil.... ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Wally Pfister je skvely kameraman. Reziser az tak nie. Zatial. Na druhu stranu, ako debut nie je Transcendence zly film. Len je nedotiahnuty do (spravneho) konca. Nakrocene bolo dobrym smerom. Prve co udrie do oci je pouzitie analogovych kamier (reziser s kameramanom pouzili az 5 roznych druhov). Pfister je znamy zastanca povodnej filmarskej techniky a zasadne sa vyhyba digitalu, dokonca pouzil klasicku fotochemicku metodu vyvolania filmu. Druhe co udrie do oci je pomale tempo. To mi az tak nevadilo, akurat som mal popri filme cas rozmyslat nad tym, co som v ten den zazil. Co nie je dobre znamenie. Od polky sa nastastie tempo zrychlilo a konecne prisli aj zaujimave napady, myslienky, miestami dokonca vynikajuce sci-fi idey (aj kvoli tomu ma na zaciatku pobavil zaber na geniusa dnesnej doby Elona Muska v hladisku na technologickej konferencii). To bola najlepsia cast filmu. Bohuzial to bola zaroven cast, kedy sa autori zacali zriekat odvazneho zakoncenia a ukoncili pribeh privelmi zjednodusene a bez velkych ambicii. Co je skoda, lebo takto film vyznel len ako sci-fi do poctu. Pritom nechybalo vela a mohlo to byt sci-fi vytrcajuce vysoko nad obzor. Snad este jeden poznatok - Deppovi sa po dlhej dobe usla vaznejsia rola a sadlo mu to. Konecne si zahral v niecom normalnejsiom a mohol by nas castejsie obstastnit vyletom do vaznejsich vod - ako doplnok k tym piratskym. Nech si viac uzijeme jeho velky herecky talent. 7/10 ()

rainman93 

všechny recenze uživatele

Transcendence by měla přesahovat smyslové duchovním, obohatit nás vyšším poznáním a ukázat nám smysl tam, kde jsme ho dosud neviděli. Tento snímek nedělá nic z toho, naopak nás pěkně přitiskne k zemi a těm, kdo by se chtěli vznášet ještě přistříhne jejich pomyslná křidélka. Jedná se v podstatě o "vykrádačku" osvědčených témat a vyprávění, na kterou producenti nabalili několik zvučných jmen. Škoda, osobně považuji Ona (http://www.csfd.cz/film/312650-ona/) za několikanásobně hodnotnější dílo, ačkoli se zabývá v podstatě totožným tématem, staví se k němu originálně a s vkusem, který v současné kinematografii jen těžko hledá konkurenci. ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Mne sa to náhodou páčilo a celkovo aj po konci filmu som mal veľmi dobrý pocit z filmu. Napriek tomu že sa mi to páčilo musím aj ja pritvrdiť že je tu zopár nelogických chýb ale ja som si ich všimol len zopár a ani ma to nezabolelo ako väčšinu. Asi taká ďalšia výtka je že film mal miestami fakt naviac a celkovo väčší potenciál a k tomu ešte v prvej 1/3 filmu chýba viac vysvetlenia a miestami je trochu poslabšia. A teraz už pôjdem len vychvaľovať :) Predovšetkým to má jedinečný námet. Ak by som to zhrnul, je to v podstate sci-fi dráma ktorá dokáže výborne upútať a 2 hodiny utečú strašne rýchlo. Herecké obsadenie je áčkové a k tomu som ani pri vedľajších postavách nenašiel postavu či herca ktorý by ma vyložene sral. Scenár je nadpriemerný a čo sa týka ďalších veci tiež pohoda. Celková myšlienka filmu je proste efektná a záver vynikajúci. To, čo nám tvorcovia chceli naservírovať som dostal a som veľmi potešený týmto filmom. (85%) ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v případě Promethea; Transcendence neni ani zdalek tak hloupej film, jako někteří (nejen) zdejší experti... ()

Hartigan 

všechny recenze uživatele

Jeden z adeptů na ptákovinu roku 2014, už jen za násilné protlačení do kino distribuce. Kvůli takovým kravinám mi na velkém plátně uniknou věci, které dlouho s předstihem vyhlížím. Matoucí jsou tváře v obsazení, které jsou až nehezky spojeny se jménem Nolana, až by si totiž člověk na první pohled pomyslel, že ho bude v lepším případě čekat něco jako "Počátek". Realita je ale zcela jiná, o hodně bolestivější, nesmyslnější a uspávavější. Depp byl přímo otřesný, hned bych ho bez váhání ocenil Zlatou malinou - první třetina s jeho osobou mne těžce popuzovala, raději pomlčet o konečné půlhodince. Hartigan jen nevěřícně čubrněl, jak je něco takového možné napsat a natočit. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Mierny krok vedľa, a to nie len pre Deppa, ale aj pre Freemana, Murphyho a hlavne pre Christophera Nolana. Myšlienka by tu bola, potenciál taktiež, avšak absurdita niektorých scén zráža film prudko dolu. Jack Paglen ako scenárista nováčik sa snaží do filmu zakomponovať také kvantum nápadov, až sa dej zdá byť úplne prázdny a pôsobil na mňa priam amatérsky. Že som si v kine vybral práve tento film síce neľutujem, ale jedno pozretie mi úplne stačilo. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Povedené zpracování, ale Depp tam nepředvádí nic extra a celkově mě to tak nějak nevtáhlo do děje. Čekal jsem malinko něco jiného, 3*. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Menší palec nahoru za pokus o netradiční love story. Ale když je někde napsáno "Produced by Christopher Nolan", tak čekám rozhodně víc, než ukecanou, romantickou a rádoby filosofickou ekologickou agitku (technologie jsou špatné, áno?). Chybí svižnější tempo vyprávění, střídmější stopáž, aspoň nějaká akce nebo zajímavej vizuál, kterej by dokázal obhájit 100 megovej rozpočet. Dost chechtáčků určitě shrábnul Johnny Depp, kterej však v tomhle případě podává nezajímavej výkon a Morgan Freeman nebo Paul Bettany taktéž. Wally Pfister by měl radši zustat u kamery a když už by se chtěl s nějakym dalšim scífkem vrátit, měl by s Nolanem vést intenzivní konzultace o tom, jak má pořádný scífko vypadat, dvě silnější hvězdy. ()

Související novinky

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Avengers 2, Prometheus 2, Spider-Man 3 a 4...

Avengers 2, Prometheus 2, Spider-Man 3 a 4...

19.06.2013

Co nového u pokračování (nejen) komiksových hitů? Nebudeme to zbytečně natahovat. Sin City: A Dame to Kill For mělo mít premiéru letos v říjnu. Rodriguez a Miller ale údajně pořád nedotočili a to je… (více)

Reklama

Reklama