Reklama

Reklama

Nedotknutelní

  • USA The Upside (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ani jeden z nich nemá budoucnost, přesto si lze jen těžko představit rozdílnější dvojici. Na jedné straně milionář Phillip, vzdělaný sběratel umění, renesanční člověk s kulturním rozhledem a vybraným vkusem z vyšší společnosti, který je po nehodě během paraglidingu ochrnutý a upoutaný na vozík. Na druhé straně černošský mladík z předměstí. Díky energii, odvaze a bezprostřednosti by mu měl patřit svět, ale jako čerstvě propuštěný vězeň nemá šanci získat práci a zjišťuje, že svět o něj ani trošku nestojí. Setkají se spíš omylem, nejspíš o to moc nestojí, Phillip si i tak vybere živelného kluka téměř z ulice jako svého ošetřovatele. Možná to byl krok zoufalé nudy, dost možná i řízená sebevražda. Ať tak či onak, jejich soužití po krátké nedůvěře překoná všechny rozdíly a oba charaktery z jiných vesmírů života do sebe zapadnou jako Lego. Jejich neočekávané přátelství nabízí dojemný, zábavný a hlavně neuvěřitelně silný zážitek. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (104)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Ano liší se to od originálního francouzského filmu. Američané z toho původního moc nadšení nebyli na rozdíl od Evropy a tohle bude ten pravý opak. V USA bude tohle podle mě zase oblíbené a v Evropě naopak. Já jsem se snažila to moc nesrovnávat, prostě si to natočili po americku, což chápu a nakonec jsem byla i s výsledkem spokojená. Hodně jsem se ale bála Kevina Harta, byla jsem ale příjemně překvapená jeho hereckým výkonem, mohl by hrát více vážnějších rolí. Bryan Cranston se do role docela hodil a Nicole byla hezkým zpestřením, jen trochu nevýrazná. Příběhově je to podobné, tenhle snímek se ale spíše soustředí na emoce Phillipa a na jeho minulost. Čekala jsem to daleko horší, takže za mě paráda. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Absolutně zbytečný remake skvělého francouzského snímku. Američanům se prostě nechtějí číst titulky, nechtějí si to nadabovat, a tak si celý film natočí znovu. Je to z 90 % úplně stejné jakou původní film, ale ten původní francouzský originál je lepší a herecké výkony jsou tam o 2 třídy výše. Tohle americké dílo se nepovedlo, úplně zbytečně natočeno. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Není to zlé, to vůbec a herecký v pohodě a rozhodně se dá na to dívat, člověk se zasměje pobaví u příběhu. Na originál to prostě nemá bohužel, nejde ani o to že je to na chlup stejné, jde o ten pocit příběhu filmu který vás ma vtáhnout a nepustit, tady jsem rád že jsem to viděl ale zase za dlouho ale dlouho se podívám. Herečka dvojice výborné vybraná to se musí nechat. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Americká verzia filmu Intouchables. Bál som sa toho, že akú verziu natočia Američania. Výsledok? Ja osobne nie som sklamaný. Hneď na úvod je však potrebný povedať, že americká verzia nedosahuje na kvality toho európskeho. V európskej verzii sú postavy totiž ešte viac ľudskejší a majú v sebe viac (čistejších) emócií. A celý mi to príde oveľa úprimnejší, kde vážnosť príbehu a humor sú v rovnováhe. Za to v americkej verzii je to spíš o tom, ako sa K. Hart snaží prekonať sám seba. Ku podivu celkom sa mu darí, ale na charizmu a elegantnosť Omara Sy jednoducho nemá. Každopádne trojica B. Cranston, K. Hart a N. Kidman odviedla kus práce. Malá rola pre J. Margulies potešila. P.S.: Scéna „nákup hot dog-u“ bola cool. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Fidsta 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější remake posledních let. Film je pěkný, protože scénář a protože původní film. Je to ale trochu prázdná skořápka. Herecky to je fajn, ale ta čistá emoce bez pozlátka, která je v původním snímku, ta tady prostě chybí. Příběhové změny, které to měly ozvláštnit, mi nesedly. Proč předělávat něco, co předělat nepotřebuje. Pavarottiho verze Nessun dorma je taky “nedotknutelná” a předělávat nepotřebuje, ačkoli je asi fajn si pustit i verzi od Arethy. A stejné je to s těmito filmy, ten rozdíl je ale o něco málo propastnější. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru už 8. září 2017 na Torontském filmovém festivalu. Poté, 7. října 2017, proběhla premiéra v USA na Aspenském filmovém festivalu. (Varan)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

28.04.2019

Režisér Neil Burger (Všemocný, Divergence) spoustu lidí překvapil svým letošním odklonem od oblíbeného žánru sci-fi, když natočil remake francouzské komedie Nedotknutelní s Bryanem Cranstonem a… (více)

Kevin Hart sesadil Aquamana

Kevin Hart sesadil Aquamana

14.01.2019

Je to oficiální, Aquaman je první superhrdinský film ze stáje DC od Temný rytíř povstal, který v kinech překonal miliardu. Úspěch je to zejména pokud se ohlédneme na předloňskou Ligu spravedlnosti,… (více)

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

16.06.2017

Ačkoliv o tom ještě spousta lidí neví, francouzský hit Nedotknutelní se opravdu dočkal remakeu. Divokou roli Omara Sye převzal Kevin Hart (Centrální inteligence) a místo Françoise Cluzeta se na… (více)

Reklama

Reklama