Reklama

Reklama

Nedotknutelní

  • USA The Upside (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ani jeden z nich nemá budoucnost, přesto si lze jen těžko představit rozdílnější dvojici. Na jedné straně milionář Phillip, vzdělaný sběratel umění, renesanční člověk s kulturním rozhledem a vybraným vkusem z vyšší společnosti, který je po nehodě během paraglidingu ochrnutý a upoutaný na vozík. Na druhé straně černošský mladík z předměstí. Díky energii, odvaze a bezprostřednosti by mu měl patřit svět, ale jako čerstvě propuštěný vězeň nemá šanci získat práci a zjišťuje, že svět o něj ani trošku nestojí. Setkají se spíš omylem, nejspíš o to moc nestojí, Phillip si i tak vybere živelného kluka téměř z ulice jako svého ošetřovatele. Možná to byl krok zoufalé nudy, dost možná i řízená sebevražda. Ať tak či onak, jejich soužití po krátké nedůvěře překoná všechny rozdíly a oba charaktery z jiných vesmírů života do sebe zapadnou jako Lego. Jejich neočekávané přátelství nabízí dojemný, zábavný a hlavně neuvěřitelně silný zážitek. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (105)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Odpad si to nezaslouží. Mám takový pocit že plno lidí tady tomu dalo odpad jen z principu, aniž by film viděli. Ale žádný zázrak to není, chtěla jsem napsat objektivní komentář, ale bohužel si nemůžu pomoct a musím srovnávat s francouzským originálem, který mám moc ráda. Tento film ve mě nevyvolal skoro žádné emoce. Kevin Hart je zde pouze o něco méně otravný, než v jiných filmech, ale stejně ho nemůžu vystát. Bryan Cranston předvedl relativně dobrý výkon, bohužel pro něj byl François Cluzet mnohem MNOHEM lepší. Nicole Kidman ovšem úžasná. Její půvab film zachraňoval. Nelíbí se mi pozměněná dějové linka Della (Drisse v originálu). Předpokládám, že chtěli více Hallywoodský feel, tak ta prdli něco o děcku. A ta romantická zápletka s Phillipem je taky jinak v originálu. Oba filmy jsou podle skutečné události, tak nerozumím tomu, proč se v tolika věcech rozcházejí. No nic. Ne, nelíbilo se mi to, ale kdybych neznala francouzský originál, asi by to dostalo o hvězdu více. 2* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Upside" bude mať podľa mňa obrovské množstvo odpadov z titulu, že ide o remake skutočne vynikajúceho filmu s názvom "Intouchables". Nemyslím si, že týmto filmom niečo pôvodný film utrpí. Myslím si, že môžeme si ako diváci pokojne pozrieť aj jeden aj druhý a celkovo si to užiť. Ak by som mal byť úprimný, tak pre mňa je originál tiež oveľa lepší. Je tam menej klišé a je odrozprávaný spôsobom, ktorý mi je oveľa bližší. Okrem toho ten humor tam funguje na 100%. Tu to funguje tak na 70%. Bryan Cranston a Kevin Harts sú podľa mňa skvelí. Nicole Kidman je tiež dobrá a podáva rolu Yvonne skvele. Kde film ale zlyháva je v tom, že nevie reálne ničím výrazne prekvapiť. Najmä ak ste videli originál. Viac-menej viete presne čo sa bude diať. Ako budú scénky nasledovať, čo uvidíme a podobne. Čo som len neodhadol bola scénka, kde Dell bude nútený na čas opustiť Phila a je to urobené typicky americkým spôsobom obrovskej hádky, kde sa povedia veci, ktoré sa povedať nemusia a teraz sme rozhádaní a bla bla bla. Ja tieto scénky neznášam a tu to robí rovnaké problémy ako v každom inom filme, ktorý ide touto cestou. Je to tak staré, že ani neviem koľkokrát som to videl. A koniec je aj tak vždy presne ten istý. Tak načo sa toho stále držíme? Neviem. Myslím si, že časť s Lily je tu spracovaná o niečo lepšie a reálne uvidíme aj ich stretnutie. A dáva to tomu niečo možno trošku uveriteľnejšie. Veci nie sú jednoduché. A viem to pochopiť. Celkovo hovorím, že film je podľa mňa v pohode. Ako film sám o sebe to funguje. Originál je famózny a určite