Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 3

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (237)

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu sa nejedná vôbec o zručne natočený horor, ale skôr o nejaký fantasy film do ktorého sa napchalo asi dvesto lakacích scén. Aj priemerný divák hororov ich asi 90 percent vie predvídať a stane sa to úmorné až trápne. Samo od seba sa hojdajúce kreslo, kresliaci chlapec čo kreslí vidiny, škaredé bábiky, tak toto tu už bolo asi milión krát. V celom filme mi chýbala tá správna atmosféra pri ktorej by mi bolo nepríjemne, lebo nalakať vie aj video z youtube. To ako už býva zvykom u amerických hororov, tak záver bol zaklincovaný tupým záverečným hero efektom. Dávam dve hviezdy za ksicht malého Edwarda a za pár scén, ktoré sa podarili. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádně temný vizuál, slušné herecké výkony a skvělá atmosférická hudba tohle holt nezachrání. Už mě tenhle způsob točení hororů fakt sere... Tedy, "hororů". Abych si to ujasnil: tohle není horor, tohle je přehlídka lekaček toho nejlacinějšího kalibru. A to je prostě špatný: mám se přeci bát toho, co se na plátně děje, ne? Ne, místo toho tvůrci vyvolávají strach tím nejlacinějším způsobem: hlasitými zvuky a vyskakujicími bubáky. A to je pro hororový film ta nejhorší možná vizitka. Těchto "scare jumps" se lekne každý a ani není potřeba nějaký filmařský um. I dějově je to jenom nastavovaná kaše, i když ona ani jednička nebyla nijak zvlášť kvalitní horor. ()

Reklama

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto o ničem. The Woman in Black: Angel of Death nepřichází s ničím novým, v podstatě jenom parazituje na filmu z roku 2012. Je také absolutně bez nápadu či kreativity a neviděl jsem v něm ani špetku hutné atmosféry, které měl první díl na rozdávání. Občas jsem měl dojem, že sleduji nízkorozpočtovou nepovedenou napodobeninu předchozího filmu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Eve je mladá učiteľka, ktorá v spoločnosti riaditeľky školy a pár žiakmi, opúšťa bombardovaný Londýn, aby sa skryli pred násilím hroziaceho z príchodu 2 svetovej vojny. Útočiskom sa tak pre skupinku študentov stáva Eel Marsch, prílivom odrezaná vila na opustenom ostrove, kde ich však nečaká toľko vytúžený pokoj, no práve naopak, "temnota" v podobe Ženy v Čiernom! Myslím, že fanúšik hororu, očakávajúci klasické prvky tohto žánru, bude napriek celkom "živému" záveru v poslednej 20 minútovke - sklamaný. "Tomino" sa omnoho viac sústredí na postavy a príbeh, až sa mi zdá, že úplne pozabudol, čo divák od tohto filmu vlastne očakáva. Podľa mňa to nie je zle natočené. Pár pasáži ma celkom zaujalo, akurát že ten minimum z lakačiek, ktoré zožali "úspech" mi príde veľmi málo. Oproti jednotke som mal pocit, že boli lepšie využité priestory baráku, no bohužiaľ, potenciál bol úspešne zavraždený. Chvála bohu, že som od "Woman in Black 2" nič neočakával. A tak som teda ani nič mimoriadne nedostal - 45%. (Mimochodom, keď náhodou, nedajbože, budete svedkom nejakého výbuchu, pričom spozorujete ako niekto stratil pri tomto nešťastí život, zoberte si ako "suvenír" aspoň jeho topánku, nech Vám potom veria - TO BOLO TAK TRÁPNE!). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník… Ženská v černým už zase řádí a všichni malí haranti by se měli mít na pozoru. Na pozoru by se však měl mít i divák, páč všechno, co jste kdy chtěli vědět o nefunkčním hororu nebo nefunkčních lekačkách a báli jste se zeptat, tu je. Herci fajn (dokonce i ti dětští), prostředí (jak jinak) taky fajn, ale ten příběh... a ta atmosféra... a ta (nijaká) hudba (což je fakt "sukces", když vám jí složil někdo, kdo se jmenuje Marco Beltrami, gosh), prostě toto se nepovedlo, žel žel... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)
  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)

Reklama

Reklama