Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledný a úspěšný vědec Will Caster (Johnny Depp) má velký celoživotní sen: vytvořit stroj obdařený umělou inteligencí i schopností vnímat emoce, který by dokázal soustředit kolektivní vědění a vědomí lidstva. Jeho kontroverzní experimenty z říše snů mu přináší slávu i nepřátele. Extremisté z řad odpůrců umělé inteligence se ho pokusí zastavit a spáchají na něj atentát ve chvíli, kdy je jeho dílo téměř u konce. Sami tím však „božský experiment" uspíší a Will osobně se v projektu transcendence stane hlavním hrdinou. Pro jeho ženu Evelyn (Rebecca Hall) a dalšího vědce Maxe (Paul Bettany) zde totiž neleží otázka, zda je to možné, ale zda je to správné. A co se vlastně stane. Willovo vědomí připojí k super počítači a obřímu vesmíru umělé mysli, kterou sám vytvořil. Důsledky záhy pocítí celý svět. Willova původní touha obsáhnout vědění celého světa se však rychle mění v jiný cíl: získat nad celým světem kontrolu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (858)

Whitebeard 

všechny recenze uživatele

Velice slibnej začátek, kterej se nějak v průběhu filmu začal kazit. A už se to nezlepšilo. Asi jsem od toho čekal něco jiného. Přes moje brblání působivej konec a konečné hodnocení na horší 3*. Jestli doporučit? Nevim. Kdo máte rádi až moc přehnaný sci-fi (nebudu radši prozrazovat detaily), možná si přijdete na svý. Na mě to bylo až moc. ()

joker30 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa veľmi dobrý film aj dobre zahraný, dosť nerozumiem tým nízkym hodnoteniam tu. Prial by som mu určite dostať sa do červených čísel. ()

Pathrose 

všechny recenze uživatele

[SPOILER]: Příběh o tom jak naivní vědátorka málem způsobí celosvětovou zkázu, kvůli své lásce k Johnnymu Deppovi. Jo, teda, vlastně ne, on pak stroj Depp dojde k sebeuvědomění si vlastního já a nebezpečí svého potenciálu. On je to vlastně příběh dvou zamilovaných, jimž v cestě stojí smrt. Trvalo to 3 hodiny, že jo? A takový zajímavý téma na zpracování... ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Film sliboval existencialní sci-fi drama a řešení otázek o duši ve stroji a strachu z technologií. Snahu o řešení všech těchto otázek mu nelze upřít, ale bohužel selhává ve všech rovinách. Navíc je to všechno tak pomalé nudné a jediné co člověka drží vzhůru je přemýšlení nad tím, jestli to či ono opravdu tvůrci myslí vážně a zda se nepřeslechl a postava řekla další do nebe volající blbost. _____ Autoři zde pravděpodobně měli jasno jen v tom o čem to bude a jak to skončí (což se mimochodem dozvíme už na začátku) a zbytek filmu se snažili slepit jak se dalo. Proto to také většinu času vůbec nedává smysl a co se děje na plátně vás vlastně ani nezajímá. ______ Přidejte si k tomu unylou hudbu, která staví na emocích, které však z větší části chybějí, protože postavy o nich nemluví a tudíž nevíte zda s nimi máte cítit či ne. Jediné co má kvalitu je kamera, bohužel se však film často opájí v dlouhých pomalých pohledech či dlouhých spomalených detailech a chybí mu jakékoliv části, které by vytvářely tempo nebo napětí. Hlavním problémem je tu však naprostá stupidita a nelogičnost. kdy prostě nic nedává smysl. ________ Pár příkladů: SPOILERY ---- teroristé zabijí x vědců a idkyž evidentně mají přístup k PINN (vědí, že zmizelo několik jader), tak ten nechají na pokoji ---- teroristé jedou zabít Evelyn a ta pohledem z okna pozná, že to auto, které vidí poprvé v životě, je pro ni nebezpečné a rozhodne se utéct ---- primitivní UI potřebuje celý sál superpočítačů a lidská mysl se vejde na 4 jádra ---- celá lidská mysl se během pár sekund dokáže přenést skrz LAN z PC na internet ---- teroristé z boudy dokážou najít superinteligetní lidskou UI, která je tak hloupá, že používá své jméno a nijak se nemaskuje ---- teroristé i FBI vědí dva roky, že se v poušti něco buduje a je jim to šumák ---- Evelyn jde nahrát virus a všichni vědí, že ji to zabije, ale když na ni začnou střílet Max se bojí, že ji to zabije ---- superinteligentní UI nedokáže bojovat s jednoduchým virem ---- nanoboti se dostanou do všeho, do vody, vzduchu, rostlin, všeho co běži na elekřinu a lidí co přijdou za Will, ale nechájí na pokoji všechny ostatní lidi ---- WIll nemůže zachránit Evelyn a zároveň nahrát virus, přitom kdyby ji zachránil, tak taky nahraje virus ---- virus zabije WIlla a Evelynn a nikomu dalšímu se nic nestane .... a spoustu dalších, které už tu nemám sílu vyjmenovávat, což je na film, který si zakládá na vědeckých otázkách a bere se nesmírně vážně opravdu tragické (nebo transcendické?) --- Skynet in love --- 25% ()

