Reklama

Reklama

Vše, co řekneš, tě bude pronásledovat. Bude tě děsit všechno, co uvidíš. Vše, co uslyšíš, tě přivede na samý okraj. Jsou letní prázdniny a novopečený student Lewis Thomas se rozhodl s dívkou svých snů Vennou vydat napříč kontinentem. Ale jeho romantické naděje pokazí objížďka, když zastaví svému staršímu bratrovi Fullerovi a ten ho přemluví, aby si udělali krutý žert z osamělého řidiče nákladního auta. Nebezpečný Rusty Nail, kterého nikdy osobně neviděli a znají ho jen z vysílačky, se ale chce smát naposled... a hodlá se mstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

POMO 

všechny recenze uživatele

Teen verze Duelu, napínavá i nelogická, se slušnými dějovými kličkami i nepravděpodobnými zkratkami. Šikovné vyvrcholení to ale zachrání. Abrams “vzdával hold” Spielbergovi již deset let před Super 8. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Oddychovka výborná a znepokojující stejně jako ozvěna na tomto profilu. Více Leelee a černého humoru, méně patetických keců a namísto lepších tří jsou to horší čtyři. Pro mne ještě pádnější důvod, proč se přemísťovat zásadně vlakem nebo letadlem než Duel (a o něco méně pádný než Stopař). 65% Zajímavé komentáře: Marius, Bluntman, Tommy987, Ender66, Niella, Filip.S, Lookass ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Taky jsem se smál, ale nevím, jestli to nebyl záměr. I když - napětí se nekonalo. Myslím, že to slovo teenagerský je velmi důležité, protože mě spíš než thriller zajímaly potencionální nuance v tom trojúhelníku. Na DVD má film víc možných konců, ale ubezpečuju vás, že tenhle je z nich nejlepší. Málem bych zapomněl - pěkná hudba Marca Beltramiho. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Atmosféra dobrá, herci v pohodě, má to takovej ten dobrej drive, kterej nutí diváka film v pohodě dokoukat. Nic víc se od toho ani čekat nedá. Prostě taková žánrovka, která neuškodí a když nemůžete spát, příjemně Vás uspí s tím, že jste ten čas nestrávili vysloveně blbě. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Co se nám tu ve skutečnosti odehrává před očima, je oživení starého známého mýtu o lokomotivě z Lumierova kraťasu Příjezd vlaku na nádraží. Nepřipomíná snad náklaďák a dva nebozí, skoro až paralyzovaní chlapci a vůbec všechny ty variace na Spielbergův Duel přímý protějšek ke slavné lokomotivě, před níž na konci devatenáctého století utkali vystrašení diváci z kinosálů? Jen s tím zásadním rozdílem, že tehdy se báli a utíkali diváci, kdežto dnes zdrhají filmové postavy a my jen pasivně přihlížíme, což souvisí s tím, že přinejmenším v počátcích kinematografie žádné filmové příběhy ani postavy je obývající neexistovaly. Neexistuje asi ani nikým nespatřený Rusty Nail, napájející se z anonymní lokomotivy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nářez! Podobný film jako Rest stop či Umlčeni.. Netroufnu si říci co bylo lepší.. Všem jsem dal stejné Hodnocení.. Záporák měl výtečný Hlas.. Od začátku šlo poznat, že to bude nadržené prase a Uchyl! Film byl silně předvídatelný, ale na zábavu Pecka! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Parádní bratrská chemie, svůdná Leelee Sobieski, dostatečně děsivé momenty s hláškou "Candy Cane" a dokonalé humorné vložky typu falešné lekačky při útěku z hotelu. Díky nedýchatelně dusné atmosféře a neustálým překvapením je pro mě Jízda do pekel malým neznámým pokladem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto je taká okatá tínedžerská variácia na DUEL, že to tvorcom nemôže mať za zlé ani Spielberg. V tomto prípade ale prekvapivo „tínedžerská“ nerovná sa „blbá“. Takže tu máme sympatické komorné herecké obsadenie (Walker, Zahn a Sobieskiová), napínavé scény, dobre maskovaný mizerný rozpočet a kvalitný (v rámci možností) scenár. Ak sa vám páčil STOPÁR alebo ÚNOS s Kurtom Russellom, budete sa baviť. Až nečakane poctivý psychologický hororový triler. