Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 3

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (237)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tento komentář může obsahovat jisté stopy po SPOILERerch. První díl v sobě nesl punc originality a neokoukanosti (tedy myslím ten co jsem viděla z roku 2012). Při další naší cestě do kina za zahnáním starostí všedních dní, jsme se rozhodli pro tento film. Trailer sliboval neskutečně děsivou podívanou o trochu děsivější než v prvním díle. Ale nestalo se tak. Podivně praštěná a psychicky narušená bytost jisté ženy v černém se neuměla domlouvat s dospělými jinak, než přes podivné zamlklé děcko. A zase se nám nabízí stejná podívaná. Parta lidí (v tomto případě dětí, jejich dozoru a poté i švarného jinocha) je "zavřena" ve hnusném starém domě zjevně bez prohlídky statika a postupně začínají po jednom umírat vinou hrozného "prokletí" ze strany oné zmíněné "ženy v černém". Při sledování jsem se musela zmyslet nad tím, proč nepřijely i další očekávané výpravy dětí do toho strašidelného domu? Nabízí se už jen zkritizovat postavu švarného jinocha, bez jehož hrdinského činu by se film jistě neobešel. A také naprosto očividnou snahu o to navnadit diváka na další díl. Jistě nepochybuji, že podobné bytosti mohou existovat, ale jistě z toho není taková science fiction. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jedna hvězda za posledních cca 10-15 minut,které přišly alespoň s náznakem atmosféry.Jinak by tvůrci měli uvažovat o změně názvu na Žena v Černém 2 : Anděl co vás unudí k smrti.Tohle totiž ,po velmi dobré jedničce, není nic víc než jen koncentrovaný výtěžek z té nejčistší nudy,který nenabízí vůbec,ale vůbec nic.Atmosféra nula a bohužel ani standardní lekačky,kde by všichni mohli pyskovat,že je čekali tu prostě nejsou.Masivní zklamání...20% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1miliónTržby USA $26,501,323Tržby Celosvetovo $36,724,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $697,469 //počet predaných kusov 27,228Tržby za predaj DVD v USA $1,599,684 //počet predaných kusov 82,524║ dohromady kde nič tu nič nové pod slnkom, úplne ale úplne zbytočná rutina /40%/ ()

movieband 

všechny recenze uživatele

První díl byl výborný horor, kde jsem už v první půl hodině začal rozdýchávat. Během hodiny jsem byl paranoidní a bál jsem se otočit a po skončení filmu jsem byl vyděšený, jak dlouho ne. Tady jsem se lekl pořádně až v závěrečných titulcích. Celý film se pořádně nic moc nestane. V podstatě se jedná o béčko, co akorát rýžuje kvalitu prvního dílu. Co se filmu, ale upřít nedá je kvalitní výběr herců. Mladá Phoebe Fox je ve filmu věrohodná, do své role se hodí a kdyby nic jiného, tak se na ni aspoň pěkně dívá. Děj má hlavu a patu, aspoň, co se základní dějové linky týče. Bohužel je v něm tolik, ale tolik kopanců, že ani slepému by nedělalo problém si jich všimnout. Přízrak ženy v černém se ve filmu taky objevuje minimálně a to, jak se ve filmu zjevuje je spíš na škodu. Pro mě je to po perfektním prvním dílu zklamání. 44% ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co to způsobilo, zda příliš dlouhé čekání spojené se vzpomínkami na opulentní jedničku, nebo kletba odmítnutých hororových fanoušků, jedno je však jisté- po prvním díle bych do Eel Marsh House jela nadšeně na exkurzi, spolu s jednosměrnou jízdenkou do cvokhausu, po díle druhém už bych si vybírala jinou destinaci, protože dům i močál jsou sice stejné, ale atmosféra se vytratila neznámo kam, až máte skoro nutkání zažalovat štáb za nevyužitý potenciál. Nejprůměrovatější průměr. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)
  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)

Reklama

Reklama