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

Určite z toho mohli vytlačiť viac, túto postavu asi 9gageri do Johnnyho repertoáru ku Jackovi a Eduardovi radiť nebudú. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Námět na tento film je velmi dokonalý a inteligentní, ale bohužel nebyl naplno využit. Ale i tak to bylo slušné sci-fi. A hlavně po dlouhé době vidím Jonnyho Deppa bez make - upu :-D A předváděl zde slušné výkony a to včetně dalších herců - Morgana Freemana, Rebecca Hall a Cilliana Murphyho. Některé záběry velmi solidní, vypjaté a některé zas o něco slabší. 65% ()

Joppo88 

všechny recenze uživatele

Tak ako sa neraz niekto, niečo rozptýlilo vo filme, tak sa aj vo mne rozptýlila akákoľvek nádej dať čo i lne viac ako jednu hviezdu... Ako pribúdal čas, tak odbúdal počet hviezd... Nezrozumiteľný úlet, do ktorého sa dal namočiť Depp a vyšiel z toho ako Debb... ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Myšlienka pekná, ale film sa mi nepáčil. Príliš dlho som musel čakť, kým sa začne diať niečo zaujímavé, a keď sa už niečo zaujímavé aj udialo, bolo to len na pár minút, a nuda pokračovala. Nepatrím medzi Johnny Depp nadšencov, takže ani jeho prítomnosť vo filme vo mne nevyvoláva endorfíny. Johnny Depp - Will Caster /:/ Rebecca Hall - Evelyn Caster /:/ Paul Bettany - Max Waters /:/ Cillian Murphy - Agent Buchanan /:/ Kate Mara - Bree /:/ Cole Hauser - Colonel Stevens /:/ Morgan Freeman - Joseph Tagger /:/ Clifton Collins Jr. - Martin ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Na to ako inteligentne sa to tvári je to až monstrózne nablblé. Keby to aspoň nebolo rozvláčne a nudné, artové zábery kvapky vody ma fakt neberú a niektoré dialógy musia každému pôsobiť bolesť. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Pfister by mal ostať len pri kamere a réžiu nechať ľuďom, čo vedia zmysluplne rozprávať príbeh. I keď s týmto scenárom by to mal aj produkujúci Nolan ťažké, lebo svojimi naivnými predstavami o všemocnosti technológii vyzerá ako by prepadol z 90-tych rokov. Keby sa jednalo o akčný výplach, tak by to nevadilo, ale tento film sa tvári ako filozofické dielo s presahom a tie múdra o tom aká je technika zlá pôsobia ako by scenáristom bola Věra Pohlová. Atmosféra a vizuál snímku napriek obsahovej pochybnosti fungujú celkom slušne a ťahajú celkový dojem k neurážajúcemu priemeru. 6-/10 ()

