Reklama

Reklama

VOD (1)

V dobách rytířů bojujících za čest žije Raiden (Clive Owen), padlý válečník, který musí povstat proti zkaženému sadistickému vládci, aby pomstil svého zneuctěného mistra Bartoka (Morgan Freeman). (Magic Box)

Videa (2)

Trailer

Recenze (160)

italka63 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem byla mírně zmatená. Na první dobrou v Evropě pán velkého klanu - černej, u vojáků Asiati, císař v japonském oblečení je Evropan a sedí na trůně v chrámu, co se šmahem podobá evropskému, no blázinec hadr. Pak mi došlo, že vše je totální fikce a sedlo si to. Po dalším rozkoukání mi došlo, že bylo natáčeno v Čechách, i když jsem o filmu nic nevěděla. Jak bylo psáno přede mnou, zvuk nic moc, fakt jsem měla dojem, že je vytahován zásobník z myčky, kde je samý příbor. Clive byl fajn, nenudila jsem se, tudíž tři hvězdičky. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek s nadprůměrným hereckým obsazením a celkem dobrými nápady. Dialogy jsou zdařílé, místy (zejména s přihlédnutím k typu filmu) působivě inteligentní, jindy slouží věci cti a jindy zase vtipu. Herecké obsazení není úplně tradiční a rozhodně zaujme. Na výpravě a efektech se nešetřilo (na koprodukčních platech možná ano). Vpodstatě jde o konglomerát amerického béčka a asijských bojůvek s velkorysou náloží starého dobrého evropského patosu a se špetkou bollywoodského nádechu, ovšem v ryze maskulinním podání. Poměrně vynalézavý film o kořenech cti a pomsty slibuje ale na začátku přece jen o trochu víc, než nakonec nabídne. Za chybu považuji přílišnou virtualitu, malou životnost, jakoby se celý příběh odehrával v herních kulisách a postavy byly jen hráči v počítačové hře. Je ale potěšující, že čest a mužskou hrdost, jež se linou scénářem coby přísný ústřední motiv, někteří tak postrádají, že stále vzniká potřeba podobného filmu. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Bylo tam hodně cti. Dlouho jsem neviděl povedený středověký film a tenhle se docela povedl a zabavil mě na dvě hodiny. Sice je to asi zbytečně dlouhá stopáž, ale ono tam není moc prostoru pro nudu takže se to dá lehce skousnout. Zajímavý příběh s dobrým obsazením, kde se našlo i pár českých herců. 70% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Aksel Hennie jako Gezza Mott velmi zajímavý, dal toho prašivce parádním způsobem, až jsem měla chuť zakroutit mu krkem.. Zničený, zlomený a věčně namol Clive Owen mě nebavil, ta první část filmu pro mě byla k nepřežití.. Jakmile však vykročil jistě a rovně, byla jsem zpět.. No a to závěrečné zúčtování stálo za to, takže u mě dobrý.. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Na doporučení jednoho z mých nejlepších kamarádů jsem se prostě musel podívat na Poslední Rytíře. C. Owena mam rád tak se šlo na to. Filmu škodí dvě věci. První je ta, že na to jak se zde jiskří z čepelí a šermuje, je příliš málo vidět z šermířského umění herců. A to nemluvím o téměř absenci krve. To důležitější ale je, že se skoro půl filmu nic neděje. Tedy ono se děje, ale je to dělané poněkud bez nápadu a fádně. Poslední třetina ale nastolí úplně jiné tempo. Dokonce zahraje i na city.za to dávám 72 procent. Film určitě stojí za to. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoliv to tvůrci snímku veřejně nepřiznávají, během tvorby filmového snímku se nechali přímo inspirovat dnes již legendárním a jen těžko překonatelným příběhem japonských róninů, tzn. samurajů bez svých pánů, mstících se na uchvatitelích právě za smrt svého pána, Genroku Akō incident (元禄赤穂事件). Tehdy, v osmnáctém století, byl příběh zaznamenán neznámým učencem, který jej exemplárně interpretoval jako absolutní oddanost samuraje vůči svému pánu, tzn. absolutní znak samurajského kódu Bushidō (武士道). Do této doby se popularizovanému příběhu dostalo velkého množství filmových, televizních, divadelních a dokonce i rádiových zpracování. Mezi nimi vynikají filmová zpracování Shijushichinin no shikaku (1994), Chushingura - Hana no maki yuki no maki (1962), Daichūshingura (1971), The Fall Of Ako Castle (1978), či operetní zpracování Chūshingura autora Shigeaki Saegusa z roku 1997. (Conspi)
  • FIlm se natáčel částečně i v České republice, a to především na Křivoklátě, v Doksanech, Kladrubech, Praze či na hradě Rábí.Celý závěrečný útok na zámek a cesta bludištěm z křoví se natáčel na zámku Dobříš. (Beckett51)

Reklama

Reklama