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"A JAK MOC SE MÁM BÁT?" - "MNOHEM VÍC NEŽ OBVYKLE." Parádní teenage road thriller se solidní atmosférou i dávkou napětí. Asi se všichni shodnem na tom, že Leelee Sobieski mohla na plátně strávit toho času víc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Walkerova holá prdel, Zahnova holá prdel a jejich herectví na úrovni dítěte z besídky MŠ vs. kamioňák Rusty Nehet, co nemá pro nejapné rádiožerty černého mazla a maminčiny ovce ani za mák pochopení.. Instantní polévka teenage filmu, v níž se thriller rozpustil po vzoru lžičky chybujících soudruhů z NDR. Původně jsem chtěl dát této dálniční báchorce bez krve, vajec i třešní (pardon, ty tam vlastně byly) tři vyhaslé hvězdy, ale dementní konec popírající logiku, konkrétně (ne)identifikace těla velmi očitými svědky, mi otevřel oči. Chtělo by se napsat výborná oddychovka, ale lhát se nemá.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky obomleté, ale na moje prekvapenie sa to naozaj podarilo. Myslel som nahánačka auto vs. kamión, obohrané odzadu-odpredu, ale príbeh skvelo prekvapí. Scenár a výkony hercov síce kolísajú, čo nezachraňuje ani Leelee, ale páčil sa mi Steve Zahn. Film bez okamihu nudy! A záveru sa nemôžem vytknúť takmer nič. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller s dobrým obsazením (potěší "obyčejný" Paul Walker). Překvapivě dobře je budovaná atmosféra a hluchých míst je pomálu. Lehčí nadprůměr. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Pritlačiť na psychológiu, vymeniť Walkera a už raz to poridne politicky nekorektne zatípnuť. To už by sa potom nehovorilo o vykrádačke Duelu, Stopára či Psycha, ale rovno béčkovej legende. Hold cieľovka sa nezapre, rovnko ako ambície s akými tento projekt vznikal. A aj preto nadmieru spokojnosť a ďalší zelený bodík za podstivú robotu pre Abramsa a kolektív. Výborná oddychovka. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný, i když místy nápaditý thriller o jedné klukovské srandě, která se otočí o 180 stupňů a zadělá dvojici mladíků na pořádně krušné chvilky. Pomocí rádia si totiž vystřelí z náhodného řidiče trucku, aniž by tušili, že onen řidič je nebezpečný psychopat. Mladíci (kteří přibrali na půli cesty sličnou Leelee Sobieski – kdo už jí konečně svěří pořádnou roli?) jsou tak v následujících hodinách odsouzeni potýkat se s různými podobami psychopatovi šílenosti. Snímek žánrově všestranného Johna Dahla (válečný 6.Batalion, karetní drama Hráči) těží zejména ze slušné atmosféry, nápad podobný tomu Spielbergovu z dramatu Duel (náklaďák ztvárňující záporného hrdinu) tak umožňuje nadupat tempo a vystavět dynamicky minimalistickou podívanou; stejně jako u Spielberga je i zde uchován motiv nikdy nespatřeného řidiče. Jednotlivé scény nejsou nějak geniálně natočené, ale přesto si na Joy Ride (na filmu spolupracoval i samotný J. J. Abrams) při další cestě autem snad i vzpomenete!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vysokoškolák Lewis ide svojim novým autom vyzdvihnúť kamarátku Vennu do Colorada, aby spoločne išli na prázdniny domov. Cestou zoberie i svojho staršieho, problémového brata Fullera. Namontujú si do auta súkromnú vysielačku a začnú komunikovať s ostatnými vodičmi. Z jedného z nich si nepríjemne vystrelia. Myslia si, že je to ohromná sranda. Lenže pre svoje hlúpe žartíky si vybrali nesprávneho chlapa. Trpko oľutujú svoj nerozvážny čin. *** ()

Reklama

Reklama