s k nemu vrátim, k tomuto filmu sa už asi znovu nevrátim. Ale na jedno pozretie to stačilo a nemyslím si, že by to bolo úplne zničené. Niečo to stále do seba má. Len sú to veci, ktoré sme už v minulosti videli. A spracované lepšie. Hodnotenie: B ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zcela na rovinu přiznávám, že jsem čekala mnohem horší sentimentální kýč. Šarmantní humor se sice při cestě za oceán vytratil, on se tedy humor vytratil jako celek, ale přesto je to milý film. Jde si svou cestou, která je pro americké publikum univerzálně umetená. Originálu sice sahá někam pod galusku vozíčku hlavního hrdiny, ale bez znalosti původního filmu to může být celkem přijatelná zábava. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Intouchables zůstávají tím z filmů, u něhož není radno dělat remake. A dlouho jsem se přemlouvala, abych to zhlédla z profesních důvodů. Zvládla jsem to do půlky a to jsem, myslím, odvážná. Všichni tři klíčoví herci hrají dobře, o tom žádná, ale ztrácí to na inovaci, tvůrci si nedali ani tu práci a okopírovali z původního filmu úvodní střih v dějové lince. Prostě další z producenty zbytečně vyhozených peněz. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Takže asi takto: Film zbytečný jako katapultovací sedadlo pro pilota helikoptéry nebo, chcete-li tematicky, jako luxusní psací pero od Párkra pro hlavního hrdinu (jednoho nebo druhého, neboť jeden psát umí, ale nemůže a o tom druhém dost pochybuji). Rymejk byl stopro stvořen výhradně pro negramotné požírače donatů a hambáčů, kteří by si francouzský originál nepustili, bo titulky. A to, jak každý ví, kazí dojem z obrázků a nutí člověka soustředit se na činnost nazvanou čtení! A tupani v s litrem coly v otylé pazouře a megakrabicí popcornu pod upocenou paží přece nešli na horor, nýbrž na kokotmedii! Ano, zde je namístě uvést, že byla značně kokotská. Tam, kde Frantíci taktně a vtipně naznačili choulostivé situace, museli samozřejmě Emeričani vytasit naprudko celou “parádu” a pořádně se v ní vyrýpat, aby to obecenstvo pochopilo a náležitě si zachrochtalo blahem. Inu, není se co divit, vezmeme-li v úvahu inteligenci průměrného, modrobíločerveného jedince se středoškolským (!!!) vzděláním, například pomocí této ankety (varování: jen pro otrlé! https://m.9gag.com/gag/aWEqEex) Nutno podotknout a přičíst na kreditu filmu, že Kidmanka tomu dávala šmrnc, Stývn Hóking byl taky vcelku dobře zahranej a ten trapně se pitvořící negr mě tentokrát sral méně, než obvykle... Teď zbývá asi jen počkat, až za přispění Agrofertu a nakradených eurodotací natočí Troška český rymejk o našich Nedotknutelných. Na obalu dývka se na nás pak bude křenit Endy tlačící na kriplkáře Zemanovic zombíka. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru už 8. září 2017 na Torontském filmovém festivalu. Poté, 7. října 2017, proběhla premiéra v USA na Aspenském filmovém festivalu. (Varan)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

28.04.2019

Režisér Neil Burger (Všemocný, Divergence) spoustu lidí překvapil svým letošním odklonem od oblíbeného žánru sci-fi, když natočil remake francouzské komedie Nedotknutelní s Bryanem Cranstonem a… (více)

Kevin Hart sesadil Aquamana

Kevin Hart sesadil Aquamana

14.01.2019

Je to oficiální, Aquaman je první superhrdinský film ze stáje DC od Temný rytíř povstal, který v kinech překonal miliardu. Úspěch je to zejména pokud se ohlédneme na předloňskou Ligu spravedlnosti,… (více)

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

16.06.2017

Ačkoliv o tom ještě spousta lidí neví, francouzský hit Nedotknutelní se opravdu dočkal remakeu. Divokou roli Omara Sye převzal Kevin Hart (Centrální inteligence) a místo Françoise Cluzeta se na… (více)

Reklama

Reklama