chaotic 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? Krajní meze natáhnuté trojnásobnou délkou a trojnásobnou vatou? Přísahám, že na konci filmu jsem čekal tu slavnou ústřední melodii https://www.youtube.com/watch?v=2I7vPbthvWo, ale narozdíl od seriálu, toto bylo slabé. Hodně slabé a ani Depp toto "dílo" nedokázal pozvednout. Být tam defacto provinční neherec a dostat to nálepku "Only for TV" dopadlo by to snad lépe. Jen fakt, že jsem na tom nebyl v kině je pomyslná linie od odpadu.,, ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Podle mne film není tak špatný, jak někteří píšou. Mě se naopak líbil. Děj docela povedený, výkon Deppa taky, myšlenka slušná a závěr pro mne teda nečekaný. Takže dávám lepší 4*. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Kokotina na entou. Ztráta času se na to vůbec dívat. Předem jsem věděl o kvalitě a četl jsem recenze. Stejně mi to nedalo a tím jsem ztratil dvě hodiny mého života na koukání se na tohle hovadinu. Naprosto asexuální Rebecca, která je po celý film v jedněch hadrech a botách, vůbec jí to v nich nesluší a to je jen tak na okraj. Zbytek si domyslete... Šílená blbost, a dvorní kameramam Nolena bi se měl na to vysrat a vrátit se pouze za kameru. Jako rejža to nezvládnul ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě skvělý film. Máte něco uloženého a než to smažete tak si řeknete musím to vidět. Jelikož jsem dopředu nečetl obsah nebo trailer, byl jsem z filmu velice unesený. Výkon Deppa a Freemana nezklamal. ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Žádná revoluce, žádná převratná myšlenka. Hvězdné obsazení, dobré herecké výkony, ale vlastně málo prostoru pro reálné hraní. Film mezi pohádkou a scifi, ne zas tak vážný, ale ani sladký. Takové příjemné fantazírování, coby kdyby. Chybí dějové zvraty i pořádné vyvrcholení. 60% ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Spoilers alert. Spasitelský syndrom se zřejmě nevyhýbá ani umělé inteligenci. "Ahoj, jsem Vilík Kasterů, zachránil jsem ti život a planetu a jen tak mimochodem jsem ti zabavil svobodnou vůli." Relativizace dobra a zla a kolektivizace vědomí možná potěší soudruhy z čínské produkce, ale bohužel podkopává základní fugování příběhu a divák si odnáší především zmatek. V posledních deseti minutách je po divákovi vyžadován twist o 180° v (ne)sympatiích k AI. "Promiň, že jsem Ti nevěřila!" "Promiň, že jsem se choval jako idiot.", chtělo by se dodat. Těžko říct, kdo to podělal víc, jestli scénáristé, nebo střihači. Na nelichotivém výsledku zřejmě pilně makali všichni. Fanoušci sci-fi odpustí ptákoviny nejrůznějšího typu i ošizený rozpočet na produkci, pokud by film fungoval v tom nejdůležitějším - příběhu. ()

Související novinky

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

Reboot Battlestar Galacticy má scenáristu

11.04.2014

Seriálová válka lidí a Cylonů začala už v Battlestar Galactice z roku 1978, její nejpamátnější okamžiky však přišly až po roce 2003. Stejnojmenná televizní minisérie totiž nastartovala temnou… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Avengers 2, Prometheus 2, Spider-Man 3 a 4...

Avengers 2, Prometheus 2, Spider-Man 3 a 4...

19.06.2013

Co nového u pokračování (nejen) komiksových hitů? Nebudeme to zbytečně natahovat. Sin City: A Dame to Kill For mělo mít premiéru letos v říjnu. Rodriguez a Miller ale údajně pořád nedotočili a to je… (více)

Reklama

Reklama