Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 3

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (237)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se dal označit jako hystorické romantické drama, kde umírají děti.Dejte z popisu film horor a pošlete všechny jeho tvůrce do hajzlu.Už jednička byla čistej průměr, kterej se dal přežít jen díky malému množství slušné atmošky a výtečné desetiminutové pasáži ve středu filmu, kdy baba jaga začala Herymu Pijetorovi zatápět pod prdelí.Nechápu tyhle tvůrce, kteří mají k dispozici dobré herce, slušný námět, děsivou bábu a strašidelný dům a nedokážou kurva natočit děsivý horor, ale zkurveně nudný drama co se vleče jak Zeman u korunovačních klenotů.To je takový problém ten veškerý tým a možnosti využít k tomu, natočit děsivý horor?To prostě dokáže jen režisér bez talentu, který je navíc diletantským čurákem, co ani nedokáže zajímavě krást, jako třeba James Wan, který převážně taky jen krade, ale má i talent a tak jako jediný z mála umí natočit celovečerní horor, který děsí a baví skoro celou stopáž.Proto poslední dobou dávám šanci hororu krátkometrážnímu, který má budoucnost.Žena v černém 2 je otravný a nudný vřed, na pomyslném hníjícím vrcholku sraček kterým poslední dobou moderní horor bývá čím dál častěji.15%. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

výběrem atmosférické písně "O willow waly" coby hudebního podkresu pro trailer se tvůrci poněkud zbytečného sequelu Ženy v černém otevřeně přiznali k tradici nejlepšího britského duchařského hororu (o zlatých časech Hammeru nemluvě). o to výrazněji se projevuje jejich selhání vyrovnat se vytyčeným vzorům. vysokou úroveň kamery a výpravy z prvního filmu volné pokračování sice udrželo - především reálie strašidelného domu a ostrova v mlze jsou obzvláště vydařené - a hlavní role se povedly obsadit vhodnými hereckými představiteli, ale tím výčet kvalit bohužel končí. k dobrému filmu je to stále příliš málo. zápletka je k uzoufání plochá, stejně jako i ony postavy, vystřižené úhledně podle neživotných šablon. fikční svět, ač by měl být žánrově definován duchařským hororem, se řídí spíše pravidly žánru fantasy, navíc značně nedomyšlenými, jelikož nadpřirozeného elementu se zjevně žádná pravidla netýkají a děj kolem jeho projevů soustředěný následkem toho vyznívá jako samoúčelný sled záminek pro náhodně rozeseté a citelně laciné lekačky a surreálné retrospektivy a nikoliv jako věrohodná (suspended disbelief included, pochopitelně) a soudržná linie děje. nadměrná dávka patosu a klišovitý závěr zmíněné nedostatky jen prohlubují a znemožňují zformování atmosféry znepokojení, natožpak zděšení a hrůzy. mohu jen gratulovat sám sobě, že jsem poslechl svůj instinkt a nemarnil v tomto případě čas a peníze na návštěvu kina. ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

První díl byl výborný horor, kde jsem už v první půl hodině začal rozdýchávat. Během hodiny jsem byl paranoidní a bál jsem se otočit a po skončení filmu jsem byl vyděšený, jak dlouho ne. Tady jsem se lekl pořádně až v závěrečných titulcích. Celý film se pořádně nic moc nestane. V podstatě se jedná o béčko, co akorát rýžuje kvalitu prvního dílu. Co se filmu, ale upřít nedá je kvalitní výběr herců. Mladá Phoebe Fox je ve filmu věrohodná, do své role se hodí a kdyby nic jiného, tak se na ni aspoň pěkně dívá. Děj má hlavu a patu, aspoň, co se základní dějové linky týče. Bohužel je v něm tolik, ale tolik kopanců, že ani slepému by nedělalo problém si jich všimnout. Přízrak ženy v černém se ve filmu taky objevuje minimálně a to, jak se ve filmu zjevuje je spíš na škodu. Pro mě je to po perfektním prvním dílu zklamání. 44% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vysátá z jedničky a mladá učitelka Eve mi byla od začátku něčím nesympatická. Já prostě nemám ráda tyhle ženský, co pátraj po věcech, po kterých vlastně pátrat nemají. A tak s povděkem kvituji hlavně scénu se zavíráním očí, která mi přišla jako jedna z nejlepších, a naopak mi chyběly lepší lekačky a hlavně lekačky s bubákem, kterých tady bylo na můj vkus málo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ukážkový príklad toho, ako prejsť od nadšenia k znechuteniu. Jednotka patrí medzi moje top duchariny, dvojka, hm, no... nebudem radšej komentovať, skrátka riadny prúser. Dej skoro žiaden, prípadne kopíruje jednotku, atmosféra podpriemerná, kamera a strih na mizernej úrovni. Najlepší bol ten malý chalan, ale aj to asi len preto, že vo filme povedal dohromady len cca tri slová. Pár predvídateľných ľakačiek z biedy nevytrhne. Protekčne, a so spomienkou na jednotku, dávam pomerne vysoké hodnotenie. 40/100 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)
  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)
  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)

Reklama

Reklama