Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Citlivá biografie zbožňované ikony zachycuje i Boy Georgeovo debutové vystoupení v pořadu Top of the Pops, jež se stalo televizním mezníkem roku 1982 a znamenalo předzvěst nové éry v módě a popové hudbě. Film rozpačitě pohlíží na Georgeovo odhodlání vystoupit za každou cenu z davu, a to i z davu tak výrazného, jako byla skupina Blitz kids. Dosáhl ovšem nebývalého úspěchu - proměnil dosavadní postoj celé generace k hudbě a k sexuální orientaci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Takové letmé nahlédnutí do kousku života zpěváka a skupiny, co hrají dodnes. Úplně nejlepší je samozřejmě všechna ta skvělá hudba, co film provází....a byl by to dlouhý seznam... Siouxsie and The Banshees, Ultravox, Visage, H. O´Connorová, Kraftwerk, OMD, Bowie, Adam Ant, Sex Pistols, Velvet Underground, Theatre of Hate, The Human League.... a samozřejmě Culture Club. Osmdesátá léta byla explozí hudby, všech možných směrů - punk, nová vlna, novoromantici, gothic rock, dark wave, EBM....a ta, co tu zazní, byla klíčová. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vidím tři důvody, proč film vidět. a) Jsem vášnivý fanoušek Boy George. b) Zajímám se o transky. c) Jsem gay. 1) Jeden z těchto důvodů opravdu splňuji. 2) Přes všechny výhrady mě film lehce dojal. ()

kristynca 

všechny recenze uživatele

A nebyl to jen tak obyčejný "Boy"... Byl to "Boy George"! Film o počátcích jeho kariéry a vzniku Culture Club. Přestávka na google... Hotovo? Proto tedy musím ocenit hlavně stylizaci, make-upy a holčičkovskou tvář Douglase Bootha (teď už mě fakt začíná děsit představa jeho jako Romea). Za zmínku ještě stojí platinová kštice Richarda Maddena, budoucího Robba Starka, který si tu zahrál jednu z Georgeových lásek a inspirací pro "Do You Really Want to Hurt Me?". ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Další hustý film. Nebojím se dát tak vysoké hodnocení, moc se mi ta britská vytříbenost líbila, ačkoli nalíčení muži nejsou zrovna skupina, kterou bych jinak vyhledával, mělo to šťávu, grády, bylo to zajímavé. Příběh si každý přečte a nebo se podívá na film, ti starší zapátrají v paměti, jen jsem v šoku, když se teď dívám, že Douglas Booth začal natáčet tento film v 17 letech, to je naprosto neuvěřitelné ...! (...a ta skvělá Marylin!) 910910 ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Příjemná připomínka 80.let, kdy v Británii pomalu končí punková revoluce a na světlo se derou romantičtější styly, nadšené z prvních cenově dostupných a skutečně fungujících syntezátorů a sequencerů. A písničky z té doby se hrají dodnes. V éteru jsou stále slyšet The Cure, Depeche Mode nebo Culture Clubu s Boy Georgem. Televizní film pro generaci dnešních alespoň čtyřicátníků a věkově výš sleduje dvě dějové linky zpěvákova života, hledání „sama sebe“ před prvním úspěchem s kapelou a druhou, poukazující na frustraci po rozpadu kapely na konci osmdesátých let, provázenou drogovými žalobami. Film je dost nízkorozpočtový, casting je ale skvělý (Boy Geroge/Douglas Booth, v roce 2019 obsazený jako Nikki Sixx ve výborném životopisném filmu The Dirt o Mötley Crüe) a i když se dost spoléhá na interiéry a mejdany v gay komunitě londýnského polosvěta, má svoje příjemné tempo a nenudí. Hodně tomu pomáhá soundtrack, při sledování si určitě vzpomenete na Bravíčka, MTV a diskotéky s rotující zrcadlovou koulí u strop. Dávám 60%, zasloužený nadprůměr. ()

Lockeroom 

všechny recenze uživatele

Hezky udělaný film o zajímavé době, kdy ještě mělo smysl sledovat módní trendy a hitparády - tedy ty západní. U nás frčel Víťa Vávra, Stanley Procházka junior, Kotvald + Hložek a na hradě seděl Husák - docela síla to přežít...... Ale jinak Boy George byl ve své době velké zjevení ...... ()

tommy.posser 

všechny recenze uživatele

Pokud jste ročník cca 1970, dejte si to, je pěkna připomínka, jak to letí. A je uplne jedno, jestli jste v pulce 80let byli Depesaci, poslouchali Accepty, Queeny, či Sandru , nebo jezdili na Portu. Pokud jste řešili alternativu k Michalu Davidovi a Kotvaldovi s Hložkem, a měli alespo jednu stranku z Bravíčka, zamáčknete slzu... Sice jsem viděl jen anglickou verzi, takze mi urcite hodne souvislostí a narážek uteklo, ale stoji to za to...80% ()

Reklama

Reklama