Reklama

Reklama

Vše, co řekneš, tě bude pronásledovat. Bude tě děsit všechno, co uvidíš. Vše, co uslyšíš, tě přivede na samý okraj. Jsou letní prázdniny a novopečený student Lewis Thomas se rozhodl s dívkou svých snů Vennou vydat napříč kontinentem. Ale jeho romantické naděje pokazí objížďka, když zastaví svému staršímu bratrovi Fullerovi a ten ho přemluví, aby si udělali krutý žert z osamělého řidiče nákladního auta. Nebezpečný Rusty Nail, kterého nikdy osobně neviděli a znají ho jen z vysílačky, se ale chce smát naposled... a hodlá se mstít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Walkerova holá prdel, Zahnova holá prdel a jejich herectví na úrovni dítěte z besídky MŠ vs. kamioňák Rusty Nehet, co nemá pro nejapné rádiožerty černého mazla a maminčiny ovce ani za mák pochopení.. Instantní polévka teenage filmu, v níž se thriller rozpustil po vzoru lžičky chybujících soudruhů z NDR. Původně jsem chtěl dát této dálniční báchorce bez krve, vajec i třešní (pardon, ty tam vlastně byly) tři vyhaslé hvězdy, ale dementní konec popírající logiku, konkrétně (ne)identifikace těla velmi očitými svědky, mi otevřel oči. Chtělo by se napsat výborná oddychovka, ale lhát se nemá.. ()

sefino 

všechny recenze uživatele

Tento film má pár zábavných scén. Například scéna se zmrzlinářem: "My máme zbraň!"..."Já zase MasterCard." Ale bohužel většina scén je předvídatelných a nepříliš napínavých. Scéna v kukuřičném poli mi připomínala parodovanou scénu z Uprchlíka, která se objevuje v Utopenci na útěku, kdy vlak stopuje Leslieho Nielsena. A celkově by tvůrci udělali lépe, kdyby se film nebral příliš vážně a nakonec ze všeho udělali jeden velký odplatný vtip... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Řemeslník John Dahl později přesedlal na televizní tvorbu. Ještě než se tak stalo vyzkoušel si i žánr hororu, ke kterému se sice už čistokrevnou formou nevrátil, ale jeho "Jízda do pekel" ve mně zanechala příjemně mrazivý pocit s příslušnou dávkou napětí, dějových zvratů a kvalitního hereckého obsazení. Svoji recenzi k tomuhle staršímu filmu píšu hlavně jako čest památce zesnulého Paula Walkera, který spolu s dvojicí kolegů Steve Zahn a Leelee Sobieski odvedli výborné herecké výkony. Film od počátečních minut umí skvěle pracovat s napětím a posléze se dostavuje i dusnější atmosféra a to když neodbytný řidič kamionu nemá smysl pro humor, a zkrátka nestrpí, aby si z něj trojice kamarádů dělala šoufky a úpně normálně, vlezle a ne zrovna příjemně požaduje od silničních šprýmařů omluvu. Film nemá až tak dopředu čitelný děj a to je jedna z jeho velkých výhod. Když už si divák myslí, že už celou hru prohlédnul, tak přijde nějaký zvrat, který zase film udělá napínavým a nečitelným. Abych jenom nechválil. Rozjezd filmu by mohl být svižnější a tvůrci film udělali v závěrečné třetině poněkud překombinovaným. Ta maximálnost z filmu se postupem času i děje pozvolna vytrácela. Výsledkem je horor bez drastických scén, ale se snahou po invenčním a napínavém pojetí. Většinu času se mu to daří. A hlavně diváci můžou zavzpomínat na Paula Walkera a zjistit, že nehrál jen jednoho sympatického poldu v sérii "Rychle & zběsile", ale že jeho herecký rejstřík byl daleko pestřejší, ale jeho ostatní filmy byly tak nějak opomíjeny. Budeš navždy zářit ve svých filmech, které tu budou navěky věků. Odpočívej v pokoji, Paule...Mé hodnocení: 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Jízda do pekel“ z mého pohledu nepřináší nic závratně zajímavého. Je to téma, které už bylo do roku 2001 docela dobře vytěženo, ať už snímkem „Duel“, nebo obdobně laděným a také velmi povedeným filmem „Stopař“. „Jízda do pekel“ má sice svůj drive a Leelee Sobieski rozhodně vždy zaujme, ale ani tak to není něco, co by měl drželo v napětí. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Dva bráchové si udělají prdel z kamioňáka, jenže né vždy se může žertík vyplatit. Zaprášené silnice západu, skřípějící kola aut a úprk před šíleným psychopatem do vás vženou jistou dávku adrenalinu. Spolupráce ústřední dvojice, Zahn/Walker, funguje na výbornou a když už jde opravdu do tuhého, zvýší už tak vyšpičkované emoce Beltramiho hudba. Večerní oddychovka, u které člověk nemusí moc přemyšlet, ale dostane se mu slušné zábavy. 65% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Pro noční scény byly vyměněny světla kamionů a aut za přistávací světla letadel kvůli vysokému jasu. To pomohlo k absolutnímu ztmavení oblohy i při svítání. (Cheeker)
  • K filmu byly natočeny tři různé konce. (Holina)

Reklama

Reklama