Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 1

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (237)

Figu 

všechny recenze uživatele

Největším průserem je to, že se film jmenuje Žena v černém 2! Kdyby jsme to nebrali jako pokračování překvapivě vynikající jedničky a škatulkovali to do složky samostatné bezdílné, tak zde máme velice slušnou duchařinu, ve které je i temná atmosféra a najde se zde i slušivý příběh. Dál bych to nerozebíral, snad jen ještě pochválit hlavní hrdinku Foxovou za dobrý herecký výkon. 60% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1miliónTržby USA $26,501,323Tržby Celosvetovo $36,724,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $697,469 //počet predaných kusov 27,228Tržby za predaj DVD v USA $1,599,684 //počet predaných kusov 82,524║ dohromady kde nič tu nič nové pod slnkom, úplne ale úplne zbytočná rutina /40%/ ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér Tom Harper hlavne v prvej polovici skvele tvorí atmosféru vhodnú na efektívny strach. V interiéroch nasadí temné miestnosti, v exteriéroch zvláštne bažiny či strašidelnú hmlu. Harper nechce byť konkrétny, občas staví na inotaje a priam znepokojujúce snové sekvencie. Funguje to a tlak na diváka je v prvej hodine patrične silný a niektorí môžu namietať, že ľakacích momentov je azda príliš. No nie sú samoúčelne, majú silnú pozíciu v scenári a diváci budú spokojní. Napriek tomu si myslím, že pozornosť fanúšikov si zaslúži a po ručne nakrúcaných hororoch tu máme sériu poctivých strašidelných momentov v atmosférickom horore, ktorý drží sériu na úrovni silného štandardu na pomery žánru. Sila jednotky síce chýba, ale ako solídna dvojka obstojí. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tento komentář může obsahovat jisté stopy po SPOILERerch. První díl v sobě nesl punc originality a neokoukanosti (tedy myslím ten co jsem viděla z roku 2012). Při další naší cestě do kina za zahnáním starostí všedních dní, jsme se rozhodli pro tento film. Trailer sliboval neskutečně děsivou podívanou o trochu děsivější než v prvním díle. Ale nestalo se tak. Podivně praštěná a psychicky narušená bytost jisté ženy v černém se neuměla domlouvat s dospělými jinak, než přes podivné zamlklé děcko. A zase se nám nabízí stejná podívaná. Parta lidí (v tomto případě dětí, jejich dozoru a poté i švarného jinocha) je "zavřena" ve hnusném starém domě zjevně bez prohlídky statika a postupně začínají po jednom umírat vinou hrozného "prokletí" ze strany oné zmíněné "ženy v černém". Při sledování jsem se musela zmyslet nad tím, proč nepřijely i další očekávané výpravy dětí do toho strašidelného domu? Nabízí se už jen zkritizovat postavu švarného jinocha, bez jehož hrdinského činu by se film jistě neobešel. A také naprosto očividnou snahu o to navnadit diváka na další díl. Jistě nepochybuji, že podobné bytosti mohou existovat, ale jistě z toho není taková science fiction. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po dvou letech dočkali pokračování Ženy v černém a s novým režisérem přišel ještě větší úpadek kvality příběhu, nežli tomu bylo u nedávného remaku. Ten mě rovněž nějak závratně neokouzlil (na rozdíl od původního filmu, který byl solidní), ale přesto jsem jej dokázal ocenit alespoň lepším průměrem. Bohužel zde mi k tomu tvůrci nedali ani příležitost. Atmosféra totiž po většinu času dost stagnovala a až na několik slibných momentů a pokusů o lekací scény, jsem se spíš u sledování filmu nudil. Tom Harper je hlavně seriálovým režisérem a popravdě moc nechápu, proč volba padla zrovna na něj. Přišlo mi, jakoby ani pořádně nevěděl, jak má vytvořit potřebnou atmosféru, nebo lépe řečeno udržet míru napětí na delší dobu nežli (deseti vteřin). Dá se tu totiž narazit na několik rádoby lekacích scén, ale většina z nich je strašně předvídatelných a když už se i zdálo, že by mohla atmosféra nabrat příjemnější směr, vše utnul střih a přišla další nudná scéna. Postava mladého letce mi tu navíc přišla naprosto zbytečná a klidně bych se bez ní obešel. Spíše se tu měli zaměřit na vyobrazení starého sídla (které Radcliffa přivádělo k šílenství), nebo více zapojit Ženu v černém. Jenže to by na to musel mít někdo pořádné koule. Takhle z toho vznikl jen hodně nedochucený patos, který vlastně ani nemusíte vidět, protože o nic důležitého nepřijdete. 40% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)
  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)
  • Režisér Tom Harper měl požadavek, aby byla vesnice Crythin Gifford, která leží v Dorsetu, zcela opuštěná. Natáčelo set také v londýnské čtvrti King's Cross, na nádraží, v Old Royal Naval College, v Greenwichi a na dalších místech v Londýně a v Anglii. (ČSFD)

Reklama

